2016 Yılının En İyi Çıkış Yapmış Fenomenleri

2016’yı geride bıraktığımız şu günlerde en iyi çıkış yaparak fenomen olan sosyal medya ünlülerini Viralking aracılığıyla sizin için derledik.

*Bu içerik alfabetik sırayla listelenmiştir.

ANNE COCUK

Bohemother

Amine Kamburoğlu, Instagram kullanıcı adıyla ‘bohemother’, Instagram’da 101.000’lik bir takipçi kitlesine sahip. Şu ana kadar paylaşmış olduğu 2,064 fotoğrafın yanı sıra kendisi Hürriyet Yazar Kafe’de yazarlık yapıyor. Oğullarıyle geçirdiği eğlenceli dakikaları hesabında paylaşmaktan keyif alan Amine Hanım, ViralKing tarafından 2016’nın en başarılı Anne ve Çocuk kategorisi sosyal medya fenomenlerinden.

İmren Gürsoy

Instagram’da 2937 post paylaşmış olan İmren Gürsoy, buna karşılık 193.000 kişi tarafından takip ediliyor. Anne ve çocuk kategorisinde yılın en başarılılarından biri olarak gösterdiğimiz İmren Hanım aynı zamanda kendi internet sitesinde de gebelik, doğum, alışveriş gibi konularda blog yazıyor.

Melinasmom

5,489 post ile Instagram’ın en aktif kullanıcılarından biri olan Merve Öztürk, Posta gazetesinde Anne Çocuk ekinde de yazarlık yapıyor. Toplamda 277.000 kişi tarafından takip edilen Merve Hanım, kızı Melina’yla yaptığı yüksek etkileşimli paylaşımları bulunmaktadır.

GÜZELLİK

Aslı Özdel

Youtube’da 210.596 takipçisi bulunan ve şu ana kadar 15.795.079 kez paylaştığı videolar görüntülenen Aslı Özdel, Cinema Makeup School Los Angeles’tan mezun. Aldığı eğitimin de katkılarıyla, takipçilerine alışılmış makyaj videolarından farklı tarzlar da sunan Aslı Hanım Instagram’da da popüler. Şu ana kadar 563 post paylaşmış olduğu hesabını 149.000 kişi takip ediyor.

Merve Özkaynak

Merve Özkaynak 557.663 kişilik takipçi kitlesiyle popüler Youtuberlardan biri olarak ViralKing’in yılın en başarılı Güzellik ve Kişisel bakım fenomenleri listesindeki yerini alıyor. Paylaştığı videolarla moda, alışveriş, makyaj, saç ve cilt bakımıyla ilgilenenlere seslenen Merve Hanım’ın 397.000 kişi tarafından takip edilen Instagram sayfasının yanı sıra, bloglarını paylaştığı bir websitesi de bulunuyor.

Meryem Can

Meryem Can, paylaştığı 131 videoyla en başarılı Youtuberlardan biri. 995.189 kişilik takipçi kitlesine sahip olan Meryem Hanım kanalında eğlenceli videolar, günlük vloglar ve challenge’lar paylaşmaktan keyif alıyor. Youtube hesabının yanı sıra Instagram’da da 462.000 kişi tarafından takip edilen Meryem Hanım, şu ana kadar Instagram’da 295 tane paylaşımda bulunmuş.

KÜLTÜR & SANAT

Arda Erel

Kültür & Sanat kategorisinde 2016’nın en başarılıları arasına giren sosyal medya fenomenlerinden biri de Arda Erel. Şu ana kadar paylaştığı 807 post ile 1.2 milyon kişi tarafından takip edilen Arda Bey, hesabında kendine ait alıntıların yanı sıra günlük hayatından kareleri de paylaşıyor.

İyi Tweet

İyi Tweet, 2.87 milyonluk takipçi kitlesiyle Twitter’ın en başarılı sosyal medya fenomenlerinden. Şu ana kadar attığı 56.300 tweet’le insanlara 140 karakterin ne kadar da anlamlı olabileceğini daha iyi gösteremezdi.

Şiir Sokakta

523.000 kişi tarafından takip edilen ve 21.600 tweet’i bulunan Şiir Sokakta, ünlü şairlerin şiirlerinden alıntılar yapmanın yanı sıra kendi şiirlerine de yer veriyor hesabında. Şiirin insan hayatında kendine yer açmasına yardımcı olan bu paylaşımlarıyla ViralKing’in yılın en başarılıları listesinde Kültür Sanat kategorisinde yerini almış bulunuyor.

MODA

Cansu Akın

Cansu Akın, 280.768 kişi tarafından takip edilen Youtube hesabında kendi hayatından karelerin yanı sıra, moda alanında da paylaşımlarda bulunuyor. Şu ana kadar 76 video çektiği Youtube hesabının yanı sıra, Instagram’da da aktif. Paylaşmış olduğu 1.101 post, Instagram’da 306.000 kişi tarafından takip ediliyor.

Duygu Şenyürek

Instagram’da en aktif ve popüler sosyal medya fenomenleri arasında yer alan Duygu Şenyürek, moda alanında yaptığı paylaşımların başarısı sonucunda ViralKing’in Moda kategorisindeki en başarılı fenomenler listesine girmiş bulunuyor. 4.710 post’unun 118.000 kişi tarafından takip edilmesinin yanı sıra, kendi websitesinde paylaştığı bloglar sayesinde kendisinin moda severlerin keyifle takip ettiği fenomenlerden biri olduğunu söyleyebiliriz.

Tulu Erden

Tulu Erden erkek modasının öncülerinden olmakla birlikte, Instagram ve Youtube mecralarında da aktif bir sosyal medya fenomeni. Instagram’daki günlük kombinleri 32.400 kişi tarafından takip edilen ve 874 tane post paylaşmış olan Tulu Bey, Youtube kanalında ise moda alanın yanı sıra günlük hayattan izler de taşıyan paylaşımlarda bulunuyor.

OYUN

Necati Akçay

737 videosuyla Youtube’un aktif oyun fenomenlerinden biri olarak nitelendirebileceğimiz Necati Akçay’ın tam olarak 324.942 takipçisi bulunuyor. Takipçileriyle oyun tecrübelerini paylaşan Necati Bey’in Instagram’da da günlük hayatından resimleri paylaştığı bir hesabı bulunuyor. 77.100 kişi tarafından takip edilen bu hesapta 127 tane post’u var.

Oyun Delisi

Oyun kategorisin en popüler fenomenlerinden biri şüphesiz Oyun Delisi. Youtube kanalı 1.768.673 kişi tarafından takip ediliyor. Klasik oyunların dışında en yeni oyunları da inceleyen Oyun Delisi, ViralKing’in Oyun kategorisi 2016’nın en başarılı sosyal medya fenomenleri listesinde yerini alıyor.

Turgut Ekim

Turgut Ekim paylaştığı eğlenceli videolarla oyun severlerin en çok takip ettiği fenomenlerden biri. 2013 yılından beri paylaşımlarda bulunduğu Youtube kanalı 803.901 kişi tarafından takip ediliyor. Oynadığı oyunları paylaşırken bunlara mizahi unsurlar ekleyen Turgut Bey, ViralKing’in Oyun kategorisi yılın en başarılı fenomenleri arasında yer alıyor.

SPOR

Ağır Sağlam

Spor kategorisinde aktif Youtuberlardan biri de Ağır Sağlam. Şu ana kadar paylaştığı 358 videolu kanalı tam olarak 177.672 kişi tarafından takip ediliyor. Kanalında sağlıklı yaşam ve sporda yapılan yanlışlara da yer veren Ağır Sağlam, spor severlerin heyecanla takip ettiği bir fenomen.

Genç ve Fit

Amerika’da yaşayan ve Türkiye’de kendilerine büyük bir takipçi kitlesi edinmiş Genç ve Fit, şu ana kadar 302 video paylaşmış. 141.751 kişinin takip ettiği kanallarında egzersizlerin yanı sıra eğitici videolara da yer veriyor.

Gizem Ozdem

Yoga alanında profesyonel Gizem Özdem, 129.000 kişilik bir takipçi kitlesine sahip. Instagram’da paylaşmış olduğu 808 post, yoga meraklıları için eğitici videolar da içeriyor. Yüksek etkileşimli paylaşımlarıyla Gizem Ozdem, ViralKing’in spor alanında seçtiği 2016’nın en başarılı sosyal medya fenomenlerinden biri.

TURİZM & SEYAHAT

Adem Barış

Adem Barış, 170.000 kişi tarafından takip edilen Instagram hesabında gezdiği yerleri kendi perspektifiyle takipçilerine sunuyor. İnsanda kartpostala basma isteği uyandıran fotoğraflarının şu ana kadar 756 tanesi Instagram’da yer almış. Adem Bey, özgün çalışmalarıyla, yılın en başarılılarından biri.

Barış Hasan Bedir

Kendini foto muhabir, gezgin ve otomobil fotoğrafçısı olarak tanımlayan Barış Hasan Bedir, Instagram hesabında genellikle manzara fotoğraflarına yer veriyor. Özgün bakış açısıyla insanda oraya gitme isteği uyandıran bu fotoğrafları 374.000 kişi takip ediyor.

Devrim Ateş

Devrim Ateş, Instagram kullanıcı adıyla ‘revolutionship’, hesabında gittiği yerleri, sevdiği şeyleri ya da bazen etkilendiği manzaraları paylaşıyor. 569.000 kişi tarafından takip edilen hesabında 1.667 post bulunuyor.

YEMEK

Eray Kılıç

Yeme & İçme & Seyahat Marka Danışmanı olarak kendini nitelendiren Eray Kılıç, hazırladığı nefis yemekleri sosyal medya kullanıcılarıyla paylaşıyor. Blog’unu yediği için olmadığını söyleyen Eray Kılıç kendisine ait websitesinde tariflerine yer veriyor. Instagram hesabı 98.900 kişi tarafından takip edilmekte ve 2.675 post paylaşmıştır.

İdil Tatari

Youtube kanalı 453.220 kişi tarafından takip edilen İdil Tatari, kanalında pratik, kolay, lezzetli yemek ve tatlı tariflerini paylaşıyor. Bunun yanı sıra Instagram’da da aktif olan İdil Hanım’ın 1.436 adet postu bulunuyor. Burada da yine 155.000 kişiye hitap eden İdil Hanım, lezzetli ve sağlıklı yemek tarifleriyle, ViralKing’in Yemek kategorisinde 2016’da en başarılı sosyal medya fenomeni olarak yerini alıyor.

Yemek Nerede Yenir

Türkiye’nin dört bir yanından değişik lezzetleri ve o lezzetleri sunan restaurantları damak tadına düşkün sosyal medya kullanıcılarıyla buluşturan Yemek Nerede Yenir, kendini Mekan Keşif Tanıtım Servisi olarak nitelendiriyor. Instagram hesabındaki 4355 postu 1 milyon kişi tarafından takip edilen Yemek Nerede Yenir, kuşkusuz kategorisinin en başarılılarından.

*Bu yazı Viralking tarafından kaleme alınmıştır.

Exit mobile version