Üçüncü nesil üniversitelerin öncüsü sloganı ile yola çıkmış Abdullah Gül Üniversitesi, Kayseri’de yer alan özel üniversitelerden biridir. Eski cumhurbaşkanlarından Abdullah Gül’ün adı verilmiştir. Abdullah Gül aynı zamanda Kayserili olmasından ötürü, Kayseri’de okulun kurulması kaçınılmaz bir sonuç olmuştur.
Ne zaman kuruldu, eğitim dili nedir?
Abdullah Gül Üniversitesi 2010 yılında kurulmuştur, ancak ilk öğrencilerini 2013-2014 yılında almıştır. Bu nedenle şu an 3. eğitim yılında, yeni bir üniversitedir. Eğitim dilinin İngilizce olduğu okul, devlet üniversitesidir.
Abdullah Gül Üniversitesi’nde hangi fakülteler var?
Toplam beş fakülte bulunan okulda, özellikle sayısal alan olarak nitelendirilecek fakülteler ağırlıktadır. Abdullah Gül Üniversitesi’nde yer alan fakülteler ve ana bilim dalları aşağıda yer almaktadır.
- Mühendislik fakültesi
- Mimarlık fakültesi
- Yönetim bilimleri fakültesi
- İnsan ve toplum bilimleri fakültesi
- Yaşam ve doğa fakültesi
Abdullah Gül Üniversitesi’ne nasıl gidilir?
Kayseri merkezine yürüme mesafesinde olan Abdullah Gül Üniversitesi’ne, Kayseri merkezden direkt gidebilirsiniz. Şehrin içindeki tramvay hattı ile, Talas ve Erciyes Üniversitesi (Tıp fakültesi ve mühendislik fakültesi dahil) gibi noktalardan Kayseri merkezine gidebilir, ardından da AGÜ’ye gidebilirsiniz. Harita üzerinden okulun konumu şu şekilde:

Abdullah Gül Üniversitesi ile ilgili bilinmeyenler!
Gelelim AGÜ’nün bilinmeyenlerine.. Üniversite, 2016 başlarında yaşanan ‘Akademisyenlerin Barış Bildirisi’ tartışmalarında ismini duyurmuştu. Bildiriye imza atanlardan biri olan Bülent Tanju’nun istifasını isteyereK basına yansıyan üniversite, ‘Akademisyenler için özgür ortam yok mu?’ sorularını akıllara getirmişti.
Yeni bir okul olmasıyla birlikte, kampüsü son derece şık!
Sümer fabrikası binasının yerine yapılan kampüsü, İstanbul’dan bilenlerin hatırlayacağı Bilgi Üniversitesi – Santral Kampüs’e benzer bir atmosfere sahip, Ekşi Sözlük yazarının yorumu bu durumu anlatıyor:

İmkanlar göz dolduruyor
Hem kampüs imkanları hem de kaliteli bir üniversite yaklaşımı ile AGÜ geçerli not alıyor. Devlet üniversitesi olmasına karşın, okulu tercih edenlere belli skalada ödemeler yapıldığı biliniyor. İlk 1000’den girenlere aylık 2300 tl, ilk 20 binden girenlere ise aylık 700 tl gibi burs desteği önemli bir detay.
Kayseri’nin etkinlik açısından fırsatlar sunan, büyük bir şehir olması da Abdullah Gül Üniversitesi’ni farklı kılıyor.
Şehir içinde bisikletle gezmenin popüler olduğu biliniyor. Bunun dışında tramvay kültürü, spor alanında Erciyesspor ve Kayserispor gibi iki önemli ekibe ev sahipliği yapan stadyumu ile Kayseri, önemli bir merkez.
Diğer şehirlere yakınlığı
Ankara’ya 5-6 saatte gidebileceğiniz Kayseri’den Kırıkkale ve Kırşehir’e daha kısa süre içinde gidebilirsiniz. Malatya ve Elazığ yönüne gidebileceğiniz şehir, konum olarak etkili bir noktadadır.