Elektrikli Şofben Kireci Nasıl Temizlenir?

Elektrikli şofbenler, evlerin banyo ve mutfaklarında sıcak su elde etmek için kullanılan aletlerdir. Düzenli bakım ve temizliği yapılmadığında su ısıtma performansı ve su debisi düşer. Ayrıca elektrikli şofben içinde biriken kireç suyun kalitesini de düşürür. Bu nedenle elektrikli şofben içerisinde oluşan kirecin temizlenmesi ve parçaların bakımının yapılması, uzun ömürlü ve sağlıklı bir kullanım için gereklidir.

Elektrikli Şofben Kireci Nasıl Temizlenir?

Elektrikli şofben kullanımında şofbenin eşanjör denilen kısmında biriken şebeke suyu içindeki kireç, elektrikli şofbenin performansını olumsuz yönde etkiler. Elektrik tüketimi artar, şofben bozulabilir.

Elektrikli şofben temizliği konusunda profesyonel hizmet veren şirketlerden yardım alabilirsiniz. Bu şirketlerin bünyesindeki ekipler evinize gelerek elektrikli şofbeninizin bakımını ve temizliğini yapmaktadırlar.

Eğer elektrikli şofben kirecinden kendi kendinize kurtulmak istiyorsanız, şofbenin içini açmanız ve kireçlenen eşanjör kısmını çıkarmanız gerekir. Bu işlemi yaparken oldukça dikkatli davranmalısınız. Elektrikli şofbeninizin tamamen kapalı olduğuna emin olduktan sonra kapağını açıp eşanjör kısmına porçöz veya çamaşır suyu dökün. Bu işlemi temiz su giriş çıkışı olan bölgelere de yapın. 15 – 20 dakika bekledikten sonra içine temiz su gönderin ve iyice durulayın. Ardından kapağı tekrar yerine yerleştirin ve çalıştırmadan önce 10 dakika kadar bekleyin.
Elektrikli şofbeninizi temizlik işleminden sonra tekrar kullanırken, önce suyu bir süre akıtmanızı ve akan suyu kullanmamanızı öneririz.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar:
Tüm elektrikli cihazlarda olduğu gibi elektrikli şofbenlerin temizliği ve bakımında da en güvenli yol, bu konuda uzman kişilerden yardım alınmasıdır.

Tavsiyemiz elektrikli şofben kireci temizliği için bu konuda uzman ekiplerden yardım almanızdır.

Exit mobile version