Doğal Oda Kokusu Nasıl Yapılır?

Evlerde ya da işyerlerinde kullanılan oda spreyleri, ortamın havasını tazeleyip, kötü kokuları yok ederken ferah ve iyi hissetmemize yardımcı oluyor. Fakat birçok kimyasal içeren sprey, jel ya da sıvı formdaki oda kokuları, solunum problemlerine yol açabiliyor. Neyse ki, basit şekilde birkaç malzeme yardımıyla evde birbirinden güzel doğal oda kokusu hazırlayabilirsiniz. Doğal oda kokuları, içeriklerine göre canlandırıcı, tazeleyici, kötü kokuları giderici ya da sakinleştirici gibi etkilere sahip olup herhangi bir kimyasal içermediği için güvenle kullanılabilir.

Portakal Ve Tarçın Kabukları

Portakal kabuğu, tarçın ve birkaç adet karanfille doğal oda kokusu hazırlayarak evin havasını bir anda değiştirebilirsiniz. Özellikle misafir hazırlığı yapılan bir günün sonunda, konuklarınız gelmeden önce evdeki yoğun yemek kokusunu gidermek için portakal kabukları ve tarçının birleşimi oldukça işe yarar. Orta büyüklükte bir tencereye su, birkaç portakalın kabuğu, 1 adet çubuk tarçın, 3-4 adet karanfil atarak kaynatın. Çubuk tarçın yerine 1 çay kaşığı toz tarçın da kullanabilirsiniz. Soğuyan koku karışımının etkisini sürdürmek için buhurdanlık kullanabilirsiniz.

Lavantalı Doğal Oda Parfümü

Lavanta, stres ve gerginliği azaltıcı, uykuya geçişi kolaylaştırıcı özellikleri ile bilinir. Eski çağlardan beri uygulanan aromaterapi tedavilerinde de kullanılan lavanta öz yağı, sakinleştirici, dinlendirici ve ferahlatıcı etki sağlar. Esansiyel lavanta yağı ile hazırlayacağınız doğal oda kokusunu yatak odası ve banyoda kullanabilirsiniz. Küçük bir şişe içine su, az miktarda karbonat ve birkaç damla lavanta yağı damlatıp karıştırın. Şişeye yerleştireceğiniz bambu çubukları sayesinde koku, kısa sürede ortama yayılmaya başlar ve sıvı karışım bitene kadar etkisini sürdürür.

Limon ve Biberiye ile Doğal Oda Kokusu

Canlandırıcı bir oda kokusu hazırlamak isterseniz limon ve biberiyenin muhteşem kokularından faydalanabilirsiniz. Limonun ferahlatıcı etkisi ile biberiyenin uyarıcı ve zihni berraklaştırıcı özelliklerini bir araya getiren doğal oda kokusu özellikle çalışma odaları için ideal bir seçim olacaktır. Su, taze limon dilimleri ve biberiye yapraklarını kaynattıktan sonra kavanoz içine yerleştirerek kısa sürede harika bir doğal oda kokusu hazırlayabilirsiniz. Uzun ömürlü ve daha etkili olmasını isterseniz, doğrudan limon yağı ve biberiye yağı da kullanabilirsiniz.

Portakal, Zencefil ve Badem Yağı Özü

Canlandırıcı ve tatlı kokulardan hoşlanıyorsanız bu tarif tam size göre. Portakal dilimleri, taze zencefil dilimleri ve badem yağı özünü suyla karıştırıp dekoratif bir kavanoza yerleştirin. Kavanozu dilediğiniz bir yere ağzı açık şekilde yerleştirebilirsiniz. Bu tatlı ve lezzetli oda kokusu tarifini taze meyveler yerine esansiyel yağlar ile hazırlayıp bambu çubukları da kullanabilirsiniz.

Exit mobile version