Enpara Altın Hesabı Nasıl Açılır?

Altın, insanlar tarafından en çok tercih edilen yatırım araçlarından biri konumunda. Siz de altına yatırım yapmak istiyorsanız en güvenli yol ya banka kasası kiralamak ya da bankada altın hesabı açmaktır. Altın hesabı açmanın kasada altın tutmaya oranla çok daha avantajlı olduğunu söyleyebiliriz. Dilediğiniz an alış satış işlemi yaparak yatırımınızı yönetip değerlendirebilirsiniz. Enpara altın hesabı hem kolay hem de güvenilir yoldan yatırımınızı yönetebilmenizi ve vadeli altın hesabı ile altın olarak faiz getirisi elde etmenizi sağlıyor.

Altınlarınızı ziynet, lira, gram olarak banka kasasında tutuyorsanız; işçilik maliyeti, eski altın değerinin daha düşük olması, ne kadar yatırımınız olduğunu tam olarak bilememek gibi sonuçlara katlanmak zorunda kalırsınız. Bunun yerine altın hesabı açarak güvenilir, kolay yönetilebilir ve şeffaf bir yatırım yolu tercih edebilirsiniz.

Altın hesabı açabilmek için Enpara tarafından hazırlanan aşağıdaki video’yu da izleyebilirsiniz.

Enpara Altın Hesabı Nasıl Açılır?

Halihazırda QNB Finansbank Enpara müşterisi iseniz 0850 222 3663 numaralı Hızlı Çözüm Merkezi’ni arayarak altın hesabı açma talebi verebileceğiniz gibi Enpara mobil uygulamasından da kolayca altın hesabı açabilirsiniz. Mobil uygulamadan altın hesabı açmak isteyen bir Enpara müşterisi iseniz cep şubesine giriş yaptıktan sonra “Hesaplar” bölümünden “Yeni hesap aç” diyerek altın hesabını seçebilirsiniz. Ardından gelen sözleşmeyi onaylayarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

Altın Hesabı ile İlgili Ek Bilgiler

Enpara uygulamasında altın hesabı açmak için herhangi bir alt limit bulunmamaktadır. Günlük işlem alt limiti ise 10 dolar olarak belirlenmiştir. Alış ve satışlarda hem gram altın hem de çeyrek altın olarak işlem yapabilirsiniz. Altın hesabında 1 çeyrek altının ağırlığı 1,75 gram olarak hesaplanır. Enpara’da vadeli altın hesabı seçeneği bulunmamaktadır. Yani altın hesabınız size faiz kazandırmaz.

Exit mobile version