En İyi Katı Meyve Sıkacağı Hangisi?

Eskiden sadece hazır meyve suyu tüketirken teknoloji sayesinde artık hemen herkesin evinde katı meyve sıkacakları ile mini meyve suyu fabrikaları kuruldu adeta. Bunu gören küçük mutfak aleti üreticisi markalar en iyi katı meyve sıkacağı modelini üretmek için adeta birbiriyle yarışıyor. Her geçen gün daha fonksiyonel ve faydalı katı meyve sıkacağı modelleri piyasaya çıkıyor.

Sebzelerin ve meyvelerin sularını sıkıp içmenin hem diyet hem de sağlık açısından faydası çok. Özellikle hastalıklardan korunmak için kışın taze meyve ve sebze suyu içmek gerekiyor. Yaz aylarında ise asitli içeceklere alternatif yaratmak amacıyla özellikle çocuklu aileler ve düzenli spor yapanlar katı meyve sıkacağı arayışına giriyor.

Taze ve doğal meyve suyu içme alışkanlığınız varsa dışarıda bir bardak için onlarca lira vermek yerine evde kolaylıkla kendi meyve suyunuzu hazırlayabilirsiniz. Katı meyve sıkacağı tavsiyesi arayanlar için rehber niteliğinde bir yazı hazırladık.

Katı meyve sıkacakları nasıl çalışır?

Katı meyve sıkacakları genelde bıçak darbelidir. Genelde diyoruz çünkü son zamanlarda bıçakla parçalamadan ezerek içecek elde eden sıkacaklar da üretilmiştir.

Ezme işlemiyle suyu çıkan meyve / sebzelerin vitamin kaybı da minimum düzeydedir. Yaz & kış vitamin ihtiyacımızı karşılayan en iyi katı meyve sıkacağı modellerini sizler için bir kez daha gözden geçirdik ve son teknoloji ile üretilen ürünlerden bir kaçını paylaşmak istedik. Her keseye, her zevke uygun modeller olduğunu da belirtelim. Ürün fiyat ve model yelpazesini tavsiye ettiğimiz meyve sıkacaklarının kendi sayfalarını ziyaret ederek diğer seçenekleri de öğrenebilirsiniz.

En çok tavsiye edilen en iyi katı meyve sıkacağı modelleri

PHILIPS HR1836 Viva Collection

Siyah gümüş karışımı şık tasarımı ve az yer kaplayan boyutlarıyla dikkat çeken ürünün motoru da oldukça güçlü. 500 W motor gücüyle en sert sebze ve meyveleri kolaylıkla sıkabilirsiniz. Philips Viva Collection katı meyve sıkacağının piyasa satış fiyatı ise 700- 800 TL arasında değişiyor.

Philips katı meyve sıkacağı ile posa kabını boşaltmaya gerek duymadan tek seferde 1,5 litre meyve suyu sıkabilirsiniz. Titreşim ve motor sesi oldukça azdır. Damlama, sızma yapmayan ağzı ve özel tasarım süzgeci bulaşık süngeriyle kolayca temizleyebilirsiniz. Quickclean teknolojisi sayesinde 1 dakikada temizleme iddiasına sahip. Posa, yuvarlak tasarımlı haznede toplanır. Parçaları bulaşık makinesinde yıkanabilir. Ayrıca ürüne entegre musluğun altına bardak sığacak şekilde tasarlanmıştır. Meyve suyunu doğrudan bardağınıza sıkabilirsiniz.

BOSCH MES4010

Renk: Gümüş- Siyah Fiyat: 2000 TL (2000 – 2250 TL aralığında fiyatları değişiyor) Güç: 1200 Watt Garanti Süresi: 2 Yıl
Seramik bıçağıyla meyve/ sebzelerinizi verimli ve sağlıklı biçimde sıkma kapasitesi, 84 mm’lik XXL geniş ağzıyla meyve/ sebzeleri kesip parçalamadan kolayca içine atabiliyor. Emniyetli ağzı sayesinde damlama ve sızma yapmadan temiz bir sonuç çıkartıyor. Tek seferde 1.5 lt meyve suyu çıkarma kapasitesi, paslanmaz bıçak ve süzgeç, kolay temizlenme özelliği, yüksek kaliteli döküm alüminyum gövde, meyve/ sebzelerin sert ve yumuşaklığına göre üç farklı hız ayarı var. Meyvelerin posasını ayrı bir haznede toplayabilir, her parçayı makinede yıkayabilirsiniz.

 

ARÇELİK K1579

Güç: 800 Watt Renk: Inox Gövde: Paslanmaz Çelik – Plastik  Hız Ayarı: 2 Kademe Sürahi Kapasitesi: 900 ml. Fiyat: 1399 TL

Özel ezme teknolojisiyle sebze- meyveleri parçalamadan suyunu çıkarır. Böylece hem daha fazla meyve suyu elde eder hem de standart katı sebze- meyve sıkacaklarına göre % 80 daha fazla vitamin ve % 15 daha fazla homojen bir içecek hazırlamış olursunuz. Akıllı ekstraksiyon sistemiyle meyvenin özünü posasına değil suyuna aktarma yeteneğine sahiptir. Dokunmatik kontrol paneli ile kolay kullanım sağlar. Özel motor tasarımıyla oldukça sessiz çalışır. Yine özel tasarlanmış kapak sayesinde sızma ve damlama yapmaz. Tabanındaki kaymaz slikon ayaklar sayesinde rahat ve sarsıntısız çalışmanızı sağlar. Bulaşık makinesinde yıkanabilir.

SİNBO SJ 3143

Renk: Kırmızı-Siyah Güç: 1000 Watt Hız Kontrolü: 2 Kademeli Gövde: Paslanmaz Çelik Posa Haznesi Kapasitesi: 1500 ML . Meyve Suyu Kapasitesi: 300 ml. Filtre: Paslanmaz Çelik Fiyat: 200-270 TL arasında değişiyor. Garanti Süresi: 2 Yıl
Sırada en çok satan katı meyve sıkacağı modeli var. Oldukça güçlü ve yüksek kapasiteli bir katı meyve sıkacağını uygun fiyata satın alabilirsiniz. Sebze ve meyveleri kısa sürede minimum posa bırakacak şekilde sıkar. 65 mm çapındaki besleme girişi sayesinde elma, havuç, salatalık gibi sebze – meyveleri içine bütün olarak atmanıza imkân sağlar. Paslanmaz çelik filtresi ile oldukça hijyeniktir. Motorunda ısınma koruyucusu ile güvenlik kilidi bulunur. Parçaları kolay ayrılır ve rahatlıkla temizlenebilir. Tabanındaki kaymaz ayakları sayesinde içeceklerinizi keyifle hazırlayabilirsiniz.

 

SIEMENS ME35000TR

Renk: Mavi/ Gümüş Mavi/ Gümüş Güç: 700 Watt Hız Ayarı: İki Kademe Posa Haznesi Kapasitesi: 2 lt. Meyve Suyu Kapasitesi: 1.250 ml. Gövde: Paslanmaz Çelik- Plastik – Plastik Fiyat: 1599 TL Garanti Süresi: 2 Yıl

73 mm, XL besleme ağzı sayesinde size meyve- sebzeleri parçalamadan bütün olarak hazneye atma olanağı sağlıyor. İçindeki ürünleri son damlasına kadar sıkma özelliğine sahip. Mikro gözenekli paslanmaz çelik süzgeci bulaşık süngeri yardımıyla kolayca temizlenebilir. Köpük ayırıcısı ile tortusuz içecekler hazırlar. Alüminyum kıskaçlı kapağıyla sızıntı ve akma yapmaz. Güvenli çalışma prensibiyle, kapanmamış veya oturmamış bir parçası varsa çalışmaz, böylece hem etrafı kirletmez hem de olası kazaların önüne geçer. Sert ve yumuşak sebze – meyveler için iki farklı hız ayarı ile istediğiniz meyve suyunu hazırlayıp, konuklarınıza ikram edebilirsiniz.
siemens-kati-meyve-sikacagi

HOMEND Projuicer 2705 Katı Meyve Sıkacağı

Renk: Inox-Siyah Güç: 1000 Watt Hız Ayarı: Sert ve yumuşak meyveler için iki ayrı kademeye sahip.
Sürahi kapasitesi: 1500 ml.  Gövde: Paslanmaz Çelik Filtre: Paslanmaz Çelik Mikro Gözenekli Filtre Fiyat: 1799 TL

Homend Projuicer meyve sıkacağı oldukça güçlü motoru ve dayanıklılık sunan parça tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Köpük ayrıştırma, bulaşık makinesinde yıkanan paslanmaz çelik filtre gibi özelliklere sahip. Geniş besleme ağzı ile kullanım kolaylığı sunuyor.  1500 ml sürahi kapasitesi ile geniş aileler için ideal bir model. Bunların yanında Homend yaygın teknik servisi ve iyi bir müşteri memnuniyeti şöhretine sahip.

Exit mobile version