Ebay’den Nasıl Alışveriş Yapılır?

Ebay, dünyaca ünlü ve içerisinde 5 milyondan fazla ürün bulunan, oldukça kapsamlı bir e-ticaret yani sanal alışveriş sitesidir. Türkiye ayağı gittigidiyor olduğu için, Ebay’in Türkçe dil seçeneği yoktur, hatta tarayıcınızın en üst kısmında bulunan adres çubuğuna ebay.com.tr yazar iseniz takdirde otomatik olarak gittigidiyora yönlendirileceksiniz. Bu her ne kadar bir eksik olsa da Türkiye’nin her köşesine ürün gönderebilmektedir. Ebay Türkçe olmamasının yanı sıra Türkiye kartlarını da desteklememektedir. Ancak bu sorunun tabi ki de bir çözümü vardır. Bu sorunu çözebilmek için bir Paypal hesabı açmanız ve kredi kartınız ile bu paypal hesabına bakiye yüklemeniz gerekir. Buradan çıkartmamız gereken sonuç Ebay’in paypal desteği mevcuttur. Şimdi adım adım ebay üzerinden nasıl alışveriş yapılacağını anlatmaya geçelim. Öncelikle bir Ebay hesabı oluşturmamız gerekiyor.

Bunun için ebay logosunun üzerindeki “Register” yazısına tıklayın.

Karşınıza gelen bu sayfada sırası ile e-posta adresiniz, tekrar e-posta adresiniz, şifreniz, isminiz (first name), soy isminiz (last name) son olarak da telefon numaranız sorulmaktadır. Tüm alanları doldurduktan sonra karşınıza çıkan paragrafta “Register” butonuna tıklayarak kullanıcı sözleşmesini ve 18 yaşından büyük olduğunuzu onayladığınız yazıyor. Eğer öyle iseniz “Register”e tıklıyorsunuz ve işlem tamamdır, artık bir Ebay üyesi oldunuz.

Ebay’den Adım Adım Alışveriş yapmak

Şimdi bir ebay ve bir paypal hesabı oluşturdunuz. Aslında işin büyük kısmını tamamladınız şimdi geriye kalan tek şey alacağınız ürünü belirlemek ve bu ürünün satıcısının güvenilir olup olmadığına baktıktan hemen sonra ürününüzü sipariş ederek elinize ulaşmasını beklemektir. Şimdi sizlerle sanal bir alışveriş yapalım..

Diyelim ki beğendiğiniz ürün bu fotoğrafta gördüğünüz ayakkabı. Burada gördüklerinizi açıklığa kavuşturmam gerekirse, mavi kısım ürünün ismi, sarı madalya satıcının güvenilirliği hakkında, kırmızı “3m” yazısı ise ürünün satılmasına 3 dakika kaldığı “1 bid” ise ürüne 1 teklif geldiği anlamındadır. Yani bu bir açık arttırma ürünüdür. 3 dakika sonunda en yüksek teklifi veren kullanıcı ürüne sahip olacaktır. Şimdi süresiz normal bir sipariş örneği verelim,

Eğer bir ürünün fiyatının yanında yukarıda olduğu gibi “but it now” yazısını görüyorsanız bu ürünü hemen şuanda sipariş edebilirsiniz.

Ürünümüzün sayfasına gelmiş bulunmaktayız.  Bu saatten sonra yapacağınız tek şey “buy it now” butonuna tıklayıp adres ve kart veya paypal bilgilerinizi girmek, ardından siparişinizin eBay güvencesi ile kapınıza kadar gelmesini beklemek olacaktır. eBay aynı gittigidiyor gibi havuz sistemi ile çalışmaktadır ve siz onay vermeden satıcıya parasını ödememektedir. Sağ üst köşede “Seller information” kısmında satıcı bilgileri kısmından ise satıcının güvenilirliğini denetleyebilirsiniz.

Exit mobile version