En İyi MMORPG Oyunları

MMORPG Oyunları Nedir?

MMORPG’nun açılımı massively multiplayer online role-playing game demektir. Bu da demektir ki devasa çok oyunculu çevrimiçi rol yapma oyunu. Mantık şudur, oyun yapımcıları bir dünya yaratır, bu oyun dünyası içerisinde bir çok ülkeden oyuncular giriş yapar ve bu dünyayı yaşamaya başlar. Bilgisayar ve oyun konsollarının internete bağlanarak oynandığı, oyuncuların çeşitli karakterlere bürünerek bir amaç için oynanılan oyunlardır MMORPG. İlk olarak 1997 yılında ortaya çıkan MMORPG oyunu Ultima Online’ın yapımcısı Richard Garriott aynı zamanda MMORPG adını icat edendir. MMORPG oyunları 1997’den günümüze kadar önemi arttırarak gelmiş ve en çok para harcanan oyun çeşidi olmuştur.

Peki günümüzde en çok oynanılan en çok sevilen MMORPG oyunları nelerdir dedik ve araştırdık. Sizler için En İyi MMORPG Oyunları başlığı altında topladık. Tabi ki MMORPG oyunları bunlarla sınırlı değildir. Her gün yeni oyunlar çıkıyor ve güncelleniyor. En İyi MMORPG Oyunları listesini sürekli güncelleyip, en çok oynanan MMORPG oyunlarını ekleyeceğiz.

AION – The Tower of Eternity

aion_indir

Koreli bir oyun firması olan NCsoft tarafından yayınlanan AION, doğudan çıkan en iyi MMORPG oyunu olarak adlandırılır. Level 10 da açılan kanat özelliği ile bir çok MMORPG oyunlarından farklı olarak havada savaşma özelliği vardır. 2009’un sonlarında çıkan ve 2009’un en iyi MMORPG oyunu seçilen AION günümüze kadar bir çok güncelleme ve yenilik ile görüntü kalitesinden ödün vermemektedir. 2012’ye kadar aylık ücretle oynanan AION artık tamamen ücretsizdir. Gönül rahatlığı ile indirip AION dünyasını kanatlarınızla gezebilirsiniz.

Diğer MMORPG oyunlarında olduğu gibi clanlara üye olabilir, clan savaşlarına, zindanlara girebilirsiniz. Kanatlarla şehirler arası gezip havada savaşmak bir hayli heyecanlı. Oyun haritası bir hayli büyük, uçarak 1 haftada dünyayı gezebilirsiniz. AION 2009 yapımı olsa da sistem gereksinimlerine bir göz atmanızda fayda var.

Minimum Sistem Gereksinimleri;

İşletim sistemiWindows XP / Vista / 7
İşlemciDual Core 2.0 GHz ve üstü
RAM2GB
HDD15 GB
Ekran KartıNVIDIA 6800, ATI Radeon x800

AION Kaydol!

Neverwinter

neverwinter
Sadece Microsoft Windows platformlarında (yani pc yanında xboxlarda) oynanabilen Neverwinter 2013 yılında Cryptic Studios tarafından piyasaya sürüldü. Neverwinter MMORPG tarzında olsa da Boss ve zindanlar üzerinden ilerleyen bir oyundur. Neverwinter oyunu efsanevi MMORPG baş yapıtlarından Dungeon & Dragons yapımcıları tarafından yapılmış ve yenilenmiş versiyonu olarak tanımlanabilir. Dolayısıyla Dungeon & Dragonda olduğu gibi hikaye ön plandadır ve hikaye Dungeon & Dragon hikayesi ile aynıdır. Tüm oyun da bu hikaye üzerinden ilerlemektedir.

Neverwinter oyununda 7 farklı karakter sınıfı ve 11 farklı ırk ile çeşit çeşit karakterler yaratma olanağının yanında 8 farklı meslek de sunuyor (diğer MMORPG’lerde görmediğimiz “Liderlik” mesleği de var). Oyun içinde çeşit çeşit görevler, haftalık – aylık eventler, dugeon görevleri ve skirmish denilen dungeon benzeri çatışma görevleri var. Şöyle ki Neverwinter da dungeonlara maksimum 5 kişi ile girebiliyorken skirmishlerde 5 den fazla kişi ile girebiliyorsunuz. Oyunda sonradan eklenen PvP modu da bulunmakta ama PvP savaşları 5v5 şeklinde yapılabiliyor. Görev adamı ve minion katletme adamı iseniz bu oyunda dilediğinizce zorlu görevlerde arkadaşlarınızla omuz omuza savaşabilirsiniz.

Minimum Sistem Gereksinimleri;

İşletim sistemiWindows Vista
İşlemciIntel Core 2 Duo 2.8 GHz
RAM1GB
HDD9 GB
Ekran KartıNvidia 400 (512 MB), AMD 5000

Resmi Siteye Git!

The Elder Scrolls Online

the_elder_scrolls_online
20 yıldır en çok satanlar listesinde bulunan The Elder Scrolls oyun serisinin niyahet online versiyonu gelmiştir arkadaşlar. Ödüllü oyun serisinin en son bölümü olan ve serinin oyun tecrübesini online’a taşıyan The Elder Scrolls Online ile arkadaşlarınızla ya da kendi başınıza Elder dünyasında maceralara atılabilirsiniz.

The Elder Scrolls serisinin diğer oyunlarından farklı olarak single player modlarındaki macerayı yaşarken PvP heyecanını da yaşayabiliyorsunuz. Görevleri arkadaşlarınızla birlikte yapabilir, Dungeon’larda Boss’lara karşı birlikte mücadele verebilirsiniz. Diğer Pvp türündeki oyunlardan farklı olarak ise ESO Megaserver teknolojisini kullanmasıdır. Artık sen bu sunucudasın, sen o sunucudasın, bu sunucuda karakter açalım derdi yok. Bu yeni teknoloji ile tek bir dünyada oynuyorsunuz ve oyun sizi otomatik olarak loncanıcdaki kişilerle, arkadaşlarınızla ve daha önceden birlikte savaştığınız oyuncularla aynı dünyaya atıyor. Tabi bu efsane oyunu oynamak için bilgisayarınızı yenilemeniz gerekebilir. Ayrıca The Elder Scrolls Online oyunu için oyunu yaklaşık 60$ ve aylık 15$ gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor. Paranız masrafları karşılıyorsa eğer merak etmeyin verdiğin paranın karşılığını kuruşu kuruşuna alacaksınız.
Minimum Sistem Gereksinimleri;

İşletim sistemiWindows XP 32-bit
İşlemciDual Core 2.0 GHz
RAM4GB
HDD60 GB
Ekran KartınVidia GeForce 8800, ATI Radeon 2600 (512 MB)

Resmi Siteye Git!

The Lord of the Rings Online

The-Lord-of-The-Rings-Online
Efsane The Lord of the Rings serisinin online oyunu olan The Lord of the Rings Online Microsof Windows için yapılmış MMORPG tarzındaki oyunudur. The Lord of the Rings Online oyunu ilk olarak 2007 yılında Shadow of Angmar adında çıktı fakat 2008 yılındaki ek paket ile The Lord of the Rings Online: Mines of Moria adını aldı. Son olarak 2013 yılında Lord of the Rings Online: Helm’s Deep adını alarak şimdilik ek paket serisini doldurdu.

J.R.R. Tolkien’in yarattığı orta çağ dünyasında yaşanan oyunda, kitapda bulunan Man, Elf, Dwarf ve Hobbitleri seçebiliyorsunuz. Ayrıca The Lord of the Rings hikayesinde bulunan Bilbo Baggins, Gimli son of Glóin, Elrond Halfelven gibi karakterler için klaslar bulunmakta. The Lord of the Rings Orta Çağ Dünya’sının bire bir aynı haritası yaratılmıştır. Hobbiton, the whole of The Shire, Bree, Weathertop, Rivendell, Mirkwood, the Mines of Moria, Lothlórien gibi kitapta sıkça geçen mekanlarda hayatta kaldığınız sürece dolaşabilirsiniz.The Lord of the Rings Online oyununda diğer tüm MMORPG oyunlarda olduğu gibi görevler, zindanlar ve dungeonlar bulunmaktadır. Arkadaşlarınızla veya klanınızla birlikte görevler yapıp klan savaşlarına katılabilirsiniz. The Lord of the Rings hikayesine uygun olarak görevler ve eventler yapılabildiğinden, hikayeyi yaşayarak karakterinizi güçlendirebilirsiniz. Bu devasa büyüklükteki dünya da PVP veya PVMP savaşlarına katılabilirsiniz. Oyunda 75 levele kadar çıkabilir ve 17 meslekten birini seçip kendinize itemlar yapıp çok daha güçlü olabilirsiniz.

Minimum Sistem Gereksinimleri;

İşletim sistemiWindows XP / Vista / 7
İşlemciPentium 4 1.3GHz
RAM2GB
HDD2 GB
Ekran KartıGeForce 8300 GS, Radeon HD 3200(+128MB)

Resmi Siteye Git!

Guild Wars 2

Guild_Wars_2
ArenaNet tarafından geliştirilmiş bir MMMORPG oyunu olan Guild Wars 2, Guild Wars serisinin devamı niteliğinde yapılmıştır. 2012’nin Ağustos ayında resmi olarak yayınlanan Guild Wars 2 de, Guild Wars da olduğu gibi oyunu satın aldıktan sonra aylık ödeme gerekmemektedir. Efsanevi Guild War hikayesinin 250 yıl sonrasında yaşanılmaktadır Guild Wars 2’de. Guild Wars 2 çok oyunculu MMORPG tarzında oyun olmasına rağmen oyuncuların hareketlerine göre tepki veren bir hikaye kurulmuştur.

Guild War dünyasında bağımsız olarak gezebilme, görevler ve zindanlara girebilme özelliği vardır. Guild Wars 2 de diğer MMORPG oyunlarında görülmemiş bir savaş dinamiği var. Şöyle ki çevredeki nesneleri silah olarak kullanabiliyorsunuz. Dolayısıyla savaş esnasında bulunduğunuz çevre ve konuma bağlı olarak savaş taktikleri geliştirebilirsiniz. Asura, Charr, Human, Norn ve Sylvari olmak üzere 5 farklı ırk, ve aralarında hırsızlık ve Mesmer adında kafa karıştırma büyüsü kullanan büyücülerinde bulunduğu sınıf olmak üzere 8 farklı savaşçı sınıfı bulunuyor. Şunu belirtmekte fayda var, diğer MMORPG oyunlarında olduğu gibi hikayeyi anlamak için sayfalarca yazı okuyup, onunla bununla konuşup hikayeyi öyle anlayabilirsiniz. Ancak Guild Wars 2 de sayfalar metin okumanıza gerek kalmadan hikayeyi yaşayarak öğrenecek ve yaşayacaksınız. Film içinde yaşarmışçasına hikayeyi yaşayacak ve kaderinizi belirleyeceksiniz.

Minimum Sistem Gereksinimleri;

İşletim sistemiWindows XP Service Pack 2 veya üstü
İşlemciIntel Core 2 Duo 2.0 GHz, Core i3, AMD Athlon 64 X2
RAM2GB
HDD25 GB
Ekran KartıNVIDIA GeForce 7800, ATI Radeon X1800, Intel HD 3000

Resmi Siteye Git!

RIFT

RIFT_MMORPG_oyun_listesi
Trion Worlds tarafından geliştirilen RIFT, 2011 yılında piyasaya sürülmüştür. Çıktığı yıl ücretli olarak alınsa da 2012 yılından itibaren ücretsiz olarak oyun severlere sunuluyor. RIFT 2011 yılında MMORPG.com sitesinin en yenilikçi ödülünü almıştır. RIFT oyununu listeye almamızın en önemli sebeplerinden biri oyun içinde level atlama sınırı olmamasıdır. Diğer MMORPG oyunlarından farklı olarak oyunda karaakterinizi geliştirmekte sınır bulunmamakta. Bir diğer sebebi ise su altında köpekbalığı sürme keyfini yaşayacaksınız. Ayrıca RIFT oynadıkça kendinizi hikayeye kaptırarak RIFT Online dünyası içinde yaşamaya başlayacaksınız.

Güncellenmeye devam eden ve yeni classlar eklenen RIFT oyununda şu an 2 farklı alliance, High Elves, Dwarves ve Mathosians gibi 6 farklı ırk ve Arbiter (yargıcı) , Physician (doktor), Mage (büyücü) gibi 8 farklı class bulunuyor. Oyunda 60 leveli tamamladıktan sonra Planar Attunement denilen bir seviyeye geliyorsunuz ve kendini bu seviye altında geliştirmeye devam ediyorsunuz. Bu geliştirmeler doğanın elementlerini kullanarak ustalık edinmeye başlıyorsunuz. Ayrıca RIFT oyununda Gathering Skill ve Crafting Skill olarak meslek ve uzmanlık edindiğiniz iki farklı sistem var. Örnek olarak Mining (madencilik) de uzmanlaşıyorsunuz fakat mesleğinizi büyülü takı üreticisi ya da zırh üreticisi gibi farklı meslekler seçebiliyorsunuz. Son olarak yolculuk yaparken denizde de sürebilmeniz için mountlar (binek hayvanlar) bulunmakta RIFT oyununda. Mutlaka hem denizde hemde karada ilerleyen köpek balığını sürmenizi öneririm.

Minimum Sistem Gereksinimleri;

İşletim sistemiWindows XP, Vista veya 7
İşlemciIntel Core 2 Duo 2.8 GHz
RAM2GB
HDD8 GB
Ekran KartıNvidia GeForce FX 5900, ATI/AMD Radeon X300

Resmi Siteye Git!

Path of Exile

path_of_exile

Action Role Playing Game (ARPG) dediğimiz oyun türü ile MMORPG oyun türünü birleştirmesiyle MMORPG oyunları dünyasına renk katan Path of Exile oyunu 2013 yılında piyasaya sunulmuştur. Ücretsiz olarak sunulan Path of Exile oyunu bir grup RPG oyun hastası insanlardan oluşan Grinding Gear Games (GGG) firması tarafından yapılmıştır.

Hikayesi ve dünyası ile gönülleri feth eden Path of Exile, ansızın çıkan tuzaklar ve canavarlar ile oyun başında sıkılmadan saatlerce arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz bir oyundur. Oyunda ilerlerken hızlı ilerlemek yerine dikkatli ilerlemenizi tavsiye ederim. Zira can ve mana yenilenmesi otomatik olarak dolmamaktadır, yalnızca can ve mana potionları kullanarak arttırabilirsiniz.

Oyunda 7 farklı karakter vardır ve bu karakterler Streght (Güç) – Dexterity (çeviklik) – Intellegence (zeka) kombinasyonları ile bildiğimiz warrior, mage ve hunter gibi 7 farklı sınıf vardır. Ancak 3 gücü de elinde barındıran Scion sınıfı oyunu hikayesini bir kez bitirdikten sonra takımınıza katılacaktır.

Klasik ARPG oyun hastasıysanız ve hala Path of Exile oyununu denemediyseniz, mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Minimum Sistem Gereksinimleri;

İşletim sistemiWindows XP, Vista veya 7
İşlemciIntel Core 2 Duo 2.4 GHz
RAM2GB
HDD8 GB
Ekran KartıGeForce 7600 GS, Radeon HD 3470(+256MB)

Resmi Siteye Git!

DC Universe online

DC_universe_online

Sony Online Entertainment ve Warner Bros Games tarafından yayınlanan ve Efsanevi DC Comics karakterlerinin bulunduğu DC Universe Online ücretsiz olarak 2011 yılında yayınlanmıştır. Alışılmış MMORPG oyunlarında olduğu gibi DC Universe Online oyununda da belli bir hikaye üzerinden DC dünyasında görevler yapıp, dungeonlara girebilir, diğer karakterlerle PvP maçları savaşları yapabilirsiniz.Ancak Pvp Savaşlarını 30 levele geldikten sonra yapabiliyorsunuz.

Oyun karakterlerinin tamamen DC comic kahramanlarından oluşarak kahraman güçleride çizgi romana bağlı olarak yaratılmış. Ancak karakter oluştururken ek olarak kahramanlara özel güçler ekleyebiliyorsunuz. Örnek olarak Batman’i Superman gibi uçurabilirsiniz. Hero or Villain olmak üzere kahraman ya da şeytan sınıflarından birini seçmeniz gerekiyor.Dc Comc dünyasındaki Gotham City, Arkham Asylum gibi mekanlarda gezebilirsiniz. Superspeed, acrobatics ve flight olmak üzere karakterinize 3 farklı hareket etme modundan birini ekleyebiliyorsunuz. Ayrıca karakterinize kılıç, ok, büyücü eldiveni ve silah gibi 10 farklı silah türünden birini seçip uzmanlaşmasını sağlayabilirsiniz.

DC comic hayranı olanlara MOBA olan Infinite Crisis oyunu ile MMORPG olan DC Universe Online oyununu mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Minimum Sistem Gereksinimleri;

İşletim sistemiWindows XP, Vista veya 7
İşlemciIntel Core 2 Duo 3.0 GHz
RAM2GB
HDD30 GB
Ekran KartıNVIDIA 7800, ATI 1950

Resmi Siteye Git!

Cengiz Han 2

cengiz_han_2

Kylin Games’in geliştirilen Cengiz Han 2 oyunu tamamen ücretsiz MMORPG olup Joy Games tarafından yayınlanmaktadır. Türk ırkınında bulunduğu Cengiz Han 2 oyun adını anlayacağınız üzere efsanevi Moğol hükümdarı Cezgiz Han’dan almıştır. 1200 yılındaki dönemlerde geçen oyunun tanıtım videosunu ünlü oyunucu Yetkin Dikinciler seslendirmiştir.

Tamamen türkçe olan Cengiz Han 2 oyununda Moğol, Rus, Pers ve Türk olmak üzere 4 farklı ırk ve her bir ırka 12 farklı sınıf bulunmaktadır. Cengiz Han 2 dünyasında her ırkın kendine ait şehri bulunmaktadır. 1200 yıllarda geçtiği için Türk ırkı haritanın Orta Asya bölümünde bulunuyor. Oyun içinde pvp olarak savaşların yanı sıra şehrinizin savaşlarına katılıp büyük savaşların içinde rol alabilir, mancınık ve zırhlı araçları kullanarak savaşlarda aktif rol alabilirsiniz. Evcil hayvanlar edinebilir, dragonlarla şehirler arasında uçabilirsiniz. Diğer MMMORPG oyunlarından çok farklı oyun özellikleri bulunmakta Cengiz Han 2’de. Şöyle ki oyunda gece kulüpleri buluyor ve gece kulüplerinde dans ederek experince kazanabiliyorsunuz. Ayrıca Cengiz Han 2 oyununda otomatik olarak karakterinizi kastırabiliyorsunuz. KOXP’a benzer şekilde hangi canavarları hangi büyülerle saldıracağınızı seçerek, oyunu açık bırakıyorsunuz ve karakteriniz siz bilgisayar başında olmasanızda canavarları keserek experince puanı kazanabiliyor.

Minimum Sistem Gereksinimleri;

İşletim sistemiWindows XP, Vista veya 7
İşlemciIntel Core 2 Duo 2.4 GHz
RAM2GB
HDD4 GB
Ekran KartıGeForce 6200

Resmi Siteye Git!

Exit mobile version