En Pratik Yöntemlerle Cam Nasıl Silinir?

Evlerin, işyerlerinin, arabaların vb. kapalı birçok mekanın cam temizliği her zaman önemlidir. Tozdan ve hava şartlarından en çok camlar etkilenir. Gerek dış görünüm açısından gerekse hijyen açısından camlar temiz tutulmalıdır. Sürekli silinmediği takdirde parlaklığını yitirip soluk bir renge sahip olur. Örneğin bir ayakkabı mağazasına gittiğimizde ilk başta yapacağımız hareket camekandan ayakkabılara göz atmaktır, eğer ki camın kirli, parmak izlerinin ve lekelerin bulunduğunu fark edersek mağaza hakkında olumsuz düşünceye kapılabiliriz ve genelde birçok mağaza sahipleri cama dokunulmaması için uyarı yapar. Tabi yine dokunan dokunur o ayrı mesele. Aynı şekilde evlerimizdeki camların temizliği de oldukça önemlidir, çünkü kirli hava ve güneş ışınları tozları toplayarak camın kirli gözükmesine sebep olur. Bu yazımızda cam temizliği için püf noktaları anlatmak istiyorum.

Cam temizliğinde kullanılacak malzemeler

Camlar nasıl temizlenir?

Öncelikle ılık su koyduğumuz kabın içerisine bir miktar sirke ve bulaşık deterjanı koyuyoruz. Ilık su koyma sebebimiz kirleri yumuşatmaktır. Sirke, her temizlikte faydalı olduğu gibi cam temizliğinde de başlıca kullanılan malzemelerdendir. Çünkü cam yüzeyine parlaklık vererek pırıl pırıl görüntü elde etmiş olursunuz. Kimi ev hanımları yanlış malzemeler kullanarak doğru bir temizlik yaptıklarını sanıyorlar fakat yanılıyorlar. Çünkü kimyasal madde içeren temizlik ürünleri bir kere silmekle durulanmaz birkaç kez bunu yapmanız gerek, bu da hem zamandan hem de sağlığınızdan kayıp demektir.

Hazırlamış olduğunuz karışım içerisine bez sokup güzelce suyunu sıkıp camı silme işlemine başlayabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, bezi çok sulu bırakmamaktır. Birkaç kez bu işlemi yaptıktan sonra başka bir kaba su ve cam-sili koyarak durulama işlemine geçebilirsiniz. Ve son olarak da temiz bir kurulama beziyle (özellikle penye) camın ıslaklığı geçene dek, tamamen temiz olduğundan emin olduğunuzda cam silme işini tamamlamış olursunuz.

Pratik bir yöntem istiyorum diyorsanız boş bir cam-sil püskürtücü içerisine ılık su, biraz sirke ve bulaşık deterjanı koyup mikrofiber bezle silerek daha pratik cam silebilirsiniz.

Dikkat! : Camlarınızı silerken tüm tehlikeler için önleminizi alın, çok yüksek ve tehlikeli bir cam silecekseniz bilgili olan kişilerden yardım alabilirsiniz, hiçbir şey canınızdan kıymetli değildir.

Exit mobile version