Elektrikli Termosifon Nasıl Temizlenir?

Elektrikli termosifon, içine aldığı suyu istenilen sıcaklığa kadar ısıtan ve bu sıcaklıkta sabit kalmasını sağlayan elektrikli bir cihazdır. Depo içindeki suyun ısıtılması işlemi, diğer elektrikli ısıtıcılarda olduğu gibi rezistansla gerçekleştirilir. Elektrikli termosifonun etkin kullanımı için elektrikli termosifon nasıl temizlenir yazımızda yapmanız gerekenleri okuyabilirsiniz.

Elektrikli termosifonların farklı büyüklükte depoları vardır. Depo hacmi büyüdükçe, ısıtıcı güç de büyür. Suyun istenilen sıcaklıkta sabit tutulmasına yarayan elektrikli termosifon, suyu ısıtma işlemini de belli bir sürede gerçekleştirir.

Elektrikli termosifonun çalışma performansının ilk günkü gibi korunabilmesi için düzenli bakım ve temizlik şarttır.

Elektrikli Termosifon Nasıl Temizlenir?

Kullanım suyunda bulunan küçük pislikler ve mineral maddeler, zamanla tankın dibinde birikirler. Bu nedenle elektrikli termosifonun magnezyum ve anod değişiminin yılda 1 kez profesyonel ekiplerce yapılması gerekir. Düşük kaliteli suyun kullanıldığı bölgelerde bu işlem yılda 1 kereden fazla gerçekleştirilmelidir.

Elektrikli termosifonun tankını boşaltma işlemini kendiniz de gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için, su giriş vanasını kapatın. Ardından elektrikli termosifonun bağlı olduğu elektrik düğmesini kapatın. Emniyet valfini kaldırın. Su tamamen boşalıncaya kadar emniyet valfinden dışarı akacaktır. Bu nedenle bu kısma büyük bir kova koymanızı ve kovanın dolum sürecini takip etmenizi öneririz.

Elektrikli termosifonun dış yüzey temizliği için, nemli bir bez kullanın. Nemli bezle yavaşça sildiğiniz dış yüzeyi, temiz bir havluyla kurulayın.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar:
Elektrikli termosifonunuzun yıllık ayrıntılı bakımı için mutlaka yetkili servisi çağırmanızı tavsiye ederiz.

Exit mobile version