Ele Bulaşan Silikon Nasıl Temizlenir?

ele bulaşan silikon nasıl temizlenir

Silikon, birçok koşula dayanıklı olduğu için oldukça geniş kullanım alanı olan bir malzemedir. Evlerimizde pek çok yerde silikonla karşılaşmamız mümkün; özellikle banyo, mutfak gibi ıslak zemine sahip mekanlarda silikon, dayanıklılığı sebebiyle tercih ediliyor.

Elbette silikonların da belli bir ömrü var, hele ki bakım ve temizliği aksatılan mekanlarda silikonun ömrü daha da kısalıyor. Böyle durumlarda sağlıklı olan, eski silikonun iyice sıyrılıp yerine yenisinin çekilmesidir. Piyasada kolaylıkla bulabileceğiniz silikon ve silikon aletiyle siz de evinizde bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ama eğer işler ters gider ve silikon elinize bulaşırsa, bu durumdan nasıl kurtulacaksınız? Bu olası durumun çözümünü sizler için araştırdık.

Ele Bulaşan Silikon Nasıl Temizlenir?

Elinize bulaşan silikon kimyasal bir maddedir. Bu nedenle çıkarırken hassas davranmanız, elinizi tahriş etmemeniz için önemlidir. Silikon ilk bulaştığı anda müdahale etmeye çalışın. Bekledikçe silikondan kurtulmanız daha zor olacaktır.

Tüm elinizi, özellikle silikon bulaşan bölgeyi, sıcak su ile yıkayın. Bu işlemle elinizi yumuşatmış olursunuz. Bir bıçak yardımıyla silikonu kazımaya başlayın. Bıçağı elinizin yüzeyine paralel kullanın ve çok dikkatli olun. Bu işlemden sonra silikonun büyük bölümünden kurtulursunuz. Ancak hala elinizi kaplayan ince bir silikon tabakası kalmış olabilir.

Elleriniz kuruyken çamaşır tozu dökün ve iki elinizi birbirine sürtün. Bu işlem için vücut peelingi de kullanabilirsiniz. Bu işlemi olabildiğince kuvvetli yapın ama elinizi tahriş etmemeye dikkat edin.

Son olarak elinizi sıcak ve bol sabunlu suda iyice köpürtün. Ardından duru suyla yıkayın. Tüm bu işlemlerden sonra elinizi bir kremle nemlendirin. Böylece tahriş olma riskini azaltmış olursunuz.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar:

Eğer bu işlemlerden sonra elinizi sabunlamaya çalıştığınızda sabun köpürmüyorsa, elinizin yüzeyinde bir miktar silikon kalmış demektir. Bu durumda bir süre sonra yukarıdaki işlemi tekrarlamanızı öneririz.

Exit mobile version