Blender Nasıl Temizlenir?

Mutfakta işleri kolaylaştıran blenderların temizliği, çoğu kişiye zor gelir. Ancak yazımızda bulabileceğiniz ipuçları ile artık blender temizliği sizin için çok kolay olacak.

Blender Nasıl Temizlenir?

Tavsiyemiz blenderı kullandıktan hemen sonra temizliğini yapmanız yönünde. Çünkü bu şekilde, kalıntıların kuruyarak zor kirlere dönüşmesinin önüne geçmiş olursunuz.

Blenderınız Kendi Kendini Temizlesin: Oldukça pratik olan bu yöntemde blenderı yarıya kadar suyla doldurun ve içine birkaç damla deterjan damlatın. Blenderı düşük derecede 1 dakikaya yakın bir süre çalıştırın. Ardından blenderı kapatın ve dolum haznesini yerinden çıkararak ılık duru su ile iyice durulayın. Bu yöntemde kullandığınız deterjan miktarı çok az olmalıdır. Aksi takdirde fazla köpürür ve durulanması zor olur.

Eğer blender kabı üzerinde damla lekeleri varsa, bu lekelerin temizliği için blenderı yarısına kadar suyla doldurun ve içine iri şekilde doğranmış limon atın. Düşük derecede 1 dakikaya yakın çalıştırdıktan sonra duru su ile yıkayın. Blender kabınızın pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz.

Blenderın elektrikli kısmının temizliğini yaparken, fişin çekilmiş olduğundan emin olun. Bu kısmın temizliğini yaparken nemlendirilmiş bir bez kullanın. Eğer bu kısımlarda da inatçı lekeler varsa, beze birkaç damla deterjan damlatabilirsiniz.

Kalıplaşmış İnatçı Kirler ve Ayrıntılı Temizlik: Eğer blenderınız üzerindeki kirler yukarıda anlatıldığı şekilde temizlediğinizde çıkmıyorsa, şimdi anlatacağımız yöntemle blenderınızı temizleyebilirsiniz. Ayrıca belirli aralıklarla bu şekilde ayrıntılı temizlik yapmanızı, blenderınızın kullanım ömrünü uzattığı için tavsiye ediyoruz.

Blenderınızın kullanım kılavuzuna uygun şekilde, blender parçalarını birbirinden ayırın. Fişin bağlı olduğu parça hariç diğer tüm aksamları su ile temizlemeniz mümkündür.

Bu parçaları teker teker elinizde yıkayabileceğiniz gibi, lavabonuzu deterjanlı su ile doldurarak bu su içinde bekletip ardından sünger yardımıyla köpürtüp, duru su ile durulayarak temizlemeniz de mümkündür. Ardından ters şekilde bulaşıklığınızda kurumasını bekleyin.

Eğer kullanım kılavuzunda belirtiliyorsa blender parçalarını bulaşık makinesinde de yıkayabilirsiniz.

Dikkat!
Blender bıçağını elde yıkarken lütfen dikkatli olun. Bu bıçak oldukça keskindir bu nedenle tehlike arz eder.
Blender parçalarını birbirinden ayırıp yıkadıktan sonra tekrar yerlerine takarken tüm parçaların tamamen kuru olduğundan emin olun.

Exit mobile version