Domain Tescil ve Satın Alma Siteleri

Bir web sitesi yayınlamak için 1 adet alan adına ya da İngilizce kelime karşılığı olan Domain‘e ihtiyaç duyulur. Alan adı olmadan web sitesini yayına alamazsınız. Özellikle ticari kullanım için açacağınız bir websitesi için kesinlikle size özel bir domaine sahip olmalısınız. Bireysel kullanımlar için açılan siteleriniz için domain satın almak yerine çoğu blog sitesi olan WordPress ya da Blogger gibi büyük blog ağlarında kendi domaininiz olmadan da sitenizi bu blog ağlarının size verdikleri kullanıcı adı ile yayınlayabilirsiniz.

Domain tescili yaptırabileceğiniz ve bu domainleri satın alma da yapabileceğiniz siteleri listelemeden önce size kısaca domainler hakkında bilgiler vermek isteriz.

Alan adı seçimi ve domain sorgulama nasıl yapılır?
Öncelikle işletmeniz ile yakından alakalı alan adlarını tercih etmenizde fayda var. Örneğin faaliyet gösterdiğiniz sektörünüzde firmanız nasıl anılıyorsa o alan adını almanız müşterilerinizin internette size kolayca ulaşmalarını kolaylaştırması açısından önemlidir. Örneğin: firmanızın ismi : “Metin Demir Çelik” ve almanız gereken en doğru isim eğer metin.com ve metin.com.tr alan adları dolu ise metindemircelik.com ya da metindemircelik.com.tr olmalıdır. Bu doğrultuda hareket ederek en doğru alan adı seçimi yapılmış olur.

Alan adı tescili ve satın alması yapmadan önce yine alan adı satan siteler üzerinden satın alacağınız domainin durumunun müsaitliğini sorgulayabileceğinizi hatırlatmak isteriz.

Alan adı tescil etme ve satın alma ile ilgili halen tereddütleriniz varsa domain (alan adı) nasıl alınır yazımızı okuyabilirsiniz.

Sağladıkları teknik destek, arayüz kullanım kolaylığı, ödeme sistemleri güvenirliği ve bunun gibi belirli kriterler düşünülerek hazırladığımız güvenle alan adı alabileceğiniz domain tescil siteleri listesi.

Namecheap.com

namecheap
Yine dünyaca ünlü bir domain satın alma sitesi daha. Namecheap.com domain sahipleri tarafından en çok güvenilen sitelerden birisidir. Namecheap kuponları ile indirimlerden faydalanabileceğinizi de unutmamak gerekir.

Az bulunan birçok domain uzantısını Namecheap.com’da bulup hemen satın alabilirsiniz. Alan adlarınız güvende kalır ve çalınma gibi risklerle karşılaşmaz.

Nemcheap.com ‘a gitmek için bu linke tıklayınız.

1and1.com

1&1
Dünyada en çokdomain alınan sitelerden birisi de 1&1 ‘dır. Bu aralar .com domainler için 0,99$ kampanyası da yapan 1and1.com gidebilir ve 0.99$’dan başlayan en iyi indirim kampanyalarını görebilirsiniz.

Godaddy.com

godaddy_domain_tescil
Hiç şüphesiz dünyada herkes tarafından en çok bilinen domain satın alma ve tescil etme sitesi. Sitelerini türkçeleştirmeleri ile gönlümüzde bir kez daha taht kurdular. Yerli tescil sitelerine kuşku ile bakan domain satın almacıların tercih edecekleri ve akıllarına gelecek ilk site desek abartmış olmayız.

Godaddy.com nasıl kullanılır?
Godaddy.com sitesi üzerinden domain satın almak için öncelikle bir kullanıcı hesabı açmanız gerekmektedir. Godaddy hesabınızı açtıktan sonra ortadaki büyük çubuk üzerinden istediğiniz kadar çok fazla sayıda alan adı sorgulaması yapıp müsaitlik durumlarına balabilir ve hoşunuza giden alan adlarının alımını da satın al/ sepete ekle düğmesine basarak gerçekleştirebilirsiniz.

Godaddy kampanyalarına gitmek için burayı tıkla

Exit mobile version