Açıköğretime Nasıl Başvurulur?

gsdgsd

Açıköğretim Fakültesi için,

Açıköğretim Fakültesi, örgün eğitimin dışında eğitim almak isteyen aday öğrencilerine okul dışında eğitim almalarını sağlar. Lise mezunu her adayın Anadolu Üniversitesi Açıköğretim fakültesine başvurma olanağı mevcuttur. ÖSYM puanınızı çok yüksek tutmadan, çok hazırlanmadan Açıköğretim fakültesini tercih edebilirsiniz. Puanlarının düşük olması size sağladığı belli avantajlardan biridir.  Ayrıca, açıköğretim fakültesine lisans veya önlisans programına kayıtlı olup da, ikinci üniversitesini bitirmek isteyen adaylar da başvurabiliyorlar.

YGS puan türlerinin en az birinden, 150 ve daha yukarı puan almış olanların Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminin (ÖSYS) tercih işlemlerinde kontenjan dâhilinde bir programa yerleştirilmesi halinde kayıt hakkı kazanmaktadırlar.

Peki, eğitim nasıl devam ediyor? Nasıl başvurmak gerekiyor? Kimler yararlanabilir? Okulu bitirmek için ne gibi etmenler gerekiyor?

Meslek Liselerinden Mezun Olanlar İçin Yeni Kayıt

Mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarından mezun olacakların/olanların istedikleri takdirde, bitirdikleri programın devamı niteliğinde veya buna yakın programların uygulandığı meslek yüksek okulları ile açıköğretim ön lisans programlarına sınavsız olarak yerleştirilme işlemleri de yine ÖSYS başvuru ve tercih işlemleri kapsamında yapılmaktadır.

Acik-Ogretim-lisesi-basvuru-ve-kayit-yerleri-ogren

Açıköğretim Lisesi için,

Açıköğretim lisesi, çoğunluk olarak Türkiye’de eğitimini dışarıdan tamamlamak isteyen ortaokul mezunu adaylara yönelik bir eğitim sistemidir. Dersler uzaktan eğitim ile devlet tarafından sağlanan ders kitaplarıyla yapılır. Öğrencilerinin kitaplarını belirtilen zamanlarda halk eğitim merkezlerinden almaları gerekir.

Başvuru için gerekli adımlar,

1.Adım: Bankaya Yeni Kayıt Ücretini Ödeyiniz,

Açık Öğretim Lisesine yeni kayıt yaptıracak öğrenci adayı her yıl belirlenen yeni kayıt katılım bedelini ödemek zorundadır. 2016 yılında bir dönem için Yeni Kayıt katılım bedeli 40 TL‘dir. Bu bedelin; 30 TL‘sini Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının (Halk Bankası ayrıca havale ücreti talep etmektedir) herhangi bir şubesine T.C. Kimlik numaranızı beyan ederek Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, MEB Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına ödeyiniz ve dekontunu muhafaza ediniz.

2.Adım : Yeni Kayıt işlemleri İçin İrtibat Bürosuna gidiniz.

Yeni Kayıt ücretini yatırdığınıza dair dekont ve “Yeni Kayıt Başvurusu İçin Gerekli Evraklar” başlığı altında yer alan durumunuza uygun maddede belirtilen belgeler ile birlikte bulunduğunuz yerdeki irtibat bürosuna gidiniz. Açık Öğretim Lisesi Yeni Kayıt iş ve işlemlerini yapmak üzere görevlendirilen İrtibat Büroları listesi için buraya tıklayınız.

Bu aşamada nüfus kayıt bilgileriniz, adresiniz, resminiz, getirdiğiniz belgelere(tasdikname, diploma, denklik belgesi vb.) ait bilgiler Açık Öğretim Lisesi bilgi sistemine kaydedilir, öğrenci numaranız ve geçici şifreniz oluşturulur. İrtibat bürosu, sisteme kaydedilen bilgilerin bir nüshasını da size teslim eder.

3.Adım : Derslerinizi Seçiniz.

Öğrencilik durumunuz Aktif hale geldikten sonra, size verilen öğrenci numarası ve şifrenizle sisteme girip derslerinizi seçmelisiniz. Ders seçimi işlemini nasıl yapacağınız konusundaki açıklamalar için tıklayın..

 

Exit mobile version