En İyi Ankastre Fırın Modelleri

Mutfağınızda değişiklik yapmak ya da fırınınızı değiştirmek istiyorsanız ankastre fırın modelleri arasında hangi fırını almalı konusunda kararsız kalabilirsiniz. Ankastre ürünler, mutfakta daha şık bir görünüm oluşturması, kolay temizlenebilir olması ve daha az alan kaplaması sebebiyle her geçen gün kullanımı yaygınlaşan mutfak ekipmanları haline geldi. Yeni evlenecek olanlar ve solo tip beyaz eşyalarını değiştirmek isteyenler artık ankastre mutfak ürünlerine yöneliyor. Eğer sizin de mutfağınız ankastre (gömme) modelse sıra beyaz eşyalara geldiğinde onlarca marka ve model arasında seçim yapmakta zorlanabilirsiniz. Markaların birçoğunun pişirme grubunda; ocak, davlumbaz ve fırının yer aldığı ankastre setler oluşturduklarını göreceksiniz. Bu yazıda sadece en iyi ankastre fırın modellerinden ve ürünlerinden bahsedeceğiz. Eğer mutfağınıza set alma niyetindeyseniz en iyi ankastre set yazımızda detaylı ürün incelemelerine göz atabilirsiniz.

Lezzetli bir yemek ya da iyi bir kek yapmak beceri ve deneyim gerektirir. Ama siz ne kadar harikalar yaratsanız da; yeterince ılık olmayan süt, yumurta ya da dengeli şekilde pişirmeyen fırın bütün emeğinizin ziyan olmasına sebep olacaktır. Ev düzerken aceleyle alınmış; fonksiyonlarının yetersiz geldiği, sizin kullanım alışkanlıklarınızı karşılamayan bir ankastre fırının yaratacağı hayal kırıklığını yaşamamak için marka bilinirliğini, detaylı ürün açıklamalarını ve müşteri yorumlarını göz ardı etmemenizi tavsiye ediyoruz. En iyi ankastre fırın modellerini sizin için araştırdık ve özelliklerini yorumladık.

Siemens HB43GR240 Ankastre Fırın

Siemens hemen hemen tüm modelleriyle ankastre mutfak ürünlerinde çok satan markalar arasında, kendini bu konuda ispatlamış bir marka. Kullanım alışkanlıklarınıza ve bütçenize göre ürün bulabileceğiniz, oldukça geniş ürün yelpazesine sahip. Siemens HB43GR240 modeli Ecoclean otomatik temizleme özelliğiyle ön plana çıkıyor. Siemens’in fırınlarının çoğunda katalitik temizleme sistemi zaten mevcut. Katalitik temizleme sistemi, yağ ve kirleri yüksek ısıda yakarak küle dönüştüren bir sistem. Böylelikle fazla güç sarfetmeden temizliği yapmak mümkün. Ecoclean sistemi ise çok daha etkili bir temizlik sağlıyor.

Siemens HB539E3T Ankastre Fırın

Bu Siemens ankastre fırın modelinde 7 farklı pişirme özelliği mevcut; Alt/Üst ısıtma, sıcak hava, alt ısıtma, hava dolaşımlı ızgara, vario büyük ve küçük yüzeyli ızgara, buz çözme. Fiyatı 1500-1700 TL arasında değişiyor. Siemens HB539E3T ise fiyat/performans ürünü diyebileceğimiz yaklaşık 1000 TL fiyatıyla en çok tercih edilen modellerden biri. 8 pişirme modu (bu üründe ekstra pizza konumu*), katalitik temizleme sistemi mevcut. 2 tepsi aynı anda pişirme yapabilmesi özellikle kalabalık aileler ve misafir ağırlamayı sevenler için oldukça iyi bir özellik.
*Pizza konumu olarak da tanımlanan bu konumda yoğun ısıtma yapılarak pizza ve diğer mayalı hamur işleriniz en etkili şekilde pişirilirler. Derin dondurulmuş elma dilimli patates ve benzeri yiyecekler de bu konumda en ideal şekilde hazırlanırlar.

Zanussi ZOB35712BK Ankastre Fırın

İtalyan markası Zanussi ankastre ürün sınıfında oldukça başarılı. Farklı mutfak ekipmanlarında da tasarım ödüllerine sahip markanın, ZOB35712BK numaralı modeli de tamamıyla parlak siyah, şık bir tasarıma sahip. Piyasada satılan en iyi ankastre fırınların standart pişirmeye ilave; turbo pişirme, buz çözme, pizza modu, geniş iş hacim, buharlı temizlik gibi özellikleri vardır. Zanussi’nin çok tercih edilme nedeni bütün bu ekstra fonksiyonların ZOB35712BK modelinde yer alması diyebiliriz. Üstelik birçok fırında yer almayan piliç çevirme özelliği de Zanussi’nin bu ankastre fırın modelinde var.
Ayrıca 72 lt ile geniş iç hacmine ve tepsilere, elektronik zamanlama, A sınıfı enerji, çıkarılabilen iç cam özelliklerine sahiptir. Zanussi’nin bu modeli için tam bir fiyat/performans ürünü diyebiliriz. Müşteri yorumları da oldukça olumlu olan markanın bu modeli 1000 TL civarında satılmakta. Ürünü satın almadan önce bulunduğunuz il/ilçede servis hizmetlerinin olup olmadığı ile ilgili araştırma yapmanızı tavsiye ediyoruz. Zanussi, Elektrolux bünyesinde bir marka olduğu için her iki isimle servis ve satış yeri araştırması yapabilirsiniz.

Hoover HO446 BXP Ankastre Fırın

İtalya’nın Candy Group bünyesinde yer alan bir marka Hoover. Türkiye’de de üretim tesisleri bulunan marka; özellikle son yıllarda ankastre pişirme grubunda adından söz ettirmeye başladı. Geniş ürün yelpazesine sahip marka, kullanıcı ihtiyaçlarına ve bütçeye göre 500-2500 TL arasında değişen fırın modellerine sahip. En düşük modeli olan Hoover HO100X; statik fırın (alt-üst pişirme, ızgara) özelliğine sahip; Tek tepsili pişirme yapabileceğiniz modelde 4 pişirme fonksiyonu var; fansız alt-üst pişirme, alt pişirme, ızgara, soğutucu fan. Yüksek ücretler ödemek istemiyorsanız rahatlıkla tercih edebileceğiniz bir ürün. Fiyatı 500 TL.
Hoover HO446 BXP modeli ise en çok satan Hoover fırını diyebiliriz. 8 pişirme fonksiyonlu turbo ankastre fırın, çift kat pişirme yapabileceğiniz gelişmiş özelliklerde üretilmiş bir model. Bu modelin öne çıkan özelliklerinden biri de Hyroeasy Clean temizlik sistemi. Eğer sık fırın kullanıyor ve birkaç kullanımda bir temizleme alışkanlığınız yoksa; kendi kendini temizleyen, ya da temizliği kolaylaştırıcı yüzeye sahip ankastre fırınları tercih etmenizi tavsiye ediyoruz. Ürünün fiyatı 750-850 TL arasında değişiyor.

Arçelik Fritto Ankastre Fırın

Şüphesiz ki en çok satılan beyaz eşya markalarından biri de Arçelik. Ankastre fırınları içinde de iki farklı modelden bahsedeceğiz. Arçelik 9623 mdi fiyat performans açısından oldukça başarılı bir model. 6 pişirme fonksiyonuna (alt-üst pişirme, alt pişirme, fanlı alt-üst pişirme, büyük ızgara, küçük ızgara ve hızlı ısıtma) sahip fırının fiyatı 800 TL.

Arçelik’in multifonksiyonel fırınlarından 9651 Fritto modeli de çok fonksiyonlu ürün arayanlar için tercih edilebilecek bir model. 12 pişirme fonksiyonlu; patates kızartması, kestane, ekmek, patlamış mısır gibi yiyecekleri de pişirebilen fırının fiyatı 1800-2000 TL arasında değişiyor. Diğer modellere göre yüksek belki ama; mutfakta sık vakit geçirenler için fritöz, patlamış mısır makinesi gibi aletlerin de görevini görmesiyle makul bir fiyat diyebiliriz. Kızartma yapabilen tek fırın olmasıyla da rakiplerinden ayrılıyor. Pişirme fonksiyonlarının yanı sıra; ürün kendi kendini temizleyen katalitik sisteme sahip.

Teka HL850 Ankastre Fırın

Mutfak ürünleri grubunda kendini kanıtlamış markalardan Teka, Avrupa menşeilidir. Teka’nın ankastre fırınları nasıl diye sorarsanız; gönül rahatlığıyla tercih edebileceğinizi söyleyebiliriz. Özellikle fırını sık kullananlar ve temizleme derdiyle uğraşmak istemeyenler için patentli Hydroclean* sistemine sahip modellerini tavsiye ediyoruz. Çok satan ve kullanıcıların olumlu geri bildirimlerde bulunduğu Teka HL850 modeli; dokunmatik kontrol panelli, multifonksiyonel turbo fırın özelliğine sahip. Standart pişirme fonksiyonlarının haricinde; pizza, buz çözme, turbo, geniş ızgara fonksiyonlarıyla 9 pişirme modu var. Fiyatı ise 1550-1700 TL arasında değişiyor.
* Teka Hydroclean tüm kirleri sadece su buharından yararlanarak ortadan kaldırır. Ve bunu sadece 24 dk’da, 100 dereceyi aşmadan yapar. Tepsi ve fırın iç yüzeyini temizler.

Franke GL66 MNT Ankastre Fırın

Tasarımları ve dayanıklılığıyla ön plana çıkan Franke marka ankastre fırınlar farklı kullanım özellikleriyle geniş ürün yelpazesine sahip. Şüphesiz en iyi mutfak ekipmanları denince de akla gelen bir marka Franke. Biraz yüksek fiyatlı olmasının sebebi de sunduğu kalite diyebiliriz. Tavsiye edebileceğimiz modelleri arasında Franke GL66 MNT yer alıyor. 6 pişirme fonksiyonlu, quick clean temizleme özellikli, çift tepsili bir ürün. Satış fiyatı 1500 TL.

Yukarıda saydığımız ankastre fırın modelleri dışında birçok markanın daha üst segment fırınları da vardır. 3000 TL üzerine çıktığınızda; yemek tarifli otomatik pişirme özellikli (kullanılan malzemelerin çeşidini ve ağırlığını girerek fırının otomatik program seçmesini sağlar), buharlı pişirme fonksiyonu, yana açılan kapak, sıcak tutma özelliği gibi fonksiyonlarla donatılmış ankastre fırınları da Siemens, Bosch, Franke gibi markaların hemen hepsinde bulabilirsiniz.

Exit mobile version