Evi Aydınlık ve Geniş Göstermenin 10 Yolu

Doğru dekorasyon seçimleriyle küçük evleri geniş gösterebilmek mümkünken, yanlış seçimlerle de oldukça geniş olan bir ev karanlık ve kasvetli görünebilir. En çok küçük evlerin ihtiyaç duyduğu aydınlık gösterme önerileri arasında eşya seçimi büyük öneme sahiptir. Herhangi bir odayı dekore ederken seçilen eşyaların odanın boyutuna göre seçilmesi gerekir; küçük bir oda için sade ve açık renkli mobilyalar ortamın oldukça aydınlık ve ferah görünmesini sağlar. Küçük ve karanlık bir evi aydınlık ve geniş göstermenin yolları herkesin kolaylıkla uygulayabileceği basit değişiklerden geçiyor.

Duvarlarda Aydınlık Renkler Seçilmeli

Küçük bir evi aydınlık göstermek için eşya seçimi kadar önemli olan bir diğer hususta, duvar rengi seçimidir. Güzel bir renk olsa da koyu renkle boyanmış duvarlar ortamın karanlık olmasına neden olur. Bu anlamda en çok önerilen aydınlık renkler olan krem ve bej renk tonları tercih edilirse duvarlar oldukça aydınlık görünecektir.

evi daha geniş ve aydınlık göstermek için dekorasyon önerisi

Işığı Doğru Yansıtan Aydınlatmalar Seçilmeli

Evin aydınlık ve ferah görünmesinde aydınlatma için seçilen avize ve lambalarda büyük önem taşımaktadır. Işığı doğru yansıtan aydınlatma ürünlerinin seçilmesi bu noktada oldukça önemlidir. Bu sebeple evinin ferah bir mekân olmasını isteyenler aydınlatma ürünü alırken modelinden önce ışığı etkili bir şekilde yansıtıp yansıtmadığına bakılmalıdır.

evi daha geniş ve aydınlık göstermek için dekorasyon önerisi

Açık Renk Mobilya Seçimi

Açık renk mobilyalar çabuk kirlendiği için çoğu kişi tarafından tercih edilmese de, evinin aydınlık ve ferah olmasını isteyenler temizlik detayına takılmadan açık renk mobilya tercih etmektedir. Koyu renk mobilyalar modelinden önce küçük ortamları karanlık göstereceği için mümkün olduğunca krem ve beyaz gibi açık renkler tercih edilmelidir.

evi daha geniş ve aydınlık göstermek için dekorasyon önerisi

Evi Aydınlık Gösteren Antre Dekorasyonu

Evin birçok bölümünü kullanmak için mutlaka kullanılmak durumunda kalınan antrelerde doğru dekorasyon şekli, evin aydınlık gösterilmesinde etkin bir faktör olabilir. Bunun için giriş duvarlarında şık ayna ve çerçevelere yer vermek evin ferah görünmesinde etkili olacaktır.

evi daha geniş ve aydınlık göstermek için dekorasyon önerisi

Doğru Banyo Dekorasyonu İle Ferah Evler

Evin odaları kadar banyosuna da önem veren kişiler için şık bir dekorasyon kadar ferah hissettiren dekorasyon şekli de oldukça önemlidir. Duvarlarda açık renk fayans tercih edilmesinin yanı sıra, genellikle küçük olan banyolarda karmaşık görüntüyü önleme adına tek renk tasarımlara yer vermek gerekir.

evi daha geniş ve aydınlık göstermek için dekorasyon önerisi

Evi Ferah Göstermek İçin Halı Seçiminin Önemi

Duvar ve mekan dekorasyonu kadar yerlerin de şık ve ferah bir şekilde döşenmiş olması, küçük evlerin yeterince ferah görünmesini sağlayacaktır. Açık renge ve asimetrik çizgilere sahip halılar ortamın oldukça aydınlık görünmesini sağlayacaktır.

evi daha geniş ve aydınlık göstermek için dekorasyon önerisi

Perde Seçimi

Son yıllarda perde dekorasyonunda büyük ölçü de değişikliğe gidilmesine neden olan stor perde tasarımları, şık bir görüntü oluştururken evlerin karanlık görünmesine neden olan perdelerden de kurtulma olanağı sağlamıştır. Perde tercihini stor perde modellerinden yana yapabilirsiniz. Evi aydınlık ve geniş göstermenin yolları arasında perde seçimi çok büyük bir rol oynar. Plise perde kullanmaya karar verdiyseniz açık renkli tüller ve soft renkli fonlar tercih edin. Fazla desenli ve kadife gibi ağır kumaşlardan üretilmiş modellerden kaçının.

oturma-odasi-nasil-daha-genis-gosterilir

Olabildiğince Ayna Kullanılmalı

Gün ışığının mekana orantılı yansımasını sağlayan aynalar, birbirinden şık modelleri ile evlerin son derece aydınlık görünmelerini sağlar. Bu nedenle duvarlarda dekorasyon unsuru olarak aynaları kullanmak gerekir. Özellikle salon dekorasyonun tek bir duvarı geniş bir ayna ile süslemek odanın daha geniş görünmesine katkı sağlar.

evi daha geniş ve aydınlık göstermek için dekorasyon önerisi

Açık Rafları Olan Mobilyalar

Kapakları olan mobilyalar salon ve oturma odası dekorasyonunda oldukça sıradanlaşan seçeneklerden biri olurken, rafları olan pek çok televizyon ünitesi ve raf tasarımları odanın daha derin ve şık durmasını sağlamaktadır.

evi daha geniş ve aydınlık göstermek için dekorasyon önerisi

Aydınlık Evlerde Obje Seçimi

Evlerde vazgeçilmez olan obje ve süs eşyaları seçiminde zevk unsuru ön planda olurken, küçük eve sahip olanların ferah ortam gereksinimini de göz önünde bulundurarak karar vermeleri gerekir. Bu doğrultuda aynı modelden birkaç tane olan biblolar göz yanılması sayesinde evlerin daha ferah ve geniş görünmesini sağlayacaktır.

evi daha geniş ve aydınlık göstermek için dekorasyon önerisi

Exit mobile version