E-Ticaret Zorluklarının Üstesinden Gelme Yolları

Pandemi nedeniyle tüketicilerin kitleler halinde dijitale kayması, perakende e-ticaret pazarının büyümesine neden olmuştu. Bununla birlikte, e-ticaret sitelerinin hosting’ten seo’ya çok sayıda detaya dikkat edilerek, özenle yönetilmesi gerektiği vurgusunun da altı her geçen gün daha çok çizilmekte. Çünkü ürünlerinizle veya satış taktiklerinizle doğrudan ilgili olmayan ancak satışları etkileme gücüne sahip olan birçok bileşen üstesinden gelinmesi gereken zorlu durumlara sebep olabiliyor.

Veri Koruma

Tıpkı fiziksel mağazaların güvenlik araçlarıyla donatılması gibi çevrimiçi mağazanızda da güvenlik önlemleri alınmalıdır. Aksi halde tüketicilerin güvenini sarsacak ve insanları işletmenizden uzaklaştırmaya yetecek bir hack’leme girişimine maruz kalmanız olasıdır.

Siber saldırılar, e-ticaret girişimleri için ciddi bir zorluktur. Üstelik e-ticaret sitesinin küçük olması güvenlik tehditlerine açık olmadığı anlamına gelmemektedir. Bu nedenlerden e-ticaret sitenizin hem sizin hem de müşterilerinizin tüm verilerini korumak için güçlü bir güvenlik kalkanıyla donatıldığından emin olmanız, yüksek performans kadar güvenliği de vurgulayan güncel yapılandırmalara sahip bir web hosting sağlayıcısı seçmeniz önemlidir. Herhangi bir şüpheli etkinlik için uyarı sistemlerinden, güvenlik duvarları, anti-virüs, SSL ve veri yedekleme gibi güvenlik katmanlarından maximum düzeyde yararlanmanız buna bağlıdır. Bu nedenle aşağıdaki öneri bölümünü incelemenizi tavsiye ederiz.

Yüksek Müşteri Beklentileri

E-ticaret markaları için bir diğer büyük zorluk yüksek müşteri beklentileridir. Sorunsuz gezinme, kolay ödeme ve uygun nakliye koşulları gibi isteklerden oluşan bu beklentilere yüksek sayfa yükleme hızı ve sorunsuz mobil deneyimi de elbette ki dahildir.

Tüketici beklentilerindeki bu artışın temel nedeni hızlı pazar büyümesidir ve rekabeti zorlaştırmaktadır. Bir e-ticaret sitesi müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayamadığında benzer ürünü bulmaları sadece birkaç tıklama uzaklığındadır.

Yüksek müşteri beklentilerini karşılamak için;

En önemlisi de web hosting sağlayıcınızın yüksek uptime oranlarına ve yüksek sayfa yükleme hızlarına sahip olduğundan emin olun. Bunun için de yine alttaki öneri bölümüne göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Alışveriş Sepetini Terk Etme Sorunu

Araştırmalar, çevrimiçi alışveriş yapanların ürünlerin yarısından fazlasını sepetlerinde bıraktığını göstermektedir. Bazen alışveriş sepetinin terk edilmesinin e-ticaret sitenizle hiçbir ilgisi yoktur, bazen de kargo politikanızda, ödeme seçenekleri gibi faktörler söz konusu olabilir. Bu faktörlerin ne olduğunu bulmak ve onları ortadan kaldırmak için siteden çıkarken sunulan anketlerden yararlanabilirsiniz.

Çıkış amaçlı pop-up’ları (açılır pencereleri) kullanma konusunda tereddüt yaşıyorsanız, ödeme sayfasına geçmeden bir ürün sayfasında belirli süre harcayanları da araştırabilirsiniz. Ödeme işleminizi test etmeniz de gereklidir. Sepeti terk etmenin yaygın nedenlerinden biri karmaşık ve sıkıcı ödeme sayfalarıdır.

Canlı destek; boyut, kalite veya teslimat hızı endişeleri nedeniyle ayrılan müşteriler için etkili olabilir, bir satış elemanıyla sohbet etme şansı, satın alma işlemini tamamlamayı sağlayabilir. Ayrıca sepette kalan ürünler hakkında hatırlatma mail’i göndermek müşterilerin geri gelmesine ve ödemeyi tamamlamasına yarayabilir.

Öneri

Bir e-ticaret sitesini açmak ve yönetmeye çalışmanın gerektirdiği cesaret, kararlılık ve sektör hakkında güçlü bir anlayış gibi unsurlar dışında bilişim altyapısının güvenilir ve yüksek performanslı olması; sayfa hızı, kullanıcı deneyimi, Google sıralamalarından gelecek organik trafik ve satışlar dahil birçok bileşeni etkiler. Sattığınız ürünlerden ve pazarlama stratejinizden emin olsanız bile, üstesinden gelmeniz gereken en önemli zorluk güçlü hosting hizmeti almayı garantilemektir. Bunu sağlamadığınız sürece diğer tüm çabalarınız boşa gidebilir.

Bu noktada 2022 yılına Linux Hosting, Windows Hosting ve WordPress Hosting altyapılarında yenliklerle giren Turhost’un hosting ve sunucu kiralama çözümlerini incelemenizde yarar var. En gelişmiş donanımlarla ve orijinal yazılımlarla yaklaşık 20 yıldır ülkemizin en güçlü hosting sağlayıcılarından biri olan Turhost’un, yeni yapılandırmalarında;

Tüm bu performans ve güvenlik güçlendirmeleriyle şekillendirilmiş hosting paketlerinden yararlanmanız ve e-ticaret zorluklarının üstesinden kolaylıkla gelmeniz dileklerimizle…

 

Exit mobile version