3G Hat Nasıl Açılır? 3G Hat Açma Yöntemleri Nelerdir?

3G Nedir?

3G mobil kullanıcılar için geniş alanda kablosuz telefon görüşmeleri yapmaya, görüntülü konuşmaya ve kablosuz veri aktarımına yarayan, 2G ve 2.5G hizmetlerine göre daha yüksek veri hızlarına sahip bir tür bağlantı teknolojisi anlamına gelmektedir.

3G Hat Ücreti Hesaplama – 3G Ücretli Midir?

Temmuz 2010 itibariyle kullanıma açılmış olan teknoloji, mobil operatörler tarafından ücretsiz abonelik hizmetiyle sunulmuş durumda. Diğer bir deyişle firmalar tarafından hazırlanan mobil internet paketleri, tarife fiyatları haricinde herhangi bir ek ücret ödemeye gerek duyulmadan veriliyor.

Kullanılan Operatöre Göre 3G Açma ve Ayarlarını Yapma Yöntemleri

Hattınızı 3G aramaya açtırmak ve gerekli ayarları operatörünüzden almak için müşteri hizmetlerini arayabilir, iletişim merkezlerine ziyaret edebilir veya kısa mesaj gönderebilirsiniz.

Vodafone Turkcell Telekom 3G Hat Açma

Turkcell 3G nasıl açılır: Telefonunuz bu teknolojiyi destekliyorsa, 3G yazıp 2222’ye göndererek gerekli ayarları alabilirsiniz. Bulunulan konumda 3G’nin desteklendiğinden emin olmak için 532 ya da 0532 532 00 00’ı arayabilirsiniz.

Vodafone 3G nasıl açılır: Vodafone hattınızı 3G kullanıma açmadan önce isterseniz bulunduğunuz konumda destekleyen şebeke olup olmadığını anlamak için KAPSAMA yazıp 3636’ya mesaj atabilirsiniz. Eğer varsa, 3G yazıp 3636’ya ücretsiz mesaj atarak 3G teknolojisini kullanmaya başlayabilirsiniz.

Türk Telekom 3G nasıl açılır: Avea, TTNET ve Türk Telekom bir araya gelmesiyle kurulan Türk Telekom firmasında hattınızı görüntü konuşma gibi hizmetlere açmak için 3G  yazıp  5555 ‘e göndererek  abone olabilirsiniz.

BİMcell 3G nasıl açılır: BİMcell Müşteri Hizmetleri’i arayarak (444 4 551) veya Bimcell hatlı telefonunuzdan 3G yazıp 4551‘e göndererek 3G servisinden yararlanabilirsiniz.

PTTcell 3G nasıl açılır: Telefonunuzun 3G uyumluluğunu 3534’e boş SMS atarak, ücretsiz olarak öğrenebilirsiniz. Telefonun uyumlu olması durumda, 3G yazıp 1788’e SMS gönderebilirsiniz.

Telefon Modeline Göre 3G Açma

İphone için 3G açma: Ayarlar menüsünden Hücresel bölmesine girdikten sonra “3G’yi Etkinleştir” seçeneğini yana kaydırarak 3G internetinizi aktif hale getirebilirsiniz. Herhangi bir sorun durumda Ayarlar > Genel > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırla seçeneğinden ayarlarınızı sıfırlayarak tekrar deneyin.

Samsung için 3G açma: Uygumalar menüsünde Ayarlar’a girip Diğer Ayarlar bölümünden Mobil Ağlar’a girin. Şebeke Modu’na tıkladıktan sonra  “GSM/WCDMA (Otomatik Mod)”yı seçip 3G internetinizi kullanmaya başlayabilirsiniz. Eğer kapamak isterseniz, aynı kısımda “Yalnızca GSM”  seçeneğini seçin.

Lg için 3G açma: Ayarlar ikonuna tıklayarak sırasıyla İnternet Paylaşımı&Ağlar>Mobil Şebekeler>Ağ Modu>Otomatik:GSM&WCDMA seçin. Şebeke Modu seçeneği ise 3G özelliğini kapatır.

İşletim Sistemine Göre 3G Açma Yöntemleri

İos telefonlarda 3G açma: İos işletim sistemindeki telefonlar için 3G interneti, Ayarlar>Hücresel>Hücresel Veri sekmesine dokunup açabilirsiniz. Kapatmak için sola doğru kaydırın veya sekmeye tekrar dokunun.

Android telefonlarda 3G açma: Menü>Ayarlar>Diğer>Mobil Ağlar>Şebeke Modu yoluyla hattınıza tanımlı 3G interneti açıp kapatabilirsiniz.

Exit mobile version