Dolabınızda Bulunması Gereken 10 Kilit Parça

Her kadın dolabında “bugün ne giysem!?” krizine anında çözüm olabilecek, davetlerde, iş görüşmelerinde veya bir pazar günü kahvaltıya giderken üniforma olarak kullanabileceği; kolay, rahat, kaliteli ve asla modası geçmeyecek parçalar bulundurmalıdır. İşte hayatınızı kolaylaştıracak ve diğer kıyafetlerinizle her zaman uyum sağlayacak dolabınızda bulunması gereken 10 kilit parça…

Vücut Tipinize Uyan Bir Jean

Renk olarak çok iddialı bir renk tercih etmemelisiniz. Taşlanmış veya yırtılmış olmasından kaçının. Siyah veya koyu renk kot her zaman her kıyafetinizle rahatlıkla kombinleyebileceğiniz renklerdir.

Basic Siyah & Beyaz T-shirt

Dokumasının pamuklu kumaş olmasına ve kesiminin iyi durmasına dikkat edin. Bir t-shirte çok para harcanmaz mantığı ile aldığınız kötü kumaşlardan yapılma kalitesiz ipliklerde dokunmuş parçalar iki yıkamadan sonra sizi yarı yolda bırakabilir.

Kaşmir & %100 Yün Bir Kazak

Üzerinize tam oturmayan, renk olarak ise beyaz, gri, bej veya bordo tercihlerinden birini seçebileceğiniz, jean veya kalem gibi farklı okazyonlara uygun parçalarla kolaylıkla eşleştirebileceğiniz bir kazak sonbahar ve kış aylarında hayatınızı kurtarabilir.

Siyah Deri Ceket

%100 deri, yılın neredeyse her zamanı her türlü kombinle giyebileceğiniz, vücudunuza oturan kısa zamansız bir deri ceket dolabınızda olmazsa olmaz bir kurtarıcınız olabilir.

Beyaz Gömlek

Beyaz gömlek dendiğinde aklınıza hemen klasik iş görüşmesi gömleği gelmesin. Dolabınıza ekleyeceğiniz bu beyaz gömlek zevkinize göre dar ve kısa yada uzun ve bol olabilir. Jean üzerine veya kumaş pantolonunuzla bir görüşmeye de pazar kahvaltısına da rahatlıkla uydurabileceğiniz kombinler yapabilirsiniz.

Kalem Etek

Tercihen siyah veya lacivert renkte olması kolay kullanımı açısından önemlidir. Belinize ve kalçanıza tam oturmasına özen gösterin. Bu eteğin bir çift beyaz spor ayakkabıyla veya yüksek topuklu stilettolarınızla, beyaz t-shirt veya kaşmir kazağınızla çok iyi geçineceğinden eminiz.

Rahat Bir Stiletto

Renk olarak siyah veya nude dediğimiz ten renklerini tercih etmelisiniz. Platformsuz ve bağcıksız, ayağınıza tam oturduğundan emin olduğunuz ve uzun süre ayakta kaldığınızda sizi yarı yolda bırakmayacak bir orta boy topuk, feminen görünmenin en kolay yolu olacaktır.

Spor Ayakkabı

Kurumsal bir hayata sahip olmanız veya evden çalışmanız fark etmez. Dümdüz beyaz bir spor ayakkabı bazen giydiğiniz en iddialı parça olabilir. Ayrıca nerede ve nasıl olursa olsun dolabınızın en çok kullanacağınız ürünü olacağına bahse gireriz.

Küçük Siyah Elbise

Bu tanımın ünlenmesinde elbette haklı bir neden var. Nişan, düğün, iş yemeği gibi ne çok az ne de çok fazla olmanız gereken bir zaman geldiğinde dolabınızın başında kara kara düşünmemek, günlerce mağazaları tavaf etmemek için size tavsiyemiz vücut tipinize uygun siyah mini bir elbise edinmeniz.

Yün Kaban

Kış ayları gelip de havalar soğumaya başladığında deri ceketiniz yerini uzun bir kabana bırakacaktır. Bu havalarda üzerinize giydiğiniz en önemli parça kabanınız olur. Bol kesim, tek renk -tercihen taba veya siyah- sade bir yün palto sizi hem sıcak tutacak hem de rahat ettirecek en güzel opsiyonunuz.

*Bu yazı Modakariyeri.com tarafından kaleme alınmıştır.

Exit mobile version