En İyi Ütü Modelleri

Hafta sonu evinizde koltuğa yayılıp tatilin keyfini çıkarma planı yaparken birden aklınıza ev işleri gelir. Çamaşır, bulaşık, toz alma, yemek yapma, ütü derken bu liste uzar gider. Eskiden çok daha zor olan bu işler teknolojinin gelişmesiyle daha katlanılabilir hale gelmeye başladı. Hepimiz daha kısa zamanda daha çok iş yapmamıza yarayacak ve bizleri yormayacak yeni icatlar peşindeyiz. Şimdilik bu icatlar fonksiyonları arttırılmış makinelerden ileri gitmese de, umutluyuz. Bu fonksiyonların hayatımızı kolaylaştırdığı gerçeğini görmezden gelemeyiz. Özellikle ütü teknolojisi neredeyse aydan aya değişiklik göstermeye başladı. Böyle olunca da en iyi ütü hangisi sorusu sorulmaya başladı.

Ev işlerinin en çekilmezi ve zor olanı ütü gibi gelse de, doğru ürünle bu durumu kolaylaştırabiliriz. Kullanımı kolay, etkin ve en iyi ütüyü seçmek için önerilerimize göz atın.

Ütü Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ütü alırken öncelikle ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi netleştirmelisiniz. Kalabalık bir aile ile yalnız yaşayan bir kişinin ütü ihtiyacı aynı olmayacaktır. Kişi sayısı, çalışma durumu, kıyafetlerinizin çeşitleri, ütüyü kullanma sıklığınız vs gibi durumlar ütü alırken düşüncelerinizi etkileyecektir. Bunları önceden düşünmeli ve ne sıklıkla ütünüzü kullanacağınıza karar vermelisiniz. Örneğin çok sık gömlek kullanımı söz konusu ise, satın alacağınız ütü markası mutlaka güçlü ve etkin buhar sistemine ve güçlü basınca sahip olmalıdır. Ayrıca karşılaştırma sırasında buhar deliklerinin sayısına da dikkat edebilirsiniz. Delik sayısı fazla ise buhar çıkışı daha çok olacağından kırışıklıkların açılması da kolaylaşacaktır.

Ütünün ergonomisi de oldukça önemlidir. Çok ağır ve kolay tutuşu olmayan ütüler uzun süreli kullanımlardan sonra bilek, kol ve hatta sırt ağrısına sebep olabilir. Son teknolojiye sahip ütü modelleri genellikle konforlu tutuş sağlayan tasarımla üretilmektedir.

Yeni ütü modelleri içerisinde bulunan diğer bir özellik de kendi kendini kapatacak sisteme sahip olmalarıdır. Güvenlik için son derece önemli olan bu özelliğe satın alma sırasında mutlaka dikkat edin. Belirli bir süre dokunulmadığında kendini otomatik olarak kapaması birçok ev kazasının önüne geçecektir.

Faydalı Bilgiler

Ütülerin kronik sorunlarından bir tanesi kireç oluşumudur. Şimdi her marka bu sorunun önüne geçmek için teknolojiler geliştirmektedir. Bu teknolojiye ‘anti-calc’ denmektedir. Bu teknoloji ile ütünüz kendi kendini kireç oluşumundan arındıracaktır. Teknolojiye destek olmak adına ütü yaparken saf su veya içme suyu kullanırsanız ütünüzün ömrü daha uzun olacaktır.

Buhar kazanlı bir ütü almıyorsanız su damlaması problemiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu tip bir ütü alırken, damlama önleyici ‘anti-drip’ özelliği olan ütü modellerine bakmalısınız.

En İyi Ütü Modelleri

Ütü satın almadan önce dikkat etmeniz gereken hususları ve ütü özelliklerinin ne gibi artıları olduğunu anlattık. Şimdi sıra geldi piyasadaki en iyi ütü marka ve modellerinden bahsetmeye.

Tefal FV9640 Ultimate Anticalc

Patenli kireç temizleme sistemi “Kireç Avcısı” sayesinde kireçten kolayca kurtulmanızı sağlar. Son dokunuşlar için kıyafetlerinizi askıdayken ütüleme imkanı sağlar. Dikey ütüleme sistemi perde gibi ütülenmesi zor kumaşlarda da kullanılabilir. Dikey olarak 8 dakika ya da yatay olarak 30 sn sonra ütünüz otomatik olarak kapanır. Yüksek buhar çıkışı ile zamandan tasarruf sağlar. Anti-calc ve anti-drip özelliği vardır. Ayrıca Autoclean taban özelliği ile taban kendi kendini temizler.
Kullanıcı yorumları değişkenlik gösterse de çoğu kullanıcı bu ütü ile ütü yapmaktan keyif aldığını belirtmiş. Demek ki keyif almak mümkün. Fiyatı yaklaşık 300 TL.

Philips GC9245 Perfectcare Expert Buhar Kazanlı Ütü

Philips karşımıza buharlı ütüsü ile çıkıyor. Bu ütü sayesinde tek seferde 1,5 litrelik ayarlanabilir su haznesini doldurup su yetiştirme derdi olmadan 2 saat kesintisiz ütü yapabilirsiniz. Buharın ütüye hazır olma süresi 2 dakika sürüyor. Philips’in özel Kolay Kireç Giderme özelliği kireç birikimini önlemek ve buhar kazanlı ütünüzün ömrünü uzatmak için ideal çözümü sunar. Perfectcare Expert ütü, temizleme zamanını ışık ve ses ile size hatırlatır. Cihaz soğukken Kolay Kireç Giderme düğmesini kullanabilirsiniz. Bu sayede ütü tabanınız uzun ömürlü olacak. Buhar kazanlı bu ütünün tabanı da oldukça rahat kullanılıyor. Temizliği kolay ve kayan bir yapıya sahip.

Philips PerfectCare Expert ütünün öne çıkan özelliği ise Optimaltemp; yani sıcaklık ayarı gerektirmeden tüm kumaşları ütüleyebilmek. Akıllı kontrol sistemine sahip ütü ipek kumaşlardan ketene kadar her türlü kumaşı ısı ayarı yapmadan, yakmadan ütülemenize imkan sağlıyor.

Vestel V-Press 2000 Buhar Kazanlı Ütü

V-Press 2000 kullanıcı yorumları açısından diğer ütü modelleri içerisinde gayet olumlu sonuçlar ortaya koymuş. 1,1 litre su hazinesi kapasitesi ile uzun süre suya ihtiyaç duymadan ütü yapabilirsiniz. Buhar hazırlanma süresi 7 dakika ile biraz uzun olsa da, kullanıcılar bu beklemeye değdiğinden bahsetmiş. Maalesef çalışırken su ekleme özelliği getirilmemiş. Özel seramik taban kullanılarak üretilmiş. İlk bakışta diğer ütülere kıyasla performans açısından düşük görünüyor, ancak kullanıcıların önemli bir kısmı üründen memnun kalmışlar. Çok yüksek ücretler ödemek istemeyenler için, buhar kazanlı Vestel ütü uygun fiyatıyla öne çıkıyor. Satış fiyatı yaklaşık 200 TL.

Siemens TB603010 Buharlı Ütü

Siemens bu ütüsü ile ütü öncesi kumaş seçimi sorununu ortadan kaldırmış. Ütünüz ön seçim gerektirmeden ısı buhar dengesini kendisi ayarlıyor, size sadece kolay ütüleme kalıyor. Ütüye ara verdiğiniz anlarda kendi kendine kapanıyor ve siz kavrayıp tekrar devam ettiğinizde açılıyor. Bu şekilde hem güvenlik sağlıyor hem de enerji tasarrufu yapmış oluyorsunuz. Ütünün uzun ömürlü olabilmesi için kendi kendine kireç temizliği yapıyor. Anti-calc ve anti-drip özelliği vardır. Fiyat performans açısından kullanıcılarından olumlu yorumlar alan Siemens TB603010 Buharlı ütünün fiyatı yaklaşık 380 TL.

Braun TexStyle 545S 2000W

Ergonomik olarak tasarlanmış TexStyle 5 açık kavrama kısmı ile birlikte %20 daha hafif ve konforunuz ile hareket özgürlüğünüzü en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor. Bütün kumaşlara aynı hassasiyet ile yaklaşan seramik alt tabana sahip. Kendi kendini temizleme özelliği bu üründe de karşımıza çıkıyor. Anti-calc ve anti-drip özelliği vardır. Kullanıcı yorumlarına göre tabanı diğer ütülerden çok farklı değil. Hem hafif hem de güçlü bir ütü olan Braun Textstyle gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz bir ürün. Üstelik yaklaşık 200 TL olan fiyatı da oldukça cazip.

Delonghi Stirella VVX1445

Delonghi malzeme ve işçilik kalitesi son derece iyi bir ütü modeli ile karşınızda. Seramik tabanlı. Kireç temizleme teknolojisine sahip, kazanı kireç tutmuyor. 0.85 litrelik su haznesi 1,5 saat su eklemeden ütüleme kolaylığı sağlıyor. Kullanıcı yorumlarına göre son derece kullanışlı, ütü yaparken gözle görülür bir farka sahip. Perde, ceket vs ütülemek için dikey pozisyonda ütüleme seçeneği sunuyor. Saklanabilir kablosu sayesinde kolayca kaldırılabilir.

Exit mobile version