Çocuk Odası Dekorasyonunda Bilmeniz Gerekenler

Çocukluk çağı, insanın en meraklı ve öğrenmeye açık olduğu, çevresini ve dünyayı tanımaya başladığı dönemdir. Bu çağda iletişim, büyük oranda aile içinde sağlanır. Çocuğun hayatının büyük bölümünün geçtiği yer ise, çocuk odasıdır. Çocuk odası, zamanının önemli kısmını geçirdiği, çocuğun keşifler yapmaya başladığı, kendini ve ortamını fark etmeye başladığı yerdir. Çocuk odası dekorasyonu, çocuğun yararı, zevkleri, geleceği ve sağlığı düşünülerek yapılmalıdır.

Kenarları Sivri Eşyalara Dikkat Edin

Odayı dekore etmeden önce bilinmesi gereken bazı durumlar ve alınması gereken önlemler vardır. Bunlardan birisi, kenarları ve köşeleri sivri eşyaların, çocuk odasında olmaması gerektiğidir. Çocuğun bu eşyalara çarpma ihtimali ve bu durumda alacağı darbe, çekeceği acı ve istenmeyen bir olay yaşandığında, kalıcı etkisi olabilecek bir kaza yaşanma olasılığı düşünülerek, odası dekore edilmelidir. Tahta ve metal gibi sert cisimler de, çocukların olduğu ortamda bulunmamalıdır. Bunun yerine, plastik ürünler tercih edilebilir. Alacağınız yatağın temelinin sağlam olması da oldukça önemli. Odaya aldığınız malzemelerin zehirli olabilecek kimyasallar içermesi, çocuğunuzun sağlığını oldukça kötü etkileyebilir.

Çocuğunuzun Odasını Nasıl Dekore Etmelisiniz

Çocuğunuzun Hayal Gücünü Geliştirecek Tasarımları Tercih Edin

Bunun yanı sıra, çocuğunuzun odasını düzenlerken, onun yaşını, zevkini ve ona ilham verecek şeyleri hesaba katmak, çocuğun yararına olacaktır. Örneğin, doğa temalı bir oda ve ‘’ağaç ev’’ konseptli bir tasarım, çocuğunuzun hayal dünyasına büyük katkı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra, odanın tavanına, üzerinde yıldızların ve gezegenlerin bulunduğu duvar kağıtları alarak, geceleri, duvar kağıdına uygun olarak verilecek ışıklandırma ile harika bir ortam yaratabilirsiniz.

Çocuğunuzun eğlenmesi için, odasına kaydırak benzeri aksesuarlar monte edebilir, öğrenmeye en açık olduğu bu dönemde, çocuk hikâyelerinden ilham alınmış desenlerle odasını süsleyebilirsiniz. Örneğin, deniz konseptli bir oda takımı alıp, duvar kâğıtlarında çeşitli balık türleri taşıyan bir dekorasyonla, onun ilgisini bilim dallarına çekebilirsiniz. Balıkların çevresinde dolaşan ot ve sazlık desenleri ile onu doğa içinde bir düş gezisine çıkarmak da mümkün.

Çocuğunuzun Odasını Nasıl Dekore Etmelisiniz

Kardeş Odalarında Yatak Şeçimine Dikkat Edin

Küçük odalarda yüksek ayaklı yatak modelini kullanmak size önemli ölçüde yer kazandıracaktır. Yatağın altında kalan alanı çocuklarınızın yaşına uygun olarak çalışma veya oyun alanı olarak kullanabilirsiniz. Odanızda iki yatak için yeterince yeriniz olduğunu düşünüyorsanız odanın penceresini merkez alarak yatakların yerleşimini sağlayabilirsiniz. ‘L’ şeklinde kullanılan yüksek yataklar ve ranzalar altlarında çalışma masaları ve kitaplıklar için yeterince alan yaratırken, odanın ferahlığını da kesmemiş oluyor. Eğer kardeş odalarında yeriniz darsa kesinlikle yerden yüksek yatakları tercih etmenizi öneririz.

Çocuğunuzun Odasını Nasıl Dekore Etmelisiniz

Hepimiz, küçüklüğümüzde hayal gücümüzü besleyen filmler izlemiş, kitaplar okumuşuzdur. Bu yaşlarda gelişen hayal gücümüz ve düşüncelerimiz, ilerleyen zamanlarda tercihlerimize yön vermiş ve bizi yönlendirmiştir. Çocuk odası dekorasyonu planlarken, şık olmasının yanı sıra, ilerleyen yaşlarında onun hayatına yön verecek temalara ağırlık vermek, çocuğa verilecek en güzel hediyelerden olacaktır.

Exit mobile version