Evinizi Değiştirecek 10 Dekorasyon Önerisi

Dekorasyon hayatımızın her alanında karşımıza çıkan, göz zevkimizin tanımladığı bir eşyalar bütünüdür. Evde, işyerinde, mağazalarda, alışveriş merkezlerinde, eczanelerde, hastanelerde bile bu her zaman gözümüze ilişen bir kavramdır. Vaktimizin çoğu evimizde, iş yerimizde geçiyor, kendimizi daha iyi hissetmek, sıkışmışlık duygusuna kapılmamak için evimizi zevkimize göre dekore etmeli, onu kişiselleştirmeli ve sevmeliyiz. İşte size evinizi güzelleştirecek 10 basit ve uygulanabilir dekorasyon önerisi;

Duvarlarınıza zarar vermeden güzelleştirin.

Afişlerinizi duvara yapıştırmak ya da delmek yerine minik raptiyeler ve sağlam bir ip yardımıyla resimlerinizi, asabilirsiniz. Raptiyeleri duvara tutturun, ince oldukları için çivi gibi zarar vermeyeceklerdir. Daha sonra ipleri iki raptiye arasına gerin ve minik mandallarla dilediğiniz fotoğrafları ya da resimleri asın!Biraz daha farklı ve yaratıcı olmak istiyorsanız perdelerinizi asmak için kullandığınız raylara da resimlerinizi yerleştirebilirsiniz.
Duvara aslıan mandallı fotoğraf albümü

Dolap kullanmak sizce de demode olmadı mı?

Evinizdeki her eşyayı dolaba doldurmak yerine açık dolap yada merdiven kullanarak eşyalarınızı estetik biçimde sergileyebilirsiniz.Eğer camı kırılmış,kapağı düşmüş ya da çizilmiş eski bir dolabınız varsa kapak kısmını söküp içini renkli duvar kağıtlarıyla kaplayabilirsiniz.
Prenses çalışma masası

Renkli ışıklarla yatak başınızı kendiniz tasarlayın.

Koçtaş, İkea gibi ev ve ışıklandırma malzemeleri satan her dükkandan edinebileceğiniz bu süsleme lambalarıyla duvarlarınızı,yatak başınızı,masanızı,çiceklerinizi süsleyebilirsiniz.
Renkli led ışıklı yatak başı

Evinizde orman havası estirin.

Yine pek çok ev dekorasyon mağazasında yüksek fiyatlara satılan kütükleri ve odun parçalarını, marangozlardan ya da pazardan neredeyse bedavaya satın alabilirsiniz. Akrilik boya ve ya cilayla dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
kütük dekorasyon coffee table

Açık dolapla odanızı ferahlatın.

Dolaplara taktığımızı düşünebilirsiniz ancak açık dolap kullandığınızda kaybolan ya da unuttuğunuz kıyafetleriniz olmaz.Tüm giysilerinizi kolaylıkla bulabilmenizi böylece sabahları ne giysem batağına sürüklenmemenizi sağlar.Ayrıca sağladığı alan ile odanızı ferahlatır.
Özel tasarım giyinme odası

Eski tepsilerinizden ayakkabılık yaratın

Eski ve kullanmadığınız bir servis veya fırın tepsisinin içine bir parça halıyı ölçüsüne göre keserek yerleştirin. Kışın çamur ve karla eve gelenlerin ayakkabılarını bu tepsiye koyun, antreniz kirlenmesini önlemiş olursunuz.Dilerseniz tepsinin içini görseldeki gibi taşlarla da doldurabilirsiniz.
Tepsiden ayakkabılık

Çekmecelerin içine dünyaları sığdırabilirsiniz.

Çekmece içlerinde kıyafetleri düzgün tutmanın birkaç yolu var. Kıyafetleri gruplandırın ve çekmece içinde özel alanlar yaratın. Boş kutuları atmayın, (peynir kutularını, yumurta kaplarını) biriktirin daha sonra bant yardımıyla birleştirin.Yepyeni çekmece düzenleyicileriniz oldu.
Mutfak çekmece düzenleyicisi

Aydınlık bir mutfak için renk şeçimine önem verin.

Mutfak dolaplarında kullanacağınız modelden ziyade renk kombinasyonu ortamı ferahlatmada büyük bir etkiye sahiptir. Mümkün olduğunca açık tonlarda hatta hem üst dolap hem de tezgah altını beyaz tercih ederseniz oldukça aydınlık bir mutfak elde edersiniz.
Mutfakta renk seçiminin önemi

Çocuklarınıza odalarını sevdirin.

Özellikle kız çocukları odalarında çok zaman geçirirler. Yatak, dolaplar ve çalışma masasının dışında zevk aldığı hobiler için ayrı alanlar yaratmalı ve onların zevkleri doğrultusunda bir oda dekore etmelisiniz. Örneğin resim yapmayı seviyorsa veya müzikle ilgileniyorsa hobileri ile ilgili eşyalarını kendi odasında kullanabileceği yerlere yerleştirebilirsiniz. Duvarın bir bölümüne kara tahta görünümü vererek çocuğunuzun özgürce resim yapabileceği bir alan yaratabilirsiniz.Böylece çocuğunuz odasına alışır ve oyun oynamak için salona,mutfağa taşınmaz.Sizde fazla dağınıkla uğraşmamış olursunuz.
Çocuk odası dekorasyonu

Çocuklara özel alan yaratın.

Tek çocuğunuz bile olsa ranzalı bir yatak alıp alt katındaki yatağı çıkartarak, alt bölümünü çocuğunuzun oyun alanı olarak düzenleyebilirsiniz. Çocuğunuzun eşyalarını ve oyuncaklarını raflı dolaplarda saklamak odasının çok daha düzenli olmasını da sağlayacaktır.
Ranza dekorasyon

Exit mobile version