En İyi Browser Oyunları

Browser oyunları, hiç bir yükleme işlemi olmadan internet tarayıcıları üzerinden oynanan oyunlara denilmektedir. Bazı browser oyunlarının ios, android ve windows mobile telefonda da uygulamaları olsa da çoğu browser oyunları sadece tarayıcı üzerinden oynanmaktadır. İlk browser oyunu 1995 yılında yayınlanan SOL adında browser oyunudur ancak browser oyunları patlamayı 2000 yılında çıkan Planetarion adındaki uzay strateji oyunu ile yapmıştır. Planetarion oyunun ücretli üyelik olması sebebi ile kullanıcılar yeni ücretsiz browser oyunları arayışına geçince 2002 yılında OGame çıkmasıyla tam anlamıyla browser oyunu çılgınlığı başlamıştır.

Browser oyunlarında çok farklı türlerde oyunlar yayınlanmıştır ve yayınlanmaya devam etmektedir. Şöyle ki Browser oyunlarında; MMORPG oyunları, menajerlik oyunları, strateji, FPS oyunları gibi birbirinden farklı oyun türü bulunmaktadır. Günümüzde aktif olarak oynanabilen 150’nin üzerinde farklı tarayıcı oyunu vardır. Her yaş grubuna hitap eden browser oyunlarının tercih edilmesinin en önemli sebebi; gittiğiniz her yerde kişisel bilgisayarınız olmasa dahi internet tarayıcıları üzerinden oyun oynayabilmenizdir. Tatilde, yolculukta, iş gezisinde, ofiste ve evde internet üzerinden şehrinizi kurup geliştirebilir, gezegenizin kaynaklarını toplayabilir ya da formula yarışına katılan arabanızın durumunu öğrenebilirsiniz.

Bu yazımızda internet üzerinden oynayabileceğiniz En İyi Browser Oyunları nı sizler için derledik.

Travian

travian_indir

Travian oyunu, web tarayıcı tabanlı bir online oyundur. % 100′ e yakını türkçe olarak oynanıyor. Oyun indirilmeye gerek duymadan sadece web tarayıcınız üzerinden oynandığı için internet bağlantınızın olması yeterlidir. Oyun oldukça geniş görevlere ve savaş olasılıklarına sahip olduğundan Travian’ ın görev ve savaşlarının hemen bitmesi mümkün değildir.

Travian Oyna!
Travian İncelemesi

Rail Nation

rail-nation_indir

Rail Nation oyunu; ücretsiz tarayıcı üzerinden indirmeden oynanabilen ve tren işletmeciliğinin ticaretini konu alan bir online oyundur. Oyun multiplayer olarak arkadaşlarınızla da oynayabilirsiniz. Oyun Türkiye’de önemli bir popülariteye sahiptir. Oyunu ilgi çekici kılan önemli etmenler, trenlerin seçiminden, hangi tür yük taşımasından, hangi bölgelere sevkiyat yapılmasına daha bir çok özelleştirilebilir seçenekleri içermesidir. Kısaca Rail Nation oyunu, Türk oyuncular arasında sanal bir ticaret imparatorluğu kurmaktır ve trenin burda önemi çok yüksektir.

Hemen Oyna!
Rail Nation İncelemesi

Legend Online

legend_online_nasil_indirilir

Legend Online Android internet tarayıcıları üzerinden oynayabileceğiniz ücretsiz bir oyundur. Dünya üzerindeki diğer oyuncularla veya arkadaşlarınız oynayabileceğiniz bir Strateji – RPG oyunudur. Legend Online kendi kasabanızı kurup, askerler üretip kahramanlarınızı yönetme üzerine kurulu olup elinizden bırakamayacağınız bir browser oyunudur.

Legend Online’da kahramanınızı seçip krallığınızı kurduktan sonra asker üretimine başlayıp kahramanınızı geliştireceksiniz. Her ne kadar krallık kurup strateji yapmanız gerekse de Kahramanınızı yöneterek RPG tarzındaki savaşlarda da strateji yapıp savaşmanız gerekecektir. Kahramanınızı büyücü, yaycı veya savaşçı olarak seçebilirsiniz. Savaşlardan topladığınız ganimetler ile kahramanınızı çok daha güçlü yapabilirsiniz. Legend Online oyununda diğer strateji oyunlarından farklı olarak PVP modu bulunmaktadır. Multiplayer oyun modu sayesinde diğer oyuncularla Kahraman savaşları yapabilirsiniz

Hemen Oyna!
Legend Online İncelemesi

DarkOrbit

dark_orbit_kaydol
DarkOrbit, 2006 yılında Bigpoint Games şirketi tarafından yapılmış, web browser üzerinden oynanan uzay temalı ücretsiz flash bir oyundur. Dark Orbit, web browser üzerinden oynanmasına rağmen dünya çapında 50 milyondan fazla oyuncusu vardır. Oyun zengin içerik menüsü ve açıklamalarına rağmen neredeyse tamamı türkçedir. Ünlü video oyunları blog sayfası Joystiq, DarkOrbit için EVE Online ve Asteroids oyunlarının karışımı olan çılgın shooter oyunu olarak tanımlamaktadır.

DarkOrbit Oyna!
DarkOrbit İncelemesi

Grand Prix Racing Online

grand-prix-racing-online

Grand Prix Racing Online, Formula 1 motor sporunun menajerlik tarzında oyunudur. Kısaca tüm dünya “GPPRO” diye isimle bilir. Oyun web tarayıcı üzerinden indirmeye ihtiyaç duyulmadan ücretsiz ve türkçe olarak oynanır. Kendi takımınızı oluşturabilir ve size ilk aşamada verilen basit bir araç ile yarışlara katılabilirsiniz. Oyun tamamen F1 motor sanatına yöneliktir. Grand Prix Racing Online, basit bir flash oyuna benzemez. Bu oyun sanki gerçek bir F1 yarışını tribünde izlermişçesine , oyuncuya gerçeklik hissi katar. Oyunu gerçek kılan şey, ayrıntılar üzerinde durulmasıdır. Yarış esnasındaki rüzgar, hava basıncı, nem hatta yağış durumlarındaki lastik türünün zorunlu seçiminden tutun, rüzgarlık türlerine, motor aksamlarına kadar araca alabileceğiniz özel modifikasyonlar bulunur. Yarışların yapıldığı ülke ve türbin, yarış esnasındaki değişken ortamların hassasiyetini belirler.

Hemen Oyna!
Grand Prix Racing Online İncelemesi

OGame

ogamenasil_indirilir

OGame, internet üzerinden tamamen türkçe olarak oynanan metin tabanlı ,uzay savaşları üzerinde strateji yapılan çok oyunculu online tarayıcı oyunudur. Dünya çapında İki milyon kullanıcıya sahiptir. Türkçe dil desteği çok yıllar önce hayata geçtiğinden, Türkiye’de online tarayıcı oyunlarının başında gelir. Aynı zamanda Ogame 2000 yılında ücretsiz olarak sunulan ilk browser oyunu olma özelliğini taşımaktadır.

OGame Oyna!
OGame İncelemesi

SeaFight

seafight_kaydol

Seafight tamamen ücretsiz ve türkçe web tabanlı online bir korsanlık oyunudur. Dünya üzerinde 15 milyondan fazla oyuncu bu oyunu oynamaktadır. Oyunu çekici kılan ise orijinal bir senaryoya dayandırılmasıdır. Yakın çağdaki savaş gemileri oyunda daha baskındır. Ayrıca denizcilik faaliyetlerindeki ufak ayrıntılar bile işlenmiştir. Örneğin yelken büyüklüğü, geminin hareket hızına bile etki yapar. Ayrıca oyunda savaş harici su yaratıklarını avlayabilirsiniz. Bu size daha çok deneyim puanı kazandırıp, silah gibi eşyalarınızı marketten açma olanağı sağlar.

SeaFight oyunu, çoğu web tabanlı online oyunun aksine tıklama oyunu değildir. Oyunda alışveriş vb, işlemleri normal siteden yaparken, esas oyunu oynamak için farklı bir pencere açılır. Bu ekranda 3D grafikler ve ses efektleri eşliğinde gemimizi yönetiriz. Yani Knight Online vb oyunlardaki gibi rakiplerimizle birlikte oynarız.

Sea Fight Oyna!
Sea Fight İncelemesi

Mitoloji Online

mitoloji-online-indir

Tarayıcı üzerinden oynanan Mitoloji Online oyunu tamamen ücretsiz olarak oyun severlere sunulmaktadır. 37Games tarafından yayınlanan Mitoloji oyunu Türkiye’ye özel olarak Türkçe yayınlanmıştır. 37Games’in Türkiye’de yayınladığı ilk oyun olan Mitoloji Online dışında bir çok türkçe tarayıcı oyunlarının geleceği duyuruldu. Mitoloji Online oyunu bir MMORPG türü olup, oyundaki amacınız küçük bir ordu oluşturarak Mitoloji Online dünyasındaki Titanları ve Titanların yaydığı laneti ortadan kaldırmaktır.

Mitoloji Online oyunu içinde 5 farklı sınıf, binek hayvanlar ve periler bulunmaktadır. Sınıf olarak Avcı, Silahşör, Kahin, Şövalye ve Büyücüdür. Oyuna ilk başladığınızda herhangi bir sınıf seçemiyorsunuz ancak belli bir seviyeden sonra sınıfınızı seçebileceksiniz.
Mitoloji Online Oyna
Mitoloji Online İncelemesi

MyLands

mylands_oyna

Dünya oyun tarihinde ilk defa, oyun parasını gerçek paraya bozdurma olasılığı bulunan ve sözünde duran, online web tabanlı bir çeşit gerçek zamanlı strateji ve savaş oyunudur (MMOG). Kısaca gerçek zamanlı fantezi savaş oyunudur. Oyun türkçe dil desteği ile tamamen ücretsiz, indirilmeden oynanabilir. Ayrıca bazı eşyaları direk satın alıp, oyunda daha fazla puan kazanabilirsiniz. My Lands oyunu oynamak için herhangi bir PCden internete bağlanmak yeterlidir. Confog’a göre My Lands 2011 yılının en güzel tarayıcı tabanlı oyunu olarak değerlendirilmiştir.

Hemen Oyna!
My Lands İncelemesi

Exit mobile version