Deri Koltuk Nasıl Temizlenir?

Deri koltuklar, sergilediği görüntü ve duruşla her zaman tercih edilirler. Şık görüntüsüne rağmen  çay, kahve izleri, biriken tozlar, serdiğiniz örtülerin boyası ya da kıyafetlerle birlikte oluşan izler deri koltuğunuzu çok kolay kirletebilir. Bununla beraber deri koltukların temizliği size zor ve yanlış kullanılan kimyasallar yüzünden tehlikeli görünebilir.  

Sizlere bu yazımızda deri koltuğunuzu, zarar vermeden nasıl temizleyeceğinizi  anlatıp oluşan en zor lekelerin bile üstesinden nasıl geleceğiniz konusunda yardımcı olmak istiyoruz. Deri koltukların temizliği bir çok yöntemle yapılsa da dikkat edilmesi gereken noktaları gözden kaçırmamak lazım.

Deri koltuğu temizlemeden önce bilinmesi gerekenler:

Temizlik sırasında bol miktarda su kullanırsanız deriye zarar verirsiniz. Deri yapısı nedeniyle yağlıdır ve kullanılan fazla suyla kurur ve çatlar. Bu nedenle temizlik sonrasında çok iyi bir şekilde kurulamanızı öneririz.

Deri koltuklarda oluşan ağır lekeleri temizlemek için marketlerde satılan deri temizleme losyonlarını kullanmanızı öneririz. Derinin yağ oranını koruyup kurumasını ve çatlamasını engellediği gibi daha güvenli bir şekilde koltuğunuzun temizliği sağlanmış olur. Bunu yanında ürün talimatlarının dışına çıkmamanızı öneririz.

Deri yüzey temizleyicisi dışında başka kimyasallar kullanmanız koltuğunuza zarar verebilir. Ağartıcı özelliği olan çamaşır suyu, tuz ruhu, aseton, bulaşık çamaşır deterjanlarından mümkün olduğunca uzak durun.

Temizleme sırasında sert fırça, bulaşık süngeri gibi sert malzemelerden üretilmiş ürünleri kullanmamalısınız. Hatta elektrikli süpürgeyle de süpürmeniz deri koltuklara zarar verecektir. Deri koltukları temizlerken mikrofiber bezleri kullanabilirsiniz. Eğer beyaz deri koltuğunuz varsa temizlik esnasında kullanacağınız bez de beyaz olmalıdır. Aksi takdirde deri koltuğunuz boyanabilir.

Deri koltukları uzun süre güneş ışığında bırakmak koltuğa  zarar verir ve kısa sürede çatlamasına neden olur.

Temizleme işleminden sonra cilt bakım kremlerinden birini ya da biraz vazelini çok az miktarda sürebilirsiniz. Deri koltukların daha parlak görünmesini sağladığınız gibi çatlamalara da engel olmuş olursunuz.

Deri koltuk nasıl temizlenir?

Deri koltukları temizlemenin bir çok alternatif yolu vardır. Ev kadınlarının denediği ve olumlu sonuçlar aldığı temizleme yöntemlerini sizin için derledik. Oluşan lekeler göründüğünden daha ağırsa profesyonel yardım almanızı öneririz.

Exit mobile version