Doğalgaz Aboneliği Nasıl Alınır?

Doğalgaz, özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde, oldukça yaygın kullanılan bir yakıt. Ev ısıtmasından, elektrikli kombilere kadar birçok alanda, nispeten ucuz ve kolay kullanımı, doğalgazı cazip hale getiren özelliklerindendir. Doğalgaz için gereken abonelik işlemleri, biraz zahmetli ve prosedürü bol olan bir iş. Doğalgaz mesken aboneliğinin nasıl yapılacağı, aslında her insanın bilmesi gereken bir bilgi, sonrasında zor durumda kalmamak ve telaşa kapılmamak için, gereklilikleri yerine getirmek yararlı olacaktır.

Doğalgaz aboneliği işlemleri için, İGDAŞ’a başvurmanız gerekiyor. Öncelikle, abonelik talebi yapıyorsunuz, ardından bir sözleşme imzalanıyor ve bir defaya mahsus olmak üzere, abonelik ücreti ödüyorsunuz. Ama dilerseniz, bu abonelik ücretini, 6 takside kadar uzatıp, fatura üzerinden fark olarak ödeyebiliyorsunuz. ‘’Doğalgazı üstüne almak’’ cümlesi ile ifade edilen işlem, işte bu abonelik uygulaması.Eğer sokağınızda doğalgaz hattı varsa, bu durum işinizi kolaylaştıracaktır.

Doğalgaz Aboneliği Nasıl Alınır?

Abonelik işlemleri için;

Abonelik işleminizi, İGDAŞ internet sitesinden online olarak veya İGDAŞ Hizmet Binalarında bulunan Pazarlama Şefliklerinde yaptırabilirsiniz. Binanızda doğal gaz servis kutusu yoksa, İGDAŞ kendi iş programı çerçevesinde, doğal gaz servis kutusunun binanıza bağlantısını yapacak veya uygun göreceği bir servis kutusundan bağlantıya izin verecektir.

Eğer sokağınızda doğalgaz hattı yoksa, İGDAŞ Pazarlama Şeflikleri ile görüşerek veya 153 nolu İGDAŞ Çağrı Merkezi arayarak abonelik işlemlerinizi başlatabilirsiniz.
Doğal Gaz Bağlantı başvurusu yapmış olduğunuz yerde gaz kullanımı da yapacak iseniz; bağlantı işlemi ile birlikte sözleşme işlemi için gerekli evrakları yanınıza getirmeniz takdirde Doğal Gaz Abonelik Sözleşme işleminizi de yapabilirsiniz.
Doğalgaz sözleşmesi için, bir takım belgeleri de, başvuru yapacağınız sırada, yanınızda bulundurmanız gerekiyor.

Ev sahibi iseniz;

Evin tapu fotokopisi, kimliğinizin fotokopisi, proje numarası gerekir. Proje numaranızı, apartman yöneticisi veya komşularınızdan alabilirsiniz. Bu şekilde alamazsanız, evinizin açık adresini bildirdiğinizde, sözleşme için görüştünüz yetkililer size yardımcı olacaklardır.

Kiracı iseniz;

Kira kontratı, kimliğinizin fotokopisi ve proje numarası. Proje numarasını bilmiyorsanız, evin açık adresi ile de işlemi yapabilirsiniz.

Merkezi Sistem Doğal Gaz Abonelik Sözleşmesi için yukarıda belirtilen evraklara ilaveten binada 8 ve üzerinde bağımsız bölüm var ise; noter onaylı apartman karar defteri (%51 çoğunlukla alınmış doğal gaz talebini ve kullanım şeklini içeren karar), binada 8’in altında bağımsız bölüm var ise; %51 çoğunlukla imzalanmış doğal gaz talebini ve kullanım şeklini içeren dilekçe, abonelik bina yönetimi adına yapılacak ise vergi dairesi ve vergi numarası beyanı.

Konut harici yerler için (ticari işletme, resmi kurum vb.) yukarıda belirtilen evraklara ilave olarak, vergi levhası fotokopisi veya Vergi Levhası internet çıktısı, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinin ilgili sayfasının fotokopisi, imza sirküleri ve yetki belgesi fotokopisi, kaşe talep edilir.

Doğalgaz Aboneliği Nasıl Alınır?

Yabancı uyruklu müşteriler için;

Pasaport beyanı ve fotokopisi, tapu fotokopisi istenir.

Dikkat edilmesi gereken bir nokta; merkezi sistem abonelikleri, apartman yönetimi adına yapılmakta olup bu durumda, ilgili apartmanın bağımsız bölümlerinin tamamının abone olma zorunluluğu vardır.

Bu belgeler ile İGDAŞ bayilerine gittiğiniz takdirde, doğalgaz abonelik işlemlerini tamamlayabilirsiniz.

Exit mobile version