Küçük Çocuklar İçin Evde Alınması Gereken 11 Güvenlik Önlemi

Küçük çocukların hareketli yaşamları evdeki sıradan eşyaları bile bir tehlike unsuru haline getirebiliyor. Evin her alanında alabileceğiniz bu küçük önlemler sayesinde çocuğunuzun ev içinde güvenle dolaşmasını, oyun oynamasını sağlayabilir onu bir yerde yalnız bıraktığınızda güvende hissedebilirsiniz.

Kapılar Ve Pencereler İçin Çocuk Kilidi

Evlerdeki kapı ve pencereler çocuklar için en büyük tehlikeler arasında yer alır. Merakına yenik düşen gelişim çağındaki bir çocuğun pencere, balkon kapısı gibi alanlarda kendine zarar vermesi korkutucu bir olasılıktır. Kazaların önüne geçebilmek için pencerelerinize ve kapılarınıza çocuk kilidi taktırın, balkon demirlerinizin çocuğun boyundan en az yarım metre yukarıda olduğundan emin olun.

Küçük-Çocuklar-İçin-Evde- Alınması-Gereken-11-Güvenlik-Önlemi

Dolap Ve Çekmeceleri Kilitleyin

Ev içerisinde kimyasal ürünlerin bulunduğu, mutfakta kesici aletlerin bulunduğu dolap ve çekmeceleri her zaman kilitli tutun. Çocuğunuzun dünyayı tanıma aşamasında bilmediği her şeye büyük ilgi duyacağını unutmayın.

Zarar Verebilecek Eşyaları Çocuğun Ulaşamayacağı Yerlerde Saklayın

İlaçlar, çakmak ve kibritler, iş aletleri, kesici ve delici malzemelerin yanı sıra uçucu kimyasallar, yapıştırıcılar çocuk için tehlike oluşturan malzemelerdir. Bu gibi ürünleri çocukların ulaşamayacağı yüksek ve mümkünse kilitli dolaplarda saklayın.

Küçük-Çocuklar-İçin-Evde- Alınması-Gereken-11-Güvenlik-Önlemi.

Mutfağa Girişleri Kontrol Altına Alın

Mutfak çocuk için evin en tehlikeli alan olduğundan mutfak kapısını kapalı tutmaya ve siz içeride olmadıkça çocuğunuzun mutfakta olmadığından emin olmaya çalışın. Çocuğu gözlemleyemediğiniz durumlarda mutfak kapısını kilitli tutun.

Fırın Ve Ocaklarda Emniyet Seçeneklerini Etkinleştirin

Emniyetli ocak ve fırınlar kullanarak çocuğunuzu bu alanlardan koruyun. Ayrıca sıcak tencere, tava, çaydanlık gibi eşyaları ocağın ön gözünde bırakmamaya dikkat edin. Fırın çalışırken gözünüzü çocuğunuzun üzerinden ayırmayın.

Küçük-Çocuklar-İçin-Evde- Alınması-Gereken-11-Güvenlik-Önlemi.

Kırılabilecek Biblo, Tablo Ve Diğer Aksesuarları Kaldırın
Ev içinde çocuğun ulaşabileceği alanlarda bulunan kırılacak eşyaları kaldırın veya yükseklere taşıyın. Ayrıca sivri uçlara sahip cam sehpalar, kesici mozaik mobilya ve aksesuarları da ortada bulundurmayın ve çocuğunuzun ulaşamayacağı alanlarda kullanmaya dikkat edin.

Priz Ve Kabloları Güvenli Şekilde Düzenleyin

Evdeki prizlerde çocuğun ulaşabileceği yükseklikte olanlara kapak taktırın ve mümkünse açıkta hiç priz bırakmayın. Televizyon, buzdolabı, çay makinesi gibi elektronik cihazların kablolarını çocukların ulaşmayacağı yerlerde bulundurmaya özen gösterin.

Küçük-Çocuklar-İçin-Evde- Alınması-Gereken-11-Güvenlik-Önlemi.

Mobilyaları Sabitleyin

Devrilebilecek mobilyaların tamamını duvara sabitleyin. Aksi durumunda, meraklı çocuğunuzun başına tahmin edemeyeceğiniz tehlikeler açabilirsiniz.Çocuğun uyuyacağı karyolanın hareket etmediğinden emin olun ve karyola ve yatak arasında herhangi bir boşluk olmamasına dikkat edin.

Banyoda Çocuğunuzu Yalnız Bırakmayın

Banyonuzu kullandıktan sonra herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek için zemini iyice kurulayın.Kaymayı engelleyen alt kısmı kaymaz madde ile kaplanmış olan kilimleri kullanın. Saç kurutma makinesi gibi elektrikli aletleri, banyo küveti yakınında bulundurmayın. Şampuan, deterjan ve makyaj temizleyicileri gibi kimyasal ürünleri çocukların ulaşamayacağı yerlere koyun. Banyo kapısını, yaşanabilecek herhangi bir sorun ihtimaline karşı kilitlemeyin. Banyodaki ışıklandırmanın tüm mekanı aydınlatmasını sağlayın.

Küçük-Çocuklar-İçin-Evde- Alınması-Gereken-11-Güvenlik-Önlemi.

Çocuğun Yatağını Pencereden Uzak Alanlara Yerleştirin

Çocuğunuzun yatağını pencerenin yakınına koymamaya dikkat edin. Ayrıca karyolanın parmaklıklarının çocuğun geçemeyeceği kadar yüksek olmasını sağlayın.Karyolanın yanlarında bulunan ızgaraların çok geniş olmamasına özen gösterin, çünkü çocuklar kafalarını bu ızgaraların arasına sokarak oyun oynamaktan çok hoşlanırlar.

Mümkünse Seramik Ve Fayans Zeminleri Değiştirin
Seramik ve fayans zeminler çocuk için oldukça tehlikelidir. İmkanınız varsa halıflex veya laminant ile zemini kaplatın. Eğer böyle bir imkânınız bulunmuyorsa evdeki halı sayısını çoğaltın. Kaygan halı ve kilimlerden kurtulun.

Küçük-Çocuklar-İçin-Evde- Alınması-Gereken-11-Güvenlik-Önlemi.

Exit mobile version