Akbank Altın Hesabı Nasıl Açılır?

Birikimlerinizi altın olarak değerlendirmek isteyenler için Akbank’tan Altın Mevduat Hesabı!​​ Türkiye’de en çok rağbet gören yatırım araçlarından biri hiç şüphesiz ki “Altın“dır. Altına yatırım yapmak için bir bankada altın hesabı açmak size birçok yönden avantaj sağlayacaktır. Akbank altın hesabı ile altına yatırım yaparken gram olarak alım satım işlemi yapmanın yanı sıra biriktirmek isteyenler de Akbank altın mevduat hesabının sunduğu avantajlardan yararlanıyor. TL, USD, EURO ya da herhangi bir döviz gibi, gram cinsinden alacağınız altınlarınız Akbank altın mevduat hesabı’nda üstelik hesap ücreti de alınmadan sizin için değerlensin ister misiniz?

Altını yatırım aracı olarak seçen herkesin aklına “Ayarını nasıl anlarım, işçilik maliyetleri nasıl hesaplanır, altınım çalınırsa veya kaybolursa ne yapmak gerekir, satın alacağım altının gramı düşük mü yoksa yüksek mi olduğunu nasıl anlarım, eski tarihli altının dezavantajları nelerdir?” gibi sorular gelmesi normaldir. İşte Türkiye’nin en çok itibar gören ve köklü bankası Akbank ile kafanız rahat ederken, altınlarınız da değerlenir.

akbank-altin

Akbank Altın Mevduat Hesabı Nedir?

Mevduat sizin için doğru bir yatırım seçeneği ise ve altında kazanma fırsatı olduğunu düşünenlerdenseniz Akbank’ın altın mevduat hesabı tam size yönelik hazırlanmış bir mevduat hesabıdır. Açacağınız bir Akbank altın mevduat hesabı ile TL, USD, EURO ya da herhangi bir döviz gibi, gram cinsinden alacağınız altınlarınız da Akbank Altın Mevduat Hesabı ‘nda sizin için değerlenir.

Akbank Altın Hesabı Nasıl Açılır?

Eğer hali hazırda bir Akbank müşterisi iseniz; Akbank’ın 444 2525 numaralı çağrı merkezi telefon bankacılığından bir şifre alabileceğiniz gibi aynı şifre alma işlemini herhangi bir Akbank şubesinden de gerçekleştirebilirsiniz. Tabi Akbank Direkt internet bankacılığını kullanan Akbank müşterileri bu 2 seçenekle uğraşmak yerine online bankacılık ile de altın mevduat hesabı başvurunuzda kullanmanız gerekecek şifreniyi kolayca edinebilirler.

Akbank müşterisi olmayanlara altın mevduat hesabı açmaları için ilk kural herhangi bir şube, çağrı merkezi ya da internet üzerinden Akbank müşterisi olmaları gerekmektedir.

Vadeli Akbank Altın Hesabı Nasıl Açılır?

Aslında yöntem olarak başvuru süreçleri normal mevduat hesabı açmak ile aynıdır fakat burada vadeye hak kazanmak için “Vadeli altın hesabı açmak için alt limit 500 gram, minimum vade 6 aydır” gibi küçük bir ön koşulu sağlıyor olmanız gerekir.

Exit mobile version