Bilgisayardan Uygulama Nasıl Silinir?

Bilgisayarlarımızda işimize yarayan yaramayan pek çok uygulama vardır. Her geçen gün bir yenisi daha eklenen uygulamaları merak eder ve indiririz. Bu uygulamaların bir kısmı doğru çalışmıyor olabilir veya artık kullanmaktan sıkılıyor olabilirsiniz birçok sebepten dolayı silmek istersiniz. Boşuna sabit diskinizde yer işgal eden bu programları sildiğinizde bilgisayarınızın hem hızı artar hem de yeni indireceğiniz uygulamalar için yer açılır. İşletim sistemine göre uygulamaları kaldırma yöntemleri de farklılık göstermektedir. Bu yazımızda uygulamaların nasıl silineceği konusunda bilgilere değineceğiz.

  1. Windows 7’de uygulama nasıl silinir?
  1. Windows 10’da uygulama nasıl silinir ?

Bazı uygulamalar sistemden kaldırılmış gibi gözüküp geride artıkları kalabiliyor. Program ekle-sil bölümüne girip baktığımızda program eski yerinde var olarak gözükür. Bu durumda yapmanız gereken öncelikle başlat/çalıştır düğmesini tıklayın ve çıkan yere ‘regedit’ yazın ve tamam deyin. Uninstall sekmesindeki silinmeyen uygulamayı bulun ve silin işleminiz gerçekleşecektir.

Herhangi bir program silerken bazı hatalar yapabiliyoruz. En sık yapılanlardan biri de program klasörünü tamamen silmek. Programın bilgileri bazı dosyalara depolanmış olabiliyor bu durumda sildiğinizi sandığınız program eklentileri ile birlikte karşınıza hep çıkacaktır. Tamamen silmek ve bir daha karşılaşmamak için yukarıda bahsettiğimiz silme yollarını eksiksiz uygulayın. Program silme işlemini kendiniz yapmak istemiyorsanız program kaldırma adlı programlar mevcut. Bu programlar; düzgün çalışmayan, gereksiz ne kadar program varsa hepsini temizler. İnternetten detaylı bir şekilde araştırıp ücretsiz indirebilirsiniz.

Peki satın aldığımız uyguları silerken nelere dikkat etmeliyiz ?

Daha önceden satın almış olduğunuz programı sildiğinizde yeniden yüklemeniz durumunda bir ücret ödemiyorsunuz bu bilgi de çok önemli. ‘Bu programı ücretli indirdim nasıl silerim, silersem yine ücret öderim dursun bir kenarda’ diye düşünerek program öylece kullanılmadan duruyor. Daha önceden satın almış olduğunuz programı sildiğinizde yeniden yüklemeniz durumunda bir ücret ödemiyorsunuz bu bilgi de çok önemli.

Exit mobile version