Bilgisayar Geçmişi Nasıl Silinir?

Bilgisayar kullanıcılarının en çok merak ettiği konulardan biri de kullanmış oldukları bilgisayarın geçmişinin nasıl silineceğidir. Gerek işyerlerinde gerekse okullarda birtakım uygulamaların kullanılması yasaktır. Bu yüzden silme yöntemini kullandığınızda gizliliğini korunmuş olacaktır. Şahsınıza ait olmayan bilgisayardaki uygulamaları kullanıp gizli kalmasını istiyorsunuz ve  geçmişi tamamen silerek bir şey kalmasın istiyorsunuz. Ya da şahsınıza ait bir bilgisayarın geçmişini temizleyerek belleğinde yer açmak ve bilgisayarın hızının yavaşlamasını önlemek istiyorsunuz. Belli aralıklarla geçmiş temizleme işlemi yapılmasında büyük yarar vardır. Bu konuda bilgi sahibi olmayan yüzlerce kullanıcı vardır eminim. Gelelim bilgisayarda geçmiş temizleme işlemine. Şimdi aşağıda adım adım izlenecek yolları gösterelim.

Bilgisayar geçmişini başka hangi yöntemlerle silebilirim ?

Bilgisayar geçmişini silmek için birden fazla program vardır. Bu programlar sayesinde işletim sistemindeki gereksiz, düzgün çalışmayan, öylesine yer kaplayan tüm dosyalar otomatik olarak silinir ve bilgisayarınızın daha hızlı çalışmasını sağlar. En bilinen programlardan biri de CClear’dır. Bu yazılımın bazı versiyonları ücretlidir ( daha detaylı bilgi için tarayıcıya göz atın ).

Ayrıca geçmiş silmek için herkesin bildiği en çok kullanılan yöntem de format atmaktır. Özellikle bilgisayar yavaşlayıp eski performansını yitirdiğinde en çok bu yönteme başvurulur. Format demek sistemin sıfırlanması demektir. Ama tam anlamıyla bilgilerin tamamen silinmesi demek değildir. Yapılan tüm işlemlerin kayıtlı olduğu bir bellek vardır buna sanal bellek denir. Bilgisayarınız uzun süre formatlanmamış ise sanal bellek birden fazla program çalıştırır bu da hard diskinize zarar verir. Çok sık format işlemi de pek yararlı değildir gerek duyulduğunda yapılması har diskinizin ömrü için daha iyi olacaktır. Saklamak istediğiniz dosyalarınızı veya silmek istemediğiniz bilgileri istediğiniz klasörde saklayarak format işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz. Format işlemini kendiniz yapmak istiyorsanız detaylıca internetten araştırıp bilgi sahibi olabilirsiniz.

Exit mobile version