En İyi Düdüklü Tencere Modelleri

Düdüklü tencereler, hızlı ve zahmetsiz yemek pişirmek için mutfakta ihtiyacınız olan en önemli yardımcılardan biridir. Düdüklü tencere, bir yemeği klasik tencerelere göre ortalama üçte bir zamanda pişirir. Yeni nesil düdüklü tencere modelleri, düdüklü korkusunu ortadan kaldıracak ek güvenlik özellikleri ile donatılmıştır. Mutfakta zaman kazanmanın ve gıdaların daha sağlıklı ve lezzetli şekilde pişirmenin en kolay yolunu sunar. Düdüklü tencere satın almak isteyenler için son zamanların en iyi düdüklü tencere modellerini tüm detaylarıyla araştırdık.

Düdüklü Tencere Çeşitleri

Günümüzde düdüklü tencereler, ocak üstü ve elektrikli olmak üzere iki farklı çalışma prensibiyle üretiliyor. Elektrikli modeller yavaş yavaş yaygınlaşsa da hala en çok tercih edilenler ocak üstü tencereler. Ocak üstü düdüklüler, klasik tencereler gibi çalışır. Elektrikli modeller, haşlama, soteleme, yoğurt mayalama gibi programlanabilir özelliklere sahiptir. Elektrikle çalışan tencereler, ocak üstü olanlara kıyasla daha düşük basınçla çalışırlar. Bu da daha düşük sıcaklık ve biraz daha uzun pişirme süresi anlamına gelir.

Düdüklü Tencerenin Avantajları

Düdüklü Tencerenin Dezavantajları

Düdüklü Tencere Nasıl Çalışır?

Ocak üstü düdüklü tencereler, normal bir tencere gibi görünürler. Fakat sızdırmazlık sağlayan bir conta ve kilitlenen kapak sistemi ile donatılmıştır. Düdüklü tencere, içine konulan besinin içerdiği su veya ekstra ilave edilen suyun sıcaklıkla birlikte buhar basıncı oluşturmasıyla çalışmaktadır.

Kapak ve kilitleme sistemi sayesinde oluşan buhar, içeride hapsolur ve basınç artar. Artan basınçta suyun kaynama noktası 100 dereceden 125 dereceye kadar yükselir. Yüksek sıcaklık, yiyeceklerin daha kısa sürede, besin değerlerini ve lezzetini muhafaza ederek pişirilmesini sağlar. Düdüklü tencere nasıl kullanılır yazımızda kullanıma dair tüm merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Düdüklü Tencere Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Malzeme ve Ürün Tipi: Düdüklü tencereler, alüminyum, paslanmaz çelik ve elektrikli olmak üzere 3 şekilde üretilirler. Eğer klasik ocak tipi alacaksanız paslanmaz çelik malzemeden üretilmiş olanları tercih edin. Elektrikli tencereler, ülkemizde daha az tercih edilmesine rağmen çoklu program seçenekleri ve pratik kullanım avantajı sunan özellikleri ile güvenle satın alabileceğiniz modellerden oluşur.

Güvenlik: Düdüklü tencerelerde güvenlik oldukça önemlidir. Bu sebeple satın alırken mutlaka CE belgeli ürünleri tercih edin. Yeni nesil tencereler, birden fazla kilitleme mekanizması, buhar tahliye vanası, fazla basıncın tahliye edilmesini sağlayan ek güvenlik sistemi gibi özelliklerle donatılmıştır. Güvenli kullanım için emniyet mekanizması olan ürünleri tercih edin.

Basınç ayarları: Düdüklü tencere kullanımında yeniyseniz ve endişeleriniz varsa farklı basınç ayarları sunan modelleri tercih edebilirsiniz. Böylelikle farklı yemekler için gereken süreyi daha kolay ayarlayabilirsiniz. Yeni nesil ocak üstü modeller ve elektrikli tencereler, çoklu pişirme ayarı seçeneklerine sahiptir.

Boyut: Düdüklü tencereler 4, 6, 8 ve 12 litre gibi farklı hacimlerde üretilir. İdeal boyut 6 ve 8 litredir. Yalnız yaşayanlar ya da çift kişilik aileler için 4 litre de yeterli olabilir. Eğer kalabalık bir aileyseniz daha geniş hacimli olanları tercih edebilirsiniz.

Ek özellikler: Düdüklü tencere satın alırken yemek pişirme alışkanlıklarınızı gözden geçirin. En iyi düdüklü tencere ihtiyaçlarınızı en doğru şekilde karşılayacak olandır. Sık kullanacağınız bir alet olacaksa mutlaka ergonomik ve kolay kullanabileceğiniz bir model seçin. Tutma kulplarına, kapak tasarımına dikkat edin. Ayrıca bazı düdüklü tencereler iki yiyeceği aynı anda pişirmek için buharlı pişirme sepeti gibi ek aksesuarlara sahiptir. Elektrikli düdüklü tencerelerin, yoğurt mayalama, buharda pişirme gibi ek özellikleri vardır. İhtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak tercih yapabilirsiniz.

Servis ve yedek parça erişimi: Tüm düdüklü tencerelerin kapak contalarının belirli aralıklarla değiştirilmesi gerekir. Uygun contayı kolaylıkla bulabilmek için yedek parça temin olanaklarının iyi olması gerekir. Servis ve garanti şartlarını da göz önünde bulundurun. Örneğin premium model düdüklü tencerelerin bazıları ömür boyu garanti olanaklarına sahiptir.

En İyi Düdüklü Tencere Modelleri

Fissler Vitaquick Düdüklü Tencere

Alman markası Fissler, düdüklü tencere üretiminde kendini kanıtlamış bir markadır. Fissler düdüklü tencereler, güvenlik ve kolay kullanım sunan özelliklerinin yanı sıra lezzetli ve sağlıklı yemekler pişirmenin en pratik araçlarından birini sunuyor. Fissler Vitaquick modeli, 18/10 paslanmaz çelik malzemeden üretilmektedir.

Kapsüllü süpertermik tabanı, indüksiyonlu ocak da dâhil olmak üzere tüm ocak tiplerinde kullanılabilir. Pratik konumlandırma özelliği, kapağı konumlandırmayı ve kapatmayı son derece kolay hale getiriyor. Kilit göstergesi yeşile döndüğünde ve klik sesi duyduğunuzda, düdüklü tencere güvenli bir şekilde kapanır ve ocak için hazırdır. Çıkarılabilir sapı, kolay temizleme ve dolap içi muhafaza imkânı sunar.

Fissler Vitaquick düdüklü tencere, iki farklı pişirme seviyesine sahiptir. Aşırı ısınmaya karşı fazla basıncı tahliye edilmesini sağlayan güvenlik sistemiyle donatılmıştır. Kırmızı, mavi ve siyah olmak üzere farklı tasarım seçenekleri ile satışa sunulur. İhtiyacınıza göre 4,5 litre, 6 litre ve 8 litre hacim seçeneklerinden dilediğinizi tercih edebilirsiniz.

Tefal Clipso Minut Easy Düdüklü Tencere

Tefal Clipso serisinde yer alan Minut Easy modeli 6 litre kapasitesi ile en çok satan düdüklü tencereler içinde yer almaktadır. Dayanıklı paslanmaz çelik malzemeden üretilen tencere, tüm ocak tiplerinde kullanılabilir. Yiyecekleri 2 kata kadar daha hızlı pişirme özelliğine sahip olan Tefal Clipso ile tüm gıda çeşitlerini rahatlıkla pişirebilirsiniz. Tek elle açılıp kapanma, pratik buhar tahliyesi ile kullanım kolaylığı sunar. Ayrıca düdüklü tencere kullanmaktan çekinenler için de son derece güvenli bir modeldir. Tefal Clipso, yedek güvenlik subabı da dâhil olmak üzere 5’li güvenlik sistemine sahiptir.

Tefal Clipso Plus Precision Düdüklü Tencere

En iyi düdüklü tencere tavsiyeleri arasında yine bir Tefal serisi var. Üst segment bir ürün arıyorsanız Clipso Plus Precision modeline göz atabilirsiniz. Sebze ve etler için 2 ayrı pişirme programına sahiptir. Akıllı zamanlayıcı özelliği sayesinde, gerekli ısıya ulaştığında geri sayım otomatik olarak başlar. Ardından yemek piştiğinde sizi alarmla uyarır. Böylece başında beklemenize gerek kalmaz. 4,5 ve 6 litre kapasite seçeneklerine sahiptir. Tüm Tefal düdüklü tencerelerinde olduğu gibi bu model de 5’li güvenlik sistemi ile donatılmıştır. Katlanabilir kulplar sayesinde dolapta daha az yer kaplar.

Korkmaz Turbo Düdüklü Tencere

Bu düdüklü tencere modeli, klasikten şaşmayanların ilk tercihleri arasında yer alıyor. Pratik kullanım sunan turbo düdüklü tencere modeli ile kısa sürede daha sağlıklı ve lezzetli yemekler pişirebilirsiniz. Korkmaz Turbo düdüklü tencereler, program seçimi, zaman ayarı gibi ek özelliklere sahip olmasa da bir düdüklü tencereden beklenen her şeyi yapar. Paslanmaz çelik malzemeden üretilen tencereler, 5,7 ve 9 litre kapasite seçeneklerine sahiptir. Uygun fiyatlı düdüklü tencere arayanlar için çok beğenilen ve uzun yıllar sorunsuz kullanılabileceğiz bir model.

Karaca Vitola Düdüklü Tencere Seti

Vitola seti içinde, 4 ve 6 litre olmak üzere iki tencere, 1 adet düdüklü kapağı, 1 adet normal kapak yer alıyor. Kapaklar her iki tencere içinde uyumlu olduğundan oldukça uygun fiyata 2 adet düdüklü tencere sahibi olabilirsiniz. Dayanıklı paslanmaz çelik malzemeden üretilen tencere uzun yıllar sorunsuz kullanabileceğiniz modellerden biridir.

Emsan Montana Düdüklü Tencere Seti

Dayanıklı, güvenilir ve uygun fiyatlı bir ürün arıyorsanız tencere üretiminde yılların markası Emsan’ı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Emsan Montana modeli, 4 ve 6 litre kapasiteli 2 tencereden oluşan set halinde satışa sunuluyor. 18/10 paslanmaz çelik malzemeden üretilen tencereler, indüksiyon ocaklarda kullanılabiliyor. Setin içinde düdüklü kapağı haricinde standart tencere kapağı da yer alıyor. Böylece normal tencere olarak da kullanabilme imkânı sunuyor.

Schafer Galaxis Düdüklü Tencere Rosegold

Schafer’in en son piyasaya sürdüğü Galaxis modeli, şık tasarımı ve kolay kullanım sunan özellikleri ile en iyi düdüklü tencere tavsiyeleri arasında ön plana çıkıyor. Farklı kapasite seçenekleri ile sunulan modelin en çok 6,5 litre kapasiteli olanı tercih ediliyor. Kapakta yer alan pişirme ventili gıda türüne göre ayarlanıp optimum sürede pişirme imkanı sunuyor. Otomatik düdüklü tencere modeli, yüksek kalite dayanıklı paslanmaz çelik malzemeden üretiliyor.

WMF Perfect Düdüklü Tencere

Üst segment düdüklü tencere modelleri arasında en çok tercih edilenlerden biri de WMF markasının Perfect modeli. Cromargan® paslanmaz çelik malzemeden üretilen tencere, uzun yıllar sorunsuz kullanım imkânı sunuyor. Renk kodlu pişirme göstergesine sahip olan ürün, 110 ve 119 derecede iki farklı pişirme ayarıyla pratik kullanım sağlıyor. Kulpta yer alan kontrol düğmesi, çalıştırmayı kolay ve güvenli hale getiriyor. Otomatik buhar mekanizması, buharın kontrollü şekilde çıkmasını ve tamamen basınçsız hale gelmeden kapağın açılmamasını sağlıyor.

Sinbo SCO 5006 Elektrikli Düdüklü Tencere

Özellikle güvenli kullanımı ve çok fonksiyonlu pişirme olanakları sebebiyle elektrikli düdüklü tencereler gitgide daha çok tercih ediliyor. Sinbo, uygun fiyatı ve pratik kullanımı ile ön plana çıkan modellerden biri. Pişirme, haşlama ve buğulama fonksiyonları ile çorba, pilav, et, baklagil gibi tüm yemekleri kısa sürede pişirebilme imkânı sunar. Eğer elektrikli bir pişirici arıyorsanız, otomatik pişirme ve sıcak tutma özellikleri ile mutfakta büyük kolaylık sağlayacak bu ürünü tercih edebilirsiniz.

Instant Pot 7-in-1 Elektrikli Düdüklü Tencere

Elektrikli modeller içinde öne çıkan Instant Pot, 7 farklı gıda pişirme fonksiyonunu bir arada sunan bir ürün. Et, kümes hayvanı, pirinç, yulaf, sebze gibi türleri, yavaş pişirme, ısıtma, sıcak tutma, soteleme gibi farklı pişirme fonksiyonları sunar. Ayrıca Instant Pot ile yoğurt da yapabilirsiniz. 24 saatlik zamanlayıcı özelliği ile yemeğinizin dilediğiniz an hazır olmasını sağlayabilirsiniz. Son olarak, yüksek güvenlikli özellikleri sayesinde düdüklü tencere kullanmaktan çekinenler için de en ideal modellerden biridir.

Exit mobile version