Duvar Nasıl Silinir?

Duvarlar evimizin en az el değen yerleri olmasına karşın, toz, yağ lekesi, kalem veya boya izi, is gibi çeşitli etmenlere maruz kaldığından fazlaca kirlenmekte. Duvarları düzenli silmek hem silme işini kolaylaştırır hem de kir birikimini azaltır. Duvar nasıl silinir konusunun detayları ve püf noktaları.

Duvar Silme Yöntemleri

Silme işleminden önce duvarların tozunu almak silme işleminin daha kolay ve başarılı olmasını sağlar. Elektrikli süpürgenin fırçalı ucunu kullanarak tozlardan kurtulmamız mümkün. Tozdan tamamen arındırdığımız duvarı ıslak mikrofiber bez ve aşındırıcı olmayan deterjanlı su ile silebiliriz.

Dikkat:Islak bezle temizliğe başlamadan önce, duvarların silinir olup olmadığını kontrol etmek amacıyla duvarın az görünen küçük bir noktasında deneme yapmak isabetli olacaktır. Sildikten sonra bezi kontrol edin. Eğer duvar boyası beze geçtiyse duvarlarda silinebilir duvar boyası kullanılmamış olup yapacağınız silme işlemi boyanın ömrünü kısaltabilir.

Mobilya ya da kalem izlerini temizlemek, tozlanmış duvarları silmek kadar kolay olmayıp sizi biraz uğraştırabilir. Bu durumda önce lekenin küçük bir yerinde deneme yapmanız gerekir. Sıcak su içine bulaşık deterjanı karıştırarak yumuşak bir sünger yardımıyla bazı lekelerin çıkmasını sağlayabiliriz. Fakat lekelerin eski ya da yeni oluşu, boyanın türü lekenin çıkmasında etkendir. Temizlik spreyleri, karbonatlı su, sirkeli su gibi yöntemleri deneyerek boyayı çıkarmaya çalışın. Duvardaki yağ ve toz kirlerini temizledikten sonra kalem lekelerini çıkarmak için oldukça etkili bir yöntem daha var. Beyaz silgi kullanarak da bazı kalem ve boya izleri kolayca temizlenebilir.

Eğer duvarlarımızda yağ lekesi oluşmuşsa; su kovasına bulaşık deterjanı ve az miktarda yağ çözücü ekleyerek, yumuşak bir bez ile duvarları silmek yağların kolay çıkmasını sağlar.

İsli duvarları silmek ise en yorucu olanıdır. Boya lekesi, yağ lekesi ya da tozları temizlerken  bölgesel silme yapmak mümkündür. Ama is lekesi duvarların büyük bölümünü kapladığı ve sildikçe yayılacağı için odanın bütün duvarları tavandan zemine kadar silinmelidir. Bunun için de yine su-arap sabunu, su-bulaşık deterjanı ya da su-sirke karışımlarını kullanabilirsiniz.

Bu uygulamaları evin konumu ve durumuna göre belirli aralıklarla yapmak lekeleri kalıcı olmaktan çıkaracak ve silme işimizi kolaylaştıracaktır. Örneğin soba kullanılan bir evde is lekesi çok daha fazla olabilir. Soba kaldırma zamanı geldiğinde duvarları da mutlaka temizlemeniz gerekir.

Duvardaki Rutubet Lekelerini Temizleme

Rutubet olan bir evde ya da herhangi bir odada duvarlarda lekeler oluşur. Özellikle dolap arkası, yatak kenarları, pencere üstleri en çok lekelenen bölgeler olup sık sık temizlenmesi ve rutubete kalıcı çözümler bulunması gerekir. Duvarlarınızda rutubet lekesi varsa duvarları önce kuru bezle silin. Bezle silinip de çıkmayan lekeler varsa zımpara ile duvarları zımparalayın. Son olarak çamaşır suyu ya da etkili bir küf temizleyici ile tüm bölgeyi iyice temizleyin. Lekeler çıktıktan sonra odayı havalandırmayı ihmal etmeyin.

Uzun süredir silinmeyen duvarlar, çıkmayan kalıcı is ya da boya lekeleri için profesyonel duvar temizliği hizmeti alabilirsiniz.

Exit mobile version