Altcoin Nasıl Alınır?

Altcoin kısaca, Bitcoin’in ün kazanmasından sonra ortaya çıkan diğer kripto para birimlerine denir. Gün geçtikçe altcoin’lerin sayısı ve değeri artmaya devam ediyor. Altcoin sahipleri çok kısa sürelerde paralarını kat kat arttırıyor. Her geçen gün çevremizde altcoin alıp satarak para kazanan daha fazla insan görmek mümkün.

Birçok insan da nasıl yapılacağını bilmediği için bu fırsatın içine atılmak istese de cesaret edemiyor. Bu yazımızda altcoin nasıl alınır adım adım ve resimlerle anlatacağız.

1. Adım: Türk Lirasını BTC’ye Dönüştürmek:

İlk olarak bu linke tıklayarak Paribu’ya üye oluyoruz ve TL yatır kısmından Paribu hesabımıza para aktarıyoruz. Paribu bir Türk sitesidir ve havale yoluyla para yatırabilirsiniz. Para yatırma alt limiti 500 TL’dir. Para yatırdıktan sonra “Kolay Alış-Satış” bölümünden TL’mizi BTC’ye (Bitcoin) çeviriyoruz.

2. Adım: Altcoin Alıp Satacağımız Coin Borsasına Üye Olmak:

Ardından bu link üzerinden Binance’e kayıt olacağız. Siteye girip sağ üstte bulunan Register butonuna tıklıyoruz. Karşımıza çıkan alanda üste e-mail adresimizi, sonraki iki kısmın ikisine de kullanmak istediğimiz şifremizi giriyoruz. Alttaki ufak kutucuğu da işaretledikten sonra sarı renk haline gelen Register butonuna tıklıyoruz. 

Ardından e-mail adresimize gelen mail’i açıp sarı renkli Verify Email butonuna tıklıyoruz ve üyeliğimizi tamamlamış oluyoruz. Binance dünyanın en büyük Coin borsalarından birisi olup gelen yoğun üyelik talepleri karşısında dönem dönem birkaç günlüğüne yeni üye alımını durdurabiliyor. Böyle durumlarda günde 3-4 defa deneme yaparak yeni üye açtığı saate denk gelebilir ve üye olabilirsiniz. Bu gibi durumlar her zaman olmamakla birlikte yoğun dönemlerde bazen en fazla 1-2 gün sürüyor ve gün içerisinde belirli saatlerde yeni üye alımı açılıyor.

 

Siteye ilk giriş yaptığımızda karşınıza şöyle bir mesaj gelecek. Hesabın güvenliğini arttırmak için buradan Google Authentication seçeneğini seçiyoruz.

 

Şimdi ilk olarak cep telefonumuza Google Authentication adlı uygulamayı indiriyoruz. Uygulamayı açarak bilgisayarda karşımıza gelen qr kodu okutuyoruz veya karışık harf ve sayılardan oluşan 16 haneli kodu kopyalayıp uygulamaya yapıştırıyoruz. Ayrıca bu kodu başka bir yere daha kaydetmeniz tavsiye ediliyor çünkü telefonunuzun bozulması veya kaybolması gibi durumlarda işinize yarayacak. Bunları yaptıktan sonra sağ taraftaki “I’ve backed it up, Continue.” yazılı sarı butona tıklıyoruz.

Ardından karşımıza gelen bu ekranda en üste az önce kopyaladığımız 16 hanelik kodu, ortaya hesabımızın şifresini, en alta da indirdiğimiz Google Authentication’ın oluşturduğu anlık kodu giriyoruz. Ardından “Enable 2FA” butonuna tıklıyoruz.

3. Adım: Bitcoinleri Binance Coin Borsası’na Göndermek:

Binance hesabımızı da açtığımıza göre sıra geldi Bitcoin’leri Binance’e aktarmaya. Binance ana ekranında sağ üstten Funds menüsünün altındaki Deposits Withdrawals bölümüne tıklıyoruz.

 

Ardından alfabetik sıralı coin listesinden Bitcoin‘in üzerine gelerek Deposit butonuna tıklıyoruz ve karşımıza çıkan karışık harf ve sayılardan oluşan adresi kopyalıyoruz.

 

Şimdi Paribu’ya girerek BTC İşlemleri bölümüne tıklayarak Bitcoin Çekme bölümüne geliyoruz ve Cüzdan Adresi yazan alana az önce Binance’ten kopyaladığımız adresi yapıştırıyoruz ve alt tarafa da çekmek istediğimiz BTC (TL değil) tutarını girerek Bitcoin Çek butonuna tıklıyoruz ve işlem sona ermiş oluyor.

4. Adım: Altcoin Alıp Satmak:

Artık Binance hesabınızda BTC bakiyeniz bulunmakta ve bu bakiyeyle istediğiniz altcoin’i alıp satabilirsiniz. Sol üstteki menüden Exchange > Basic butonuna tıklayarak resimde gördüğünüz sayfayı açabilirsiniz ve bu sayfadan sağ tarafta istediğiniz altcoinin kısaltmasını yazarak bulabilirsiniz. Altcoin satın almak için ortadaki grafiğin altındaki iki bölümden Buy yazandan işlem yapmalısınız. İster Amount kutucuğuna sayı yazarak kaç adet almak istediğinizi, ister altındaki yüzdeli sayılardan birini seçerek bakiyenizin yüzde kaçıyla almak istediğinizi seçip yeşil “buy” butonuna tıklayarak sayın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Satım yapmak istediğinizde ise aynı işlemi sağdaki “Sell” alanından yapabilirsiniz.

Exit mobile version