14 Yaşında 2 Girişimcinin Dondurma Yemeyi Kolaylaştıran Buluşu ve Başarı Hikayeleri

Amerika Birleşik Devletleri’nde ABC Television Network’te yayınlanan ve girişimcilik konusunda çok beğenilen reality showlardan birisi olan Shark Tank‘a katılan 14 yaşındaki 2 girişimci adayının patentli buluşu The Drip Drop insanlık için küçük ama dondurma yemeyi beceremeyenler için büyük bir buluş oldu. Dondurma külahları ile birlikte verilen peçetelerin kullanımını azaltacağı için çevre dostu bir ürün olması da Drip Drop’u ayrıca sevme nedenlerimizden birisi.

Denver/Colarado doğumlu Sam Nassif and Oliver Greenwald isimli bu 2 ufaklığın girişimcilik yarışmalarına ilk katılışı 2011 yılında henüz 10 yaşındayken olmuş. Yıllar geçip fikirleri ürüne dönüşünce ve ilgi görmeye başlayınca da 2015’de Shark Tank’e katılmışlar.

Shark Tank hikayelerinin videosu:




Drip Drop neden ses getiren bir girişim oldu?

14 yaşında 2 ufaklığın girişimi olması tabiki önemli ama aslında bu kadar seslerini duyurmalarında buldukları ürünün gerçekten de fayda üreten bir ihtiyaç olması onları başarıya götüren en büyük etkendi.

Ellerinizi ve kıyafetlerinizi kirletmeden dondurma yeme imkanı sağlayan ve aynı zamanda yenilebilir de olan bu dondurma külahı halka aparatı için genç girişimciler hızlı yol aldılar ve kısa sürede başarılı bir şirket olan Drip Drop’u büyüttüler. Henüz projenin başında buluşlarının patentini almaları ve 3d yazıcılarla üretim kalıplarını çıkartmaları onların genç yaşlarına rağmen adeta girişimcilik dersi verir konuma soktu. Şuanda birçok dondurma dükkanına mallarınının dağıtımını toptan yapıyorlar, farklı lezzetlerde külah halkası üretimi ile ürünlerinde çeşitlendirmeye de gitmeleriyle markaları her geçen gün büyümeye devam ediyor.

Drip Drop kurucularının başarılı girişimcilik hikayesinden bazı önemli anları sizlerle paylaşmak isteriz:

Yenilebilir Külah Halkası

Yenilebilir Külah Halkası

Eriyen Dondurma Stresine Son!

dondurma

Shark Tank Girişimcilik Yarışmasındaki Sunumları

Yarışmadaki Sunumları

3D Yazıcı ile Kalıp Üretme Süreçleri: İlk Çizim

Külah Kalıplarının İlk Çizimi

The3dprintingstore.com ekibi ile ilk görüşmeleri

3d yazıcı firması ile ilk toplantıları

İlk Kalıp Silikon Malzeme ile Üretiliyor..

İlk Kalıp Silikon Malzeme ile Üretiliyor

Kalıpların ilk Çıktıları

3d Yazıcı ile Üretilmiş Dondurma Külah Kalıpları

Üretim işi Tamam

Drip Drop Külahlar

Büyüyorlar

Dondurma Külah Halkası Buluşu

ve Marka Olurlar

Drip Drop Tekstil

Exit mobile version