Başarılı Olmuş Dünyanın En Şaçma İş Fikirleri

Kar Nakliyesi, Yo- Amerikanın her yerine doğal kar taşımacılığı

2015 Şubatta Boston ‘da bir çift 4 metre karı görünce çok şaşırdılar ve kendilerine sordular; acaba birileri gerçek kar satın almak ister mi?
Birkaç gün sonra kendi kar taşımacılığı şirketlerini kurdular adını da Tarihi Boston Kar Nakliyecisi koydular.
Kar Nakliyesi gerçekten garip ve daha önce denenmemiş bir iş dalı olduğundan ilk birkaç gün içerisinde çokça satış yaptılar. İlk önce BostInno’ya sonraki gün Boston Global çiften kar satın aldı. Satışları iki hafta içerisinde kar topu etkisi kadar büyük bir hızla katlanıyordu. Today Snow, TIME, NBC Nightly News ve CNN ‘e de kar satışı yaptılar ve kurdukları garip işleri sayesinde haber oldular.

Tüm bu basın tanıtım işlerinin ardından satışları 10’dan 50’ye, 50’den 100’e, 200 ve üstüne tırmandı. Kısa süre sonra işe başlarken bu kadar başarılı olacaklarını düşünmeyen çift hazırlıksız yakalanmıştı. Ellerinde 8 metre kar ve 24 su şişesi vardı, birkaç hafta sonra her şeyi elleriyle birlikte yapan çift artan siparişlere yetişebilmek için yakınlarından yardım istedi. Kardeşlerinde dahil olduğu bir ekiple 3 gruba ayrıldılar. Bir grup siparişleri hazırlarken; bir grup nakliyeyle diğer grup ise internet sitesi, halkla ve basınla ilişkiler, röportajlarla ilgileniyordu.

Bu arada çiftimizin işlerini bırakıp sadece bu işle ilgilendiklerini düşünmeyin çünkü ikisi de bir yandan çalışmaya devam ediyorlardı. Sabahın 5 ‘ten 8 ‘e kadar kar siparişleri için mesaiye başlıyorlardı, 8’den akşam 7 ‘ye kadar iş yerinde çalıştıktan sonra 1’e kadar da kar siparişlerinin kusursuz olması için uğraşıyorlardı. Hiç şüphesiz yorucu ve bir o kadarda heyecanlı günler geçirdiler.
Sonuç olarak ürünlerini hızlı bir şekilde evrimleştirdiler ve karların kargo süresi 12 güne kadar çıksa bile ”Kutusunda Garantili Bir Kar” nakliyesi gerçekleştirdiler.
Geçen sene sadece yılbaşı için ”Beyaz Noel” teması adı altında Florida, Arizona, Texas, Californiya hatta New York eyaletlerindeki 80 ‘den fazla eve kar teslimatı yaptılar. Geriye dönüp baktıklarında başlattıkları garip iş girişimlerinden oldukça memnun olduklarını söyleyen çift, bu maceradan çok şey öğrenmiş. Özellikle nakliye sektörü hakkında pek çok tecrübe edinmişler, FedEx ve Express ile ortaklık etmişler, kar kutularını özel üretim yaptırmışlar ve karın dayanması için gerekli buzları temin etmişler. Hiç ummadıkları kadar başarılı olan bu girişimlerini hiç unutmayacaklarına eminiz.

başarılı olmuş dünyanın en saçma iş fikirleri

Yüzde Yüz El İle Toplanmış, Profesyonelce Sunulan İngiltere Yaprakları

İlk sezonlarında 2015 Sonbaharda 1600 ‘ün üzerinde korunmuş yaprak satarak oldukça başarılı olan girişim, 36 farklı devletten dünya çapında 15 ülkeye yaprak sevkiyatını gerçekleştirdi. Yaprakları seçme ve toplama sürecini anlatan kısa videoyu aşağıda paylaşıyoruz. Girişim bu yılda 1 Eylül’de devam etti ve ekip şimdiden 2017 Eylül’ü sabırsızlıkla bekliyor. Yaprak satın almak isterseniz aşağıdaki Twitter ve Facebook hesaplarını takip edebilirsiniz.
Kim para ağaçta yetişmiyor demişti?

başarılı olmuş dünyanın en saçma iş fikirleri

Scoot Ginsberg ile Tanışın

Scoot Ginsberg katıldığı bir konferansta taktığı yaka kartını hiç çıkartmayarak sayısız röportaj,Ted konuşması, 30’dan fazla kitap ve tam 7 albüm yapmış biri. Katıldığı konferansın ardından sırf insanların vereceği tepkileri merak ettiği için 7 gün 24 saat boyunca ne giyerse giysin yaka kartını takmış. Böylece 5,000 gün geçirmiş ve 6 iş değiştirmiş. Başlarda ona garip gözlerle bakanların günden güne daha nazik, kibar ve samimi davrandığını keşfetmiş. Yaka kartı takmasının insanlara cana yakın geldiğini anlayınca bunu iş ve özel hayatında başarının anahtarı olarak kullanmış.
Scott’ un yaka kartını bugün hala çıkartmadığını, aksine tüm ceketlerine kart iliştirdiğini söyleyelim. Zamanla medyanın ilgisini çeken Scoott bunu kendi reklamını yapmak ve kendini bir marka haline getirmek için kullanmış. Bugün 30’dan fazla kitabı, 7 albümü ve sayısız konuşması var. Ayrıca blogunda kişisel markalaşma hakkında yazılar yayınlamaya devam ediyor.

başarılı olmuş dünyanın en saçma iş fikirleri

Balon Evlerde Tatil

İngiltere ‘de geceliği 287 dolardan, İşveçte ise 157 dolardan kiralanan şişme balonlar geleneksel tatillerden sıkılanlar için biçilmiş kaftan. Doğanın içinde kamp yapmak gibi gözüksede çadır yerine her yeri görebileceğiniz saydam balonlar içinde konaklamanın çok ayrı bir zevk olacağını düşünüyoruz. Sizde Airbnb kullanmaktan sıkıldıysanız, birde bu alternatifi deneyin deriz. Kesinlikle farklı bir iş kolu olduğuna ve kısa zamanda yayılacağına eminiz.

başarılı olmuş dünyanın en saçma iş fikirleri

Şu Şişesi Satmak

Bir noktada aslında su ücretsizken -ki bugün evimizde kullandığımız su için bile bir sürü ödeme yapıyoruz- o halde su yerine su şişesi satarsak, dünyadaki su krizini de çözebiliriz diyen bir grup çılgın insan bir araya geldi ve iş adamlarının büyük desteğini alarak su şişesi satmaya karar verdi.
15. yy’da İngiltere başlayan bu girişim 17 ve 18. yy’da da şişelenmiş kaplıca ve tedavi suyu adı altında devam etti. Bu girişimin ne kadar tuttuğunu söylememize gerek yok heralde?

E-bay

Alex Tew , 2005 yılında beş parasız bir üniversite 3.sınıf öğrencisiyken not defterine şu soruyu yazdı: Nasıl milyoner olabilirim?
20 dakika sonra cevabını biliyordu. 1 milyon piksellik reklam alanı olan bir web site tasarlayacaktı ve pikselini 1 dolardan satacaktı. İşe yarayıp yaramayacağını bilmiyordu, çılgın bir fikir olabileceğini düşündü fakat kaybedeceği hiçbir şey olmadığı için bu işi denemeye karar verdi.

Böylece siteyi yaptı 100 dolar harcayarak basit bir domain adı ve sahiplik satın aldı. Fikir gayet basitti şirketlere en az 10×10 ya da daha büyük bir reklam alanını 1 dolardan satacaktı, şirketlerin ürünleri, logoları ve linkleri de olacaktı. Başlarda Alex, ilk 1000 pikseli almaları için bazı aile yakınlarını ve arkadaşlarını ikna etmeye çalıştı, yerel basına ilanlar verdi, önceliği kendi bölgesine vermişti.
Numarası işe yaradı, medyanın haberi yaymasıyla beraber ilk iki haftada 40.000 dolar kazanmıştı bu üniversite parasına yetiyor hatta artıyordu bile. Beş ay sonra sitesi 35 ülkenin şirketleri tarafından kullanılıyordu ve 1 milyon dolar kazanmıştı.

başarılı olmuş dünyanın en saçma iş fikirleri

Slinky Oyuncağı

Tarihin en popüler oyuncaklarından biri olan Slinky oyuncağı deniz mühendisi olan Ricchard James tarafından bulundu. O zamanlarda savaş gemileri beygir gücü ile test ediliyordu. 1943 yılında Richard Philadelphia Kramp Tershanesi’nde çalışıyordu. Bir gün test metre, kullanım esnasında oluşan kıvrılma sonucu yuvarlanarak Richard ‘ın masasına düştü. İşte bu an Richard’a oyuncak yapması için ilham kaynağı olmuştu. Akşam karısıyla bu düşüncesini paylaştı ve karısı sözlükten oyuncak için isim aramaya başladı. Böylece sinsi,kıvrımlı ve ince sözcüklerini barındıran ”tahrik edici” anlamına gelen Slinky’de karar kıldılar.
Richard ve Betty 500 dolarlık bir bütçe ile oyuncağı satmaya başladı. Noelden bir gün sonra oyuncağın satışları patladı ve plastiğin altın çağı olarak bilinen 90 ‘lı yıllarda satışlar en yüksek rakama ulaştı. Totalde oyuncaktan 250 milyon dolar kazanığı biliniyor.

başarılı olmuş dünyanın en saçma iş fikirleri

Selfi Çubuğu

Genç nesilin selfie delisi olduğunu hepimiz biliyoruz, bu yeni trend uzun süre devam edecek gibi gözüküyordu.
Kanadalı mucit Wayne Fromm, bu eğilimi iyi tahlil etti ve meyvelerini toplamaya çalıştı böylece selfi çubuğu icat etti. İlk ortaya çıktığında garip göründüklerinin farkındayız ancak çubuk o kadar kısa zamanda öyle bir hızla yayıldı ki sokak satıcılarında 3 liraya satılır oldu.
Buluşu Wayne ‘yi milyoner etti ancak selfi çubuğu aslında 1980’lerde Hiroshi Ueda tarafından icat edilmişti. Kamera şirketinde çalışan Hiroshi hevesli bir fotoğrafçıydı, yurtdışına her gidişinde fotoğraf makinesini götürüyordu fakat kendisini çekemiyordu. Makinasını başkalarına da kullandırtmak istemeyince kendisini de çekebileceği selfi çubuğunu icat etmiş oldu. Tabi o zamanlar halk bu icadı benimsememişti.

başarılı olmuş dünyanın en saçma iş fikirleri

Altın Takma Dişler

Altın,gümüş yada pembe altın karışımlı takma dişler, bugüne kadar aylık satışı 10.000 ile 20.000 dolar olan, Forbes’e ve ünlü bir sürü dergiye konu olmuş bir girişim.

Rap müzik sevenlerinin ve dinleyicilerinin aslında pekte aşina olmadığı altın diş modasını Brian Joseph Roberts, tüm tüketici segmentlerine uyarlamış. Kendisi de sıkı bir rap hayranı olduğu için, rapçilerin giyim tarzını, aksesuarlarını inceleyerek onlar gibi giyinmek istemiş. Aksesuarların özellikle de altın dişlerinin ne kadar pahalı olduğunu görünce; bu takma diş kalıplarını kendisi daha ucuza mal edebileceğini ve bir sürü insana ürünü pazarlayabileceğini düşünmüş. Diş kalıplarının cool olup olmadığı tarşılır ancak Brian kullanılabilir, ucuz bir alternatif yaratmış ve aylık satışlara bakacak olursak ürünün bir ihtıyaçtan doğduğu bu nedenle çok tutulduğu ortada.

başarılı olmuş dünyanın en saçma iş fikirleri

Sanal Flört Asistanı

Birçok insan kendisini güzel, başarılı ve kendisi gibi biriyle tanıştırması için para vermeye, uygulamalar indirmeye razıdır.
Bu fikirden yola çıkarak iş kurmuş 40 kişilik bir takımdan bahsediyoruz. Birbirleri gibi olmayan kişilerle flört etmekten bıkmış, iş ve ilişki hayatını dengede tutamayan, ilişki başlangıcında ne söylemesi gerektiğini, ilişkisi ilerlediği sırada nasıl davranması gerektiğini bilmeyen onlarca kişiye hizmet vermişler.
Ekip ilişki ile ilgili aklınıza gelebilecek her şeyi yapıyor, ilişki taktikleri, mesajlaşmalar, hediye gönderimleri, özel günleri not edip hatırlatmalar… 7 yıl boyunca 40 kişilik ekibi ve yüzlerce müşterisiyle çalışma hayatını sürdüren ajansın gerçekten profesyonel çalıştığını söyleyebiliriz.

başarılı olmuş dünyanın en saçma iş fikirleri

Exit mobile version