Gıdalar Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Kışlık yiyecek hazırlığının en önemli parçası olan derin dondurucular, yaz aylarında yapılan hazırlıklar nedeniyle kışın çok kullanılır. Ancak derin dondurucuda saklanan yiyecekleri kendi özelliklerine uygun şekilde ve derecede saklamak kış boyunca saklanan yiyeceklerin bozulmadan tüketilmesini sağlar. Genellikle sebze ağırlıklı derin dondurucuya yiyecek saklayanlar, sebze ve meyvelerin pek çoğunu çiğ olarak buzdolabı poşetinde saklamakta ya da yeşil fasulye gibi sebzeleri haşlayarak koymaktadır.

Sebzeler Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Derin dondurucuya gire pek çok sebze renk ve kokusunun doğallığını koruyamadığı için şoklama yöntemi yapılarak derin dondurucuda saklanması daha uygun görülmektedir. Kaynar suyun içerisine girip çıkan sebzeler şoklanmış olduğu için derin dondurucuda saklanması daha kolay olmakta ve kışa kadar lezzetinden hiçbir şey kaybetmeden yenmek için beklemektedir.

Kırmızı Et Ve Tavuk Derin Dondurucu Da Nasıl Saklanır?

Derin dondurucularda sebze saklamanın yanı sıra kırmızı et ve tavuk da en çok saklanan gıdalar arasında yer almaktadır. Özellikle Kurban Bayramı sonrasında daha çok ihtiyaç duyulan derin dondurucularda kırmızı etin tek seferde kullanılacak miktarlara bölünüp saklanması en ideal olanıdır. Çabuk bozulan kırmızı et ve tavuğun derin dondurucunun en yüksek derecesinde saklanması gerekir. Mevsiminde alınıp saklanmak istenen balık eti de, kokusu diğer yiyeceklere sinmeyecek kap ya da poşetlerde saklandığı takdirde birkaç ay sonra size balık ziyafeti çektirebilir.

derin dondurucuda besinler nasıl saklanır

Süt Ürünleri Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Süt ve ayran muhafazası zor olduğu için bunları zamanında tüketmeye çalışın. Tüm peynir türleri, dondurma gibi süt ürünleri iyi muhafaza edilerek derin dondurucuda 6 ay süreyle saklanabilir.

Sebzeler Derin Dondurucuda Kaç Ay Saklanmalı?

Derin dondurucuda bozulma ihtimali en düşük yiyecekler olan sebzeler yaklaşık bir sene boyunca derin dondurucuda saklanarak tüketilebilmektedir. Kışın hem pahalı olan hem de yaz aylarındaki gibi lezzet vermeyen domates, biber, yeşil fasulye ve bezelye gibi sebzeleri uzun süre derin dondurucu da saklamak mümkündür. Sebzelerinde derin dondurucu da saklanırken tek kullanımlık poşetlenmesi, kullanım sırasında bütün sebzenin çözdürülüp tekrardan dondurulmasını önleyecektir.

Yaz aylarında oldukça zahmetli olan derin dondurucu hazırlıkları, kış boyunca bulunamayan birçok lezzetin taze tadında yenmesine olanak sağlamaktadır. Artık pek çok yiyeceğin derin dondurucu da saklanabilmesi, kahvaltılıktan yemekliğe kadar pek çok ihtiyacın yıl boyunca saklanmasına imkân vermektedir.

derin dondurucuda besinler nasıl saklanır

Kırmızı Et ve Tavuk Derin Dondurucuda Kaç Ay Saklanmalı?

Sağlıklı bir şekilde derin dondurucu da et ve tavuk sağlamak için 6 ay en ideal olan süredir. Donmuş bir şekilde saklandığında içeriğindeki vitamin ve mineraller büyük ölçüde korunmuş olsa da, mümkün olduğunca dondurucudaki kırmızı et ve tavuğu çabuk tüketmek en sağlıklı olanıdır.

Kırmızı et ve tavuğu büyük porsiyonlar yerine tek seferde kullanılacak miktarda poşetlenip saklanması da donmuş gıdaların gereksiz yere çözülüp tekrar dondurulmasını önleyecektir. Özellikle kalabalık aileler için vazgeçilmez olan derin dondurucuyu doğru bir şekilde kullanmak tüm gıdaları her mevsim rahatlıkla tüketmeyi sağlayacaktır.

Exit mobile version