Çamaşır Makinesinde Tasarruf Etmenin Yolları

Elektrikli aletler, artık hayatın vazgeçilmezi. Her evde bulunuyorlar ve onların olmadığı bir hayatı düşlemek, artık neredeyse imkansız. Bu aletlerden en çok kullanılanlardan birisi de, kuşkusuz çamaşır makinesi. Her tür ve her fiyat aralığı için çeşitleri bulunan bu makineler, evlerde en büyük yardımcılarımız. Ama bu aletlerin elektrik tüketimi,çoğu zaman faturalarımızı el yakacak derecede ısıtacak derecede. Bu konuda da dikkatli olmak gerekiyor tabi ki. Çamaşır makinesinde tasarruf sağlamanın yolları, aslında oldukça basittir.

Öncelikle yapmanız gereken, çamaşır makinesini bilinçli kullanmak. Elektronik aletlerin tamamında olduğu gibi, çamaşır makinesinde de, kullanım hataları ve dikkatsiz uygulamalar, aletten alınacak performansı, tüketeceği elektrik miktarını, aletin kullanım süresini ve bunun gibi birçok alanı etkileyen şeyler. Elektrikli araçları satın alırken, ihtiyaçlarınıza en uygun seçimi yapmanız, kullanırken de, benzer kriterleri uygulayarak, daha az enerji tüketimi, daha yüksek performans ve uzun ömürlü bir kullanım süresi sağlayabilirsiniz.

Çamaşır Makinesinde Tasarruf Etmenin Yolları

İhtiyacınıza Göre Makine Şeçin

Makineyi satın alırken, ihtiyaçlarınıza göre tercih yapmanız gerektiğini unutmayın. Evinizde kullanacağınız çamaşır makineleri, büyük, yukarıdan yüklemeli modeller değil, çamaşırları makinenin önünde bulunan hazneden yükleyeceğiniz modeller olmalı.
Çamaşır makinesini, maksimum limitine dikkat ederek, o sınırı aşmamak kaydıyla, alabileceği kadar çamaşır içindeyken yıkayın. Daha az koymanız, ekstra yıkama süreleri gerektirecek ve bu da beraberinde, daha fazla elektrik tüketimi getirecek.

Çamaşır Makinesinde Tasarruf Etmenin Yolları

Ekonomik Ve Kısa Süreli Programları Tercih Edin

Çamaşır makinelerinin tamamında, çeşitli programlar bulunur ve bunlardan istediğinizi seçebilirsiniz. Çoğunlukla, makinenin üzerinde tavsiye edilen ve genelde uzun olan programlar tercih edilir. Fakat uygun sıcaklık derecesinde, çok uzun süreler seçmenizle, ekonomik ve kısa programlar tercih etmeniz arasında, çok büyük farklar olmayacaktır.
Hijyen kaygıları nedeniyle, çoğunlukla yüksek sıcaklıktaki programlar tercih edilir. Sıcak su sayesinde, çamaşırların daha iyi yıkanması hedeflenir. Ama yüksek sıcaklık derecelerinde yıkama yapmak, aynı zamanda, çamaşırlarınızı yıpratabilir. Bu yüzden, düşük sıcaklıktaki programları tercih edin, hem enerji tasarrufu sağlayın, hem de çamaşırlarınızı koruyun.

Çamaşır Makinesinde Tasarruf Etmenin Yolları

Düzenli Bakım Yaptırın

Bütün elektrikli aletlerde olduğu gibi, çamaşır makineleri de bozulabilir. Bozulması, masraf çıkarmasının yanında, makinenin ömrünü de kısaltır. Bunun için, makinenizin bakımlarını düzenli yaptırarak, hem ömrünü uzatabilir, hem de olası su baskını gibi olaylardan kurtulabilirsiniz.

Çamaşır Makinesinde Tasarruf Etmenin Yolları

Deterjan Miktarını Azaltın

Deterjanlar hijyen sağladığı gibi, yoğun bileşimleri sebebiyle, sağlığınıza zararları da dokunabilir. Aynı zamanda, daha fazla deterjanı durulamak için, makine daha fazla su kullanacaktır. Az deterjan koyun, hem sağlığınızı koruyun, hem de sudan ve elektrikten tasarruf edin.
Deterjan seçiminde, makineniz için belirlenmiş ve tavsiye edilmiş deterjanları seçmeye özen gösterin. Fazla köpüren ve çamaşırların üzerine dağılan deterjanlar, verimsiz yıkama ve temizlik sonucunu doğurur.
Bunun yanında, soğuk suda temizleme yapan deterjanlar da tercih edebilir, bu sayede, suyun ısınması için ekstra güç harcanmasını önleyebilirsiniz.

Çamaşır Makinesinde Tasarruf Etmenin Yolları

Yerleştirirken Dikkat Edin

Evinizde çamaşır makinesini yerleştirdiğiniz yerle, duvarlar arasında, en az 5 santim mesafe bulunmasına dikkat edin. Makine çevresindeki hava, kolayca hareket edebilmeli.

Çamaşırlarınızı Asarak Kurutun

Kurutmalı modeller seçmek, hem daha pahalı bir makine almak, hem enerji israfı, hem de fazla kurutma nedeniyle, çamaşırlarınızın zarar görmesine sebep olur. Çamaşırlarınızı, çamaşır kurutma makinesi kullanarak kurutmak yerine asarak kurutmayı tercih edin.
Makinenin durulaması biter bitmez, çamaşırlarınızı çıkarın. Ayrıca, nemli havanın uzaklaşması için, çamaşırların yıkandığı yerin iyice havalanmasını sağlayın. Bu hava, ciğerlerinize zarar verebileceği gibi, oldukça kötü ve katlanılması zordur.

Çamaşır Makinesinde Tasarruf Etmenin Yolları

Bu yöntemleri kullanarak, hem daha makinenizin daha uzun ömürlü olmasını sağlarsınız, hem çamaşırlarınızın size zarar verecek yapıda olmalarını veya yıpranmalarını önlersiniz, hem de çamaşır makinesinde tasarruf sağlarsınız. Bilinçli kullanım, her alanda size yarar sağlayacaktır.

Exit mobile version