Duş Başlığı Nasıl Temizlenir?

Duş başlığınız eskisi gibi performans göstermiyorsa, duş başlığının detaylı bir temizliğe ihtiyacı olabilir. Püskürtme uçlarının tuhaf açılarla su püskürttüğünü ve dengeli bir su basıncının sağlanamadığını gördüğünüzde hemen yeni bir başlık almanıza gerek olmayabilir. Başlığı temizleyerek kullanım ömrünü uzatabilirsiniz. Duş başlığı nasıl temizlenir sorusunun detaylı cevabı için yazımızı okuyarak daha fazla bilgi edinin.

Duş başlığının deliklerinden eskisi gibi verim alamıyorsanız bu durum muhtemelen deliklerin kireçle ya da kirle kaplanmasından kaynaklanıyordur. Başlıkta birikmiş kireç kalıntılarını temizlemek, başlığın eski performansına dönmesini sağlar.

Verimliliğin yanı sıra kirli bir duş başlığı ile yıkanmak sağlığınız ve vücudunuzun hijyeni için de kötüdür. Banyonun nemli ortamı tüm yüzeylerde bakteri ve küf oluşumuna zemin hazırlar. Banyo dip bucak temizlense de genellikle duş başlığı ihmal edilir. Bakterilerle yıkanmayı kimse istemez. Duş başlığını ayda bir detaylı şekilde temizlerseniz hem hijyeni korur hem de suyun daha verimli kullanılmasını sağlarsınız. Genel temizlik için: Banyo Nasıl Temizlenir? 

Duş Başlığı Temizliği için En Doğal Yöntem: Sirke

Duş başlığını temizlerken ilk olarak sünger ya da mikrofiber bezle başlığın her tarafını iyice ovalayın. Bu şekilde kolay çıkabilen kirleri hızlıca uzaklaştırmış olursunuz. Sertleşmiş kireç kalıntıları ve küflü noktalar için daha detaylı bir temizliğe ihtiyacınız olacak.

Detaylı duş başlığı temizliği için ihtiyacınız olan malzemeler:

Duş başlığını eski performansına kavuşturmak için detaylı bir temizlik yapmanız gerekir. Başlığı temizlemenin en güvenli ve çevre dostu yolu beyaz sirke kullanmaktır. Sirke, kireç kalıntılarını en iyi şekilde söker, delikleri açar ve ilk günkü parlaklığını geri kazandırır. Duşakabin Nasıl Temizlenir?

Duş başlığını hortumundan sökerek işe başlayın. Başlığın sığacağı büyüklükte bir kaba yarım ölçü sirke, yarım ölçü su koyun. Başlığı kabın içinde minimum 6 saat kadar bekletin. Çözülen kirleri uzaklaştırmak için arada bir çıkarıp diş fırçasıyla fırçalayın. Tamamen temizlendikten sonra başlığı hortuma takın ve birkaç dakika sıcak su akıtın.

Yerinden kolayca sökülemeyen duvar tipi modellerde, başlığı içine alacak büyüklük ve sağlamlıkta bir torba kullanabilirsiniz. Torbayı sirkeli su ile doldurun. Su dolu poşeti, başlığı içine alacak şekilde, başlığın tepesinden sıkıca bağlayın. 8-12 saat beklettikten sonra çıkarabilirsiniz.

Daha Derin Bir Temizlik İçin

Duşunuzun temizliğinden veya performansından hala memnun değilseniz, birkaç seçeneğiniz daha var. Duş başlıklarının nasıl temizleneceği hakkında daha ayrıntılı bir yöntem için bu adımları izleyin.

Adım 1: İlk temizliği yaptıktan sonra delikler hala tam olarak açılmadıysa bir kürdan kullanabilirsiniz. Sirkeli su kirecin çözülmesini ve yumuşamasını sağlar. Kürdanla yumuşayan kalıntıları tek tek çıkarabilirsiniz.
Adım 2: Yarım ölçü sirke, yarım ölçü su ve 2-3 yemek kaşığı karbonat karışımı hazırlayın. Duş başlığını bu karışım içinde bir gece bekletin. Karbonat ekstra bir temizleme gücü sağlar.

Temizlerken kaçınmanız gereken birkaç şey vardır. İlk olarak, duş başlığınızı temizlemek için çamaşır suyu ya da aşındırıcı temizlik malzemesi kullanmayın, çünkü bu hem daha fazla bakteri oluşumuna hem de yüzeyi aşındırarak başlığın kaplamasına zarar verebilir. İkincisi, sert fırça ya da ovma teli kullanmayın. Başlığın üzerinde krom kaplamaya ve su püskürten nozula zarar verebilir.

Exit mobile version