Ev Nasıl Temizlenir?

Ev temizliği, yaşamımızın olmazsa olmazıdır. Hem hijyen hem de görüntü açısından belirli aralıklarla yapılması şarttır. Temiz bir ortamda vakit geçirmek insanın mutluluğunu, verimini artırır. Ev temizliği planlı hareket edildiğinde düşünülenden daha az zaman harcanan bir aktivitedir. Belirli bir yol izlendiğinde ise daha az yorucu olur.

Temizliğe başlamadan önce dürüst olmalı ve ne kadarını yapabileceğimizi kestirmemiz gerekir. Temizlik için zamanımız az ise yapılacak işleri birkaç güne bölebiliriz. İşe evde temizlenmesi gereken yerleri belirleyerek başlayalım.

Evde temizlenmesi gereken yerler

Evde temizlik yaparken iş bölümünü yukarıdaki alanlara göre yapabiliriz. Eğer zamanımız yoksa bunları birkaç güne bölebiliriz. Eğer tek bir günde temizlik yapacaksak temizliği sıra takip ederek yapmalıyız.

Sırasıyla ev nasıl temizlenir?

Balkon temizliği
Balkon temizliğine başlamadan önce ilk yapmamız gereken, eğer evimizdeki halılar sabit değilse ve bunları çırpabileceğimiz bir yerde oturuyorsak, bu işlemi yapmak. Ardından rulo yaptığımız halıları balkona tekrar çıkartmak üzere içeri alıyor, balkonun yüzeyini ve demirlerini temizledikten sonra güneşlenmeleri için halıları balkonda uygun bir yere seriyoruz. Balkonumuzu temizlemek, gün içerisinde yıkayacağımız çamaşırların kirlenmeden, güneş ve hava ile kurumasında bize yardımcı olacak.
Yatak odaları
Yatak odalarını ikinci olarak temizlemek ve havalanmaya bırakmak isabetli olacaktır. Çünkü salon ve mutfak gün içinde en fazla kullanılan yerlerken, yatak odalarına o kadar sık girip çıkmayız.
Salon-oturma odası
Yatak odaları ile işimiz bittikten sonra salon veya oturma odamızı temizleyebiliriz.
Mutfak
Mutfak da gün içinde çok kullandığımız bir yer olduğu için temizliğin sonuna yaklaşırken mutfak temizliği yapmak uygun olacaktır.
Hol-kapı girişi
Temizlik yaparken en çok geçeceğimiz bölge bu bölgedir. Bu yüzden kapı girişi temizliğini sonlara bırakmak iyi bir seçimdir.
Tuvalet-banyo
Temizlik esnasında su almak ve değiştirmek veya çamaşır yıkamak için kullandığımız, en çok girip çıktığımız yer banyodur. Yer temizliğini bitirdikten ve pis suyu döktükten sonra, banyo temizliğini son adım olarak gerçekleştirmeliyiz.

Exit mobile version