En Sessiz Elektrik Süpürgesi Tavsiyeleri

sessiz elektrik süpürgesi

Çocuklu aileler evin ne kadar hızlı dağılıp kirlendiğini bilirler. Dağılanlar, dökülenler, kırılanlar derken her an elinizin altında elektrikli süpürge olması gerekir. Genellikle de temizlik için çocukların uyku saati beklenir ya da evin sakinlediği akşam saatleri tercih edilir. Hal böyle olunca da en büyük ihtiyaç sessiz çalışan elektrikli süpürgedir.

Benzer koşullar geç saatlere kadar çalışan kişiler için de geçerli. Yoğun çalışma saatleri sonrası ev temizliği genelde akşam vakitlerine kalır. Komşuları rahatsız etmemek için de sessiz elektrik süpürgesi, sessiz çamaşır makinesi, sessiz saç kurutma makinesi gibi arayışlara girilir.

Elektrikli süpürge alırken sizin de önceliğiniz desibel seviyesi yani sesi ise yapmanız gereken şey basit. Süpürgelerin genel özellikler ya da teknik özellikler listesinde db seviyesi yazan kısmı aramak. Her ne kadar üreticiler silence adı altında düşük ses seviyesinde modeller üretseler de gerçekten sessiz bir elektrikli süpürge istiyorsanız 70 db altında olan modellere bakmalısınız. Eskiden düşük ses seviyelerinde modeller sunabilmek için daha düşük motor gücüne sahip ürünler üretilirdi.  Günümüzde ise; ev aletlerinde ses yalıtımı ve sessiz motor üretim teknolojisi bu anlayışı yerle bir etmiş durumda.  Şimdi iyi elektrikli süpürgeler hem yüksek emiş gücüne, hem iyi filtrelere hem de düşük ses seviyelerine sahipler.

En Sessiz Elektrik Süpürgesi Modelleri

Bosch Relaxx Ultimate ProSilence 64


Bosch tarafından geliştirilen SlinceSound sistemi sayesinde 64 db gibi oldukça düşük bir ses seviyesi ile üretilen Ultimate ProSilence sessiz süpürge sınıfının en iddialılarından diyebiliriz. Emiş gücü yüksek ürün A sınıfı enerji tüketimi ile daha az elektrik harcamanızı sağlıyor. Hepa filtresi yıkama gerektirmiyor, bu sebeple daha hijyenik diyebiliriz. Ayrıca toza ve kire temas etmemeniz için haznesi ve filtresi tek elle, kolayca açıp kapanacak şekilde dizayn edilmiş. Bosch Ultimate ProSilence 64 farklı yüzeyler için oldukça etkili apartlara sahip. Süpürgenin satış fiyatı 1500 TL.

Arnica Tesla Premium


Arnica sınıfında kaliteli ve nispeten ulaşılabilir fiyatlarda süpürge üretene bir marka. Tesla Premium elektrikli süpürge 70 desibel ses seviyesine sahip. Süpürge ultra sessiz olmasıyla öne çıkıyor ama oldukça da yüksek emiş gücüne sahip. Koldan kumanda özelliği ile tek elle kontrol edilebilen süpürgenin ergonomisi ve tasarımı da iddialı. Siklon teknolojisi ile üretilen süpürgenin filtre sistemi ise yıkanabilir Hepa 13 filtre. (Hepa 13 100.000 adet partikülde 50 adedini egsozdan çıkartır.) A sınıfı enerji tüketimi sınıfında olan Arnica Tesla elektrikli süpürgenin fiyatı 1000 TL.

Rowenta Silence Force MultiCyclonic


Çoklu siklon teknolojisi ile üretilmiş süpürgeler için en sessizi Rowenta Multi Silence Serisi. Motor izolasyonu sayesinde 68 db ses seviyesine sahip serinin toz toplama performansı da oldukça iyi. Sert zeminlerde A sınıf yüksek performans sağlayan süpürgenin; halı ve yumuşak zemin performansı ise C sınıfı. Filtre sistemi ise Hepa 13 filtre; yani 100 bin partikülün 50 adedini egzozdan çıkaran yüksek performanslı bir filtre kullanılmış. Rowenta Silence Force MultiCyclonic serisinin tüm modelleri benzer emiş gücü ve performansa sahip. Modellerin birbirinden farklı fiyatlara sahip oluşunun sebebi ise aparatları. Örneğin Animal Care modelde evcil hayvan tüylerini kolayca çekebilen turbo başlıklar mevcut. Rowenta silence force çoklu siklon serinin fiyat aralıkları ise 1300 – 1700 TL arasında.

Electrolux Ultra Silencer


Toz torbalı elektrikli süpürgeler içinde 58 db ses seviyesi ile en sessizi Electrolux Ultra Silencer. Slient Zen teknolojisi sayesinde motor haznesi, teleskopik boru, hortumu ve başlığı sesi maksimum derecede muhafaza edecek şekilde tasarlanmış. Hayvan dostu ürün sınıfında yer alan Electrolux süpürge; evcil hayvan tüylerini kolayca çekebilen turbo başlığa sahip. Kedi ve köpeklerin elektrik süpürgesi sesinden korktukları düşünülürse, hem onlar için hem de sizin için iyi bir seçim olacaktır. Elektrik süpürgesinin satış fiyatı ise yaklaşık 1000 TL.

Stilevs Soundless


Yerli küçük ev aletleri markası Stilevs tarafından üretilen Soundless elektrikli süpürge 61 db ses seviyesiyle oldukça sessiz çalışıyor. A enerji sınıfında olan ürün hem sessiz hem de güçlü bir motora sahip. Ayrıca Hepa 13 filtre sayesinde tozları filtreme performansı da oldukça başarılı. Mikrofiber toz torbalı süpürgenin farklı alanlar için tasarlanmış aparatları ve ek olarak turbo başlığı mevcut. Stilevs Soundless süpürgenin fiyatı ise yaklaşık 900 TL.

Karcher T15/1


Profesyonel elektrikli süpürge sınıfında yer alan Karcher T15/1 modelini evinizde de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Otel, restaurant ve işyerlerinde rahatsızlık vermemesi amacıyla genellikle oldukça sessiz çalışan süpürgeler tercih edilir. T15 model süpürge 59 db ses seviyesine sahip, ultra sessiz süpürge arayanların tercih edebileceği bir ürün. Süpürgenin motoru da oldukça güçlü ve yüksek emişe sahip. Döşeme aparatı, zemin ve derz başlığı, kalorifer fırçası gibi birçok farklı alanda kullanabileceğiniz aparatları var. Karcher T15 elektrik süpürgesi; oldukça dayanıklı malzemeden üretilmiş. Tek dezavantajı B sınıfı enerji seviyesine sahip olması. Ayrıca toz torbalı olduğu için torba maliyeti var. Ürünün satış fiyatı ise 3000 TL.

Exit mobile version