Duşakabin ve Duşakabin Camı Nasıl Temizlenir?

duşakabin temizliği

Duşakabinler sürekli kullanılan ve tortulanmanın çok yoğun olduğu yerlerdir. Özellikle uzun süredir kullanılan duşakabinlerin cam ve plastik bağlantı noktalarında küflenmeler, sararmalar oluşur. Bunlar genelde iyi temizlenmeyen sabun ve şampuan artıklarıdır. Aynı şekilde duşakabin camlarında da su ve kireç lekeleri kötü görünüme ve matlaşmaya sebep olur. Duşakabin temizliği en pratik ve etkili şekilde nasıl yapılır sizin için yazdık.

Duşakabin ve duşakabin camı nasıl temizlenir?

Deterjan ile duşakabin temizliği

Duşakabin temizliği için kullanabileceğimiz pek çok temizlik ürünü mevcut. Çeşitli kireç sökücüler, banyo yüzeyleri için üretilmiş özel krem ve sıvılar işimizi görecektir. Cam ile çerçevenin bağlantı yerlerinde oluşan kirleri ince uçlu bir fırça veya temizlik için kullanabileceğimiz bir diş fırçasıyla giderebiliriz.

Doğal malzemeler ile duşakabin temizliği

Doğal temizlik malzemeleri kullanmak isteyenlere önerimiz ise sirke. Evde pek çok yüzeyde kullanabildiğimiz sirke, bu bölgeler için de uygundur. Saf sirke (beyaz sirke) ve karbonat karışımı da işe yarayan bir yöntemdir.

Unutmayalım, her ne malzeme kullanırsak kullanalım, bunlar sağlığımız için zararsız da olsa, uygulandıkları bölgeden iyice temizlenmelidir. Kalıntılar temizlediğimiz bölgeler zarar verebilir.

Duşakabindeki kararmış silikonlar nasıl temizlenir?

Silikonların kararmasının sebebi duşakabinde oluşan küftür. Küf silikona yapışır, kimi zamanda altına nüfuz eder. Duşakabindeki küfleri temizlemek için küf temizleyici sprey ya da çamaşır suyundan yardım almalısınız. Küf temizleyici spreyiniz yoksa yoğun kıvamlı çamaşır suyunu silikonların üzerine yayıp bir saat kadar bu şekilde bekletin. Ardından fırçalayıp durulayın. İlk seferde tamamen temizlenmese de zamanla bu yöntemle küflerin büyük kısmı temizlenecek, silikonlar beyazlayacaktır.

Kararmış silikonları temizlemek için tuz ruhu gibi maddeler kullanılmamalıdır. Tuz ruhu silikona zarar verecektir. Eğer duşakabindeki silikonlar temizlenmesine rağmen siyahlıkları geçmiyorsa en iyi yöntem silikon değiştirmektir. Silikonları yenilemek için eskiyi söküp yüzeyi iyice temizleyin. Kuruduktan sonra antibakteriyel duşakabin silikonu kullanın.

Duşakabin camı nasıl temizlenir?

Deterjan ile duşakabin camı temizliği

Duşakabin camları için özel üretilmiş deterjanlar bir çok markette satıldığı gibi çeşitli kireç çözücüler, temizlik için kullanılan krem ve sıvılar da işe yaramaktadır. Bunları yüzeye yayarak ve süngerle ovabilir ardından su ile durulayabiliriz. Duruladığımız duşakabin camını kurulamak veya çek paslamak daha iyi bir görünüm elde etmemizi sağlar. Su kalıntıları cam üzerinde leke yapar.

Uzun süre temizlenmemiş inatçı kireç lekeleri için kullanabileceğiniz yöntemden de bahsetmekte fayda var. Amonyaklı krem deterjanı tüm cama maskeler gibi yayın. Birkaç saat bekletin. Bu şekilde beklerken kireç kolay çözülür hale gelecektir. Sünger yardımıyla duşakabin camını ovup durulayın.

Doğal malzemeler ile duşakabin camı temizliği

Duşakabin camı temizliğindeki doğal yöntemimiz ise saf sirke-karbonat karışımıyla gerçekleşiyor. Bir kabın içinde macun kıvamında olacak şekilde karbonat ve saf sirkeyi karıştırıyoruz. Bu karışımı sünger yardımıyla cama sürüyoruz. Yüzey üzerinde bir tabaka halinde karışımı bırakıyor 15-20 dakika bekliyoruz. Ardından yine sünger ve su yardımıyla karışımı biraz ovarak temizliyoruz.

Duşakabin camının uzun süreli güzel görünümünü sağlamada birçoğumuzun bilmediği yağmur kaydırıcı spreyler çok işe yarar. Genelde araba camları için kullanılan bu spreyler duşakabin camlarında çok iyi sonuçlar verir. Büyük marketlerde ve araba malzemeleri satan mağazalarda bulabileceğimiz bu spreyleri duşa kabin camına uygularken, camın mutlaka kuru olmasına dikkat etmeliyiz. Sirke-karbonat karışımıyla yapılan temizliğin ardından iyice kuruladığımız cama bu ürünü sıkıp, mikrofiber bez veya kağıt havlu ile iyice yedirerek silmektir.

Duşakabin ve duşakabin camı temizliğinde dikkat edilmesi gerekenler:

Genel banyo temizliği nasıl yapılır yazımızı okumak için tıklayın.

Exit mobile version