Ev Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Taşınmaya karar verilmesinden sonra, en zor ancak en önemli konulardan biri de kiralık ev aramasıdır. Sürecin zorluktan çıkması için de belirli bir araştırma sürecine girilmelidir. Günümüzde, tüm şartların birbirine uyduğu biçimde kiralık ev bulmak maalesef biraz zorlayıcı hatta büyük şehirlerde çoğu zaman imkansız. Ev kiralarken göz önünde bulundurulacak ve kararımızı etkileyecek bir çok husus var. Evin bulunduğu konum, iç şekli, bulunduğu kat, binanın cepheleri, ısınma şekli, kira bedeli, depozito, aidat ve taşınma sürecindeki masraflar, belirleyici etmenleri oluşturmaktadır. Bu etmenler hakkında sağlıklı karar verebilmek için de bir plana ihtiyaç vardır. Burada kiralama yapacak kişilerin dikkat etmesi gereken bir takım hususlara yer verdik.

Ev kiralama aşamasında dikkat edilmesi gerekenler

Aramalarınızı daha sağlıklı yapabilmeniz için belirli kriterleriniz olmalıdır. Bu kriterler içinde; kiralamak istediğiniz evin konumu, evin kaç odalı olacağı ve emlakçıdan ya da sahibinden kiralanmasına karar verilmesi yer almaktadır. Bir diğer önemli kriteriniz de kiralamak istediğiniz eve ayıracak olduğunuz bütçe olmalıdır.

Kiralık ev arama

Kiralık Evin Konumu

Kiralanacak evin durumu

Evde rutubet olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Yaz aylarında ev bakıyorsanız rutubeti anlamak zordur. Yeni binalarda rutubet sorununa pek rastlanmaz. Kiralamak istediğiniz ev eski bir binadaysa; içinde eşya varsa mutlaka dolap yanlarına, banyo tavanına, perde arkalarına bakmayı ihmal etmeyin. Rutubet kokusu kolaylıkla anlaşılır. Mutfak dolaplarının kapaklarını açarak koklarsanız, rutubet varsa ortama kokusu anında yayılacaktır. Ev sahibine ya da yöneticiye sorarak evde izolasyon yapılıp yapılmadığı bilgisini alabilir, komşularla görüşerek rutubet olup olmadığını sorabilirsiniz.

Ev Kiralama Aşamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kiralamak istediğiniz eve karar verdikten sonra, yapılacak kira kontratında da dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar bulunmaktadır. Bunlar;

Exit mobile version