Cepbank Nedir? Nasıl Kullanılır?

Cepbank, bir kişinin cep telefonu numarasına para havale etme işlemine denir. Bildiğimiz havale/EFT işlemlerinden farklı olarak, para göndermek istediğiniz kişinin cep telefonu numarasına kısa mesaj olarak giden bir kod ile para transferi yapılır ve para gönderdiğiniz kişi bu kod ile o bankanın en yakın bankamatiğinden gönderdiğiniz parayı hızlıca çekebilir. Cebe havale olarak da bilinen Cepbank işlemleri için bazı bankalar ufak miktarda komisyon talep ederken bazı bankalarda ise bu işlem ücretsiz gerçekleştirilir.

Cepbank yoluyla herhangi bir kişiye para göndermek için kullandığınız bankanın bu hizmeti kullanıcılarına sunuyor olması gerekmektedir. Ülkemizdeki bankaların neredeyse tamamında cep telefonuyla para havale hizmetinden yararlanabilirsiniz. Para, banka hesabınızdan çıkar ve gönderdiğiniz kişi o bankanın herhangi bir ATM’sinden parayı cep telefonuna gelen kod ile çekebilir.

Cepbank İle Para Nasıl Gönderilir?

Cepbank yoluyla para göndermek oldukça basittir. Yapmanız gereken bilgisayarınızdan veya cep telefonunuzdan internet şubeye girip para transferleri kısmından cebe havale veya cep telefonu ile havale seçeneğine gelmek. Bu isimler bankadan bankaya değişebiliyor. Ardından göndermek istediğiniz tutarı ve alıcının cep telefonu numarasını yazarak işlemi tamamlayabilirsiniz. Bazı bankalar ek olarak alıcının TC kimlik numarasını da talep ediyor ancak bazı bankalarda cep telefonu numarası yeterli oluyor. İşlem tamamlandıktan sonra alıcının cep telefonuna kısa mesaj ile gerekli bilgiler banka tarafından gönderilecektir.

Cepbank İle Gönderilen Para Nasıl Çekilir

Cepbankla gönderilen parayı çekmek için cep telefonunuza kısa mesaj geldikten sonra işlem yapılan bankanın herhangi bir ATM’sine giderek kartsız işlemler bölümünden cebe havale veya cepbank seçeneğini seçmelisiniz. Ardından cep telefonunuza gelen kısa mesajdaki kodu ve sizden istenen bilgileri hat sahibinin kimliğinde yazdığı gibi doğru şekilde girerek paranızı çekebilirsiniz.

Para Gönderme İşleminde Limit Var Mıdır?

Genelde birçok banka Cepbank ile para gönderme işlemlerinde hemen aşağıda belirttiğimiz limitleri uyguluyorlar ama siz yine de %100 emin olmak için kendi bankanızdan ya da bankanızın mobil uygulamasından limit detaylarına dikkat ediniz.

  1. Günlük en fazla 500 TL ve en fazla 2 adet işlem,
  2. Haftalık en fazla 1.000 TL ve en fazla 4 adet işlem,
  3. Aylık en fazla 1.500 TL ve en fazla 6 adet işlem olarak güncellenmiştir.
  4. Paranın çekilebilmesi için gerekli olan tek kullanımlık şifre, 24 saat için geçerli olacaktır.
Exit mobile version