Esnaf Kefalet Kredisi Nasıl Alınır?

Çiftçi ve esnafın desteklenmesini sağlayan esnaf kefalet kredisi farklı ihtiyaçların karşılanması için iş hayatına verilecek bir can suyu kadar büyük önem taşımaktadır.

• Devlet destekli sıfır faizli esnaf kefalet kredisi,
• Esnaf ve Sanatlar Kredi Kooperatifi ortağı olanlar ve
• Esnaf ve Sanatlar Kredi Kooperatifi ortağı olmayanlar için 3 farklı şekilde düzenlenen seçenekler ile çok düşük faizli KOBİ kredileri alınabilir.

Talep edilen şartların yerine getirilmesi için ilgili bankalara başvuru yapılabilmektedir. Devlet bankaları üzerinden yapılan işlemler ile 60 aya kadar vadeli kredi çekme ihtimali bulunmaktadır. Aylık, 3 veya 6 aylık ödeme seçenekleri ile sunulan kredi seçenekleri işine yeni başlamak isteyen veya devam ederek geliştirmek isteyen kurum ve kuruluşlar için destek sağlamaktadır.

Kredi Başvurusu İçin Gerekli Olan Evraklar Nelerdir?

Esnaf Kefalet Kredisi hesaplaması ve geri ödeme şartları ile ilgili olarak başvuru öncesinde online bilgi alabilirsiniz. Başvuru için gerekli olan evraklar arasında,
• T.C numaralı kimlik belgesi,
• Bağlı bulunan odaya ait kayıt ve tasdikname belgesi,
• Vergi levhalarının fotokopileri gerekmektedir.

Devlet Hazinesi desteği ile de kredi kullanılabilmektedir. Esnafa hayat vermek için uygulanan sistem için KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alınması zorunludur. Ülkemizde özellikle son yıllarda artan esnaf desteği daha iyi iş imkanları sağlayabilmek, borçların ödenebilmesi ve imkanların geliştirilmesi amacıyla verilmektedir. Başvuru için yetkili bankanın Halk Bank olduğu bilinmelidir. Kredi çekmek için başvuruda bulunacak olan esnafın bağlı bulunduğu oda kredi başvurusu esnasında kurum veya kuruluşa kefil olmaktadır. ilgili şartları taşıyan ve kredi başvuruda bulunmak isteyenlerin bağlı bulunan kooperatife başvuruda bulunulması gerekmektedir. Kurulun onayına istinaden çıkan krediler ile ilgili bilgiler en geç 15 gün içerisinde geri bildirim yapılmaktadır. Başvuru olumlu ise kurum bankaya gerekli bilgiler gönderir ve bankada ödemeyi hazırlar.

Fotoğraf: IN.FORMAL Academy
Fotoğraf: IN.FORMAL Academy

Kredi Kefalet Sistemi Nasıl İşler?

Esnaf ve sanatkarları destekleyecek olan kredi sistemi için Halk Bankası görevlendirilmiştir. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kredisi kullanmak isteyenlerin,
• Esnaf ve sanatkar olması,
• İlgili odaya kayıtlı bulunması,
• İlgi kooperatifin çalışma bölgesi içinde yer alınması ve
• Farklı bir kooperatifin ortağı olunmaması şartlarına uygun olması istenmektedir.

Yazılı olarak kooperatife yapılacak olan başvurular müracaat sahibinin araştırılması ile devam ettirilmektedir. Başvuru sahibinin ekonomik verilerinin incelenmesi ile sürdürülecek olan çalışmalar, daha sonra tek yetkili olan kurum olan Halk Bankası tarafından da incelemeye alınmaktadır. Yapılacak istihbaratın olumlu olması sonucunda ortağın kredilendirilmesi işlemleri sonuçlandırılır.

Exit mobile version